Öncelikle herkese merhabalar. İnsan araştırdıkça, öğrendikçe gerçekten bilmediği çok şeyi olduğunu anlıyor. Bir tane güzel saat alayım, uzun yıllar kullanayım ve iyide bir araştırma yapayım kalite olsun derken neler neler öğrendim, hep siz üstadların sayesinde. Şimdi arkadaşlar bir kere kesinlikle Seiko alacam, bunun nedenini yazarım yazmasına da uzun olur, yani Seiko' nun yeri ayrı bende

( tabi üstadlar kızmasın bana ). Ayrıca lütfen, fiyatlara bakarak değilde kalitesi üzerinde tavsiye bekliyorum.Çünkü meraklanmayın alırsam piyasanın neredeyse 1/4' i fiyatına alacam. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler..
1-) Arctura Kinetic Bu saati şıklığından dolayı düşünüyorum.
2-)Velatura Kinetic Bu saati hem şık, hem karizma, hem de kinetic direct drive olduğundan dolayı istiyorum.
3-)Premier Automatic İşte asıl istediğim saat. Otomatik olması bana yetiyor. Yani bu saati gerçekten istiyorum, zaten başka bi arkadaşın incelemesini okudum sitede o ne düşünüyosa ben de aynısıyım. Bu saat benimle yaşayacak

Ama tabi kafama takılan sorular var ( cahilliğime verin). Bildiğim kadarıyla otomatik saatlerde ( mekanik oluyor sanırım) pil yok. Fakat bu saatte direct drive' da olduğu gibi power reserv göstergesi var. Anlamadım açıkcası. Şimdi bu saat otomatik mi, şarjlı pilli mi?
4-)Sportura Kinetic Bu saatte bütçem diğerlerine yetmezse, yani en son ihtimal