TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Seçimi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Seçimi

Mesaj Eterna » 28 May 2010, 16:40

Değerli Dostlarım,

Size de bazen olur mu bilmem? Benim periyodik aralıklarla karşılaştığım durum şöyle gelişir; Saat alma vaktiniz gelmiştir. Ama saatiniz olmadığı için değil. Hastalığınızın akut dönemi olduğu için. Gece gündüz saat olur aklınızda. İnternette saat satış siteleri açılır refleksle. Saatçi dükkanlarının olduğu kaldırımlar tercih edilir yürürken. Alışveriş merkezlerinde hanım ve çocuktan uzaklaşıp saatçi mağazalarına doğru kayar adımlarınız.

Evet vakti gelmiştir yeni bir saat almanın. :)

Sanırım benda rahatsızlığımın akut dönemindeyim bu sıralar. Ahh birde işin maddi boyutu olmasada istediğimiz her saati uygun fiyata alabilsek.

Birkaç gün önce 2. el bir Raymond Weil - Parsifal gördüm. 1000 TL istiyor sahibi. İnceleme şansım olmadı ama çok beğendiğim bir model.

Bugün de Eterna 1935 i inceledim. Sıfır mağaza ürünü. 3600 TL den 1800 TL ye indiğini söylediler. Yapabilecekleri kolaylık taksitlendirme olacakmış.

1800 TL beni aşıyor. Bir an önce alıp rahatlama durumu beni tedirgin ediyor. Çünkü kolumdaki seiko veya evdeki victorinox tan biraz daha elit bir model almak istiyorum. Yanlış bir seçim yaparsam sonra çok üzülürüm. Raymond Weil 2. el şu anda ilgimi çekiyor. Hayırlısı...

1000 TL ikinci el bir Raymond Weil mi yoksa o fiyata alınacak yüzlerce sıfır saate mi? Bu konuda düşüncelerinizi öğrenmekten mutlu olurum.

Saygılarımla,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Re: Saat Seçimi

Mesaj Frax » 28 May 2010, 21:49

Eterna tarihiyle Raymond Weil'den birkaç gömlek üstte bir marka.Şartlar eşit olsaydı (fiyat), ben doğrudan Eterna derdim üstelik bu modeller JLC Reverso tasarımına benzer ve oldukça güzel.Ancak ekonomiyi de düşünmek lazım, ikinci el Parsifal'in seviyesini ve kalitesini tam olarak öğrenmek lazım.Bence siz bütçenizi belirleyin ve herkes bu 2 alternatifin yanında kendi fikrini de belirtsin belki değişik fikirler çıkar :)
Saatlerin fotoğraflarını da koyar mısınız mümkünse? Üşenen üyelerimizin internette aramasına gerek kalmasın hem :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Clk » 29 May 2010, 07:48

Üsenen üye derken senden bahsediyoruz degil mi Frax :)

Bende ETERNA diyorum. Bütce bu noktada cok önemli. Aslinda cepteki para harcanmadan bir kenara konsa üzerine yavas yavas ekleme yapilarak biraz yukari cekilse RW'den cok daha kaliteli saatlere ulasmak mümkün.

Sahsim adina konusuyorum; su RW saatlere bir isinamadim. Ancak, saat isi tamamen begeni meselesi.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 29 May 2010, 10:44

Yok zaten ikisi de bildiğim model olduğu için gerek kalmadı :)
Eterna 1935 hala üretimde mi acaba? İnternet sitesinde gözükmüyor.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Eterna » 29 May 2010, 15:02

Değerli Dostlar,

Dün gece uyuyamadım. Saatler geçti hep gözümün önünden. Sabahı zor ettim. Ama iyi kalkmadım. Boğazlarım şişmiş, terliyorum...

Yani şifayı kapmışım. Eşim ve çocuğum bugün misafirliğe gittiler. Bende zar zor saat 11:00 ettim ve fırladım dışarı saat almaya. Çok düşündüm. Beğendiğim eterna 1935 %50 indirimden sonra 1800 TL. Şu anda mümkün değil veremem. Diğer seçenek Raymond Weil de ise ikinci el olması pek içime sinmedi. 1000 TL ye veya biraz üzerine sıfır daha güzel seçimler olabilir diye düşündüm. Kısacası ikisinden de vazgeçmek zorunda kaldım.

Bir mağazaya gittim. Vitrine bakarken hiç planda olmayan bir tissot gördüm. O kadar sade, o kadar güzeldi ki.... Yıldırım aşkını bilir misiniz :) Girdim içeri baktım inceledim ve kenara ayırdım. O saat benimdi artık. Almaya kesin karar verdim ama içimde ukte kalmasın diye diğer modelleri incelemek istedim. Bir tane de otomatik tissot beğendim ama fiyatı 1800 TL çıkınca hemen bırakmak zorunda kaldım. Ve seçtiğim saati aldım.

Benim dün bahsettiğim markaların veya forumumuz da konuşulan, bahsedilen saatlerin yanında pek iddialı bir model değil belki ama inanın çok beğendim. 25 - 30 sene önce küçük bir çocukken kimin koluna baksam seiko 5 görürdüm. Seneler sonra baktığımda aynı kişilerin kolunda hala aynı saat var. O yüzden meşhur seiko 5 idolümdür. Ona çok benzettim. Sadeliği, kordonu, ve kilidi çok hoşuma gitti. Tissot her zaman beğendiğim bir marka idi. Ve yeni saatimi sizinle paylaşayım.

Lütfen gülmeyin tam bilmiyor mu diye. Sanırım Tissot Couturier olarak geçiyor. 2 sene öncenin modeli galiba.

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj 2fast4u » 29 May 2010, 15:48

guzelsaat fakat pilli sanirim.fiyat nedir
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Frax » 29 May 2010, 16:04

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın :) Bu saatin otomatik siyahını incelemiştim.Güzel saat :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Clk » 29 May 2010, 16:44

Güle güle, iyi günlerde kullanman dilegi ile.

Saat zarif ve güzel bir modele sahip. Zaten Tissot markasi üzerinde cok fazla atip tutmaya gerek yok. Dogru karar!!!!
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: selfwinder ve 87 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners