TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Premier- Arctura - Velatura - Sportura Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Premier- Arctura - Velatura - Sportura Tavsiye

Mesaj vago » 14 May 2010, 15:34

Öncelikle herkese merhabalar. İnsan araştırdıkça, öğrendikçe gerçekten bilmediği çok şeyi olduğunu anlıyor. Bir tane güzel saat alayım, uzun yıllar kullanayım ve iyide bir araştırma yapayım kalite olsun derken neler neler öğrendim, hep siz üstadların sayesinde. Şimdi arkadaşlar bir kere kesinlikle Seiko alacam, bunun nedenini yazarım yazmasına da uzun olur, yani Seiko' nun yeri ayrı bende :) ( tabi üstadlar kızmasın bana ). Ayrıca lütfen, fiyatlara bakarak değilde kalitesi üzerinde tavsiye bekliyorum.Çünkü meraklanmayın alırsam piyasanın neredeyse 1/4' i fiyatına alacam. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler..

1-) Arctura Kinetic Bu saati şıklığından dolayı düşünüyorum.
Resim

2-)Velatura Kinetic Bu saati hem şık, hem karizma, hem de kinetic direct drive olduğundan dolayı istiyorum.
Resim

3-)Premier Automatic İşte asıl istediğim saat. Otomatik olması bana yetiyor. Yani bu saati gerçekten istiyorum, zaten başka bi arkadaşın incelemesini okudum sitede o ne düşünüyosa ben de aynısıyım. Bu saat benimle yaşayacak :) Ama tabi kafama takılan sorular var ( cahilliğime verin). Bildiğim kadarıyla otomatik saatlerde ( mekanik oluyor sanırım) pil yok. Fakat bu saatte direct drive' da olduğu gibi power reserv göstergesi var. Anlamadım açıkcası. Şimdi bu saat otomatik mi, şarjlı pilli mi?
Resim

4-)Sportura Kinetic Bu saatte bütçem diğerlerine yetmezse, yani en son ihtimal :)
Resim
Kullanıcı avatarı
vago

Re: Üstadlar' dan Tavsiye

Mesaj safir » 14 May 2010, 16:13

1/4 fiyatına alma imkanınız varsa ve otomatik saatleri quartz yani pillilerden daha çok seviyor ,günde birkaç sn ileri yada geri sapmasını dert etmiyorsanız elbette seçiminiz bu saatler içinden 3. premier otomatik olmalı,otomatik saatlerde pil yoktur yerine bir kutu içinde sarılmış metal şeriti vardır aynen şerit metre gibi bu şerit rotor isimli yarım ay şekilli ağırlık dengesizliği prensibiyle zembereği kurulunca saat çalışır boşalınca saat durur yani pili mekaniktir ve o gösterge de saatin zembereğinin kaç saat boyunca saati çalıştırmaya devam edeceğini gösterir bu gösterge power reserve ,çoğu üst düzey mekanik saatte bu gösterge bulunur bu sayede kolunuz çıkardığınızda ne kadar süre çalışacağını öğrenmiş oluyorsunuz ,mekanik saatler için çok iyi bir avantaj özellik,kinetik gibi şajlı pili olan saatlerde de bu gösterge bulunmaktadır

diğer gösterdiğiniz saatler ise pili şarjlı olan saatler,o satlerinde perpetual takvim saatin pilini elle kurarak şarj etme (direct drive) gibi artıları var ama neticede pilli saatler,burada önemli olan sizin hangi tip saat istediğiniz
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj Redliner » 14 May 2010, 18:02

Bir kere kinetic dedinmiydi :) olayın içine pil giriyor abicim! Bunu böle bil ve pil demek elektronik demek buda bir gün bozulacak demek. Ama mekanik otomatik olunca safir arkadaşımızın dediği gibi bu sefer saat içinde elektrikle ilgili hiç bir parçanın olmaması demektir ki buda saati kineticlerden hassasiyet olarak ayırır. (kinetic seikolar quartz ayarında çalışır ve ayda +-10 sn saparlar) Saat beğenmek zevk meselesidir tabi ama şuna dikkat etmende fayda var 1/4 oranı çok büyük bir orandırki bu bile benim kafamda şüphe doğurur acaba sahte saat yollarlarmı bana diye! Yarı fiyatı dersen anlarım ama dostum 1/4 ü bir daha düşünmen gerek ve bence sen bu saatlerinin Türkiye fiyatını seikonun resmi distrübitörü olan aydın saat ten sor öğren. İyigünler bol şanslar...
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj vago » 14 May 2010, 18:23

Tavsiyeler için teşekkürler dikkate alacağım. Sayın Safir sayesinde birkaç şey daha öğrenmiş oldum. Ayrıca haklısınız zaten saati alacağım kişi orjinal olduğnu garanti ediyor ve beraber herhangi bir saatiçiye gidip doğrulatabileceğimizi söylüyor. Ayrıca Seiko saatler Türkiye' de aşırı pahalıya satılıyor. Gittigidiyor da bile bazı fiyatlar uçmuş durumda. Yine de saati elime aldığımda yapacağım ilk iş saatçöiye gösterip teyit ettirmek ki orjinal çıkmazsa para iade garantisi var. Zaten 1/4 fiyat yaklaşık demiştim ben ama en kesin tabirle söyleyecek olursak 1/3 garanti.
Kullanıcı avatarı
vago

Mesaj safir » 14 May 2010, 18:48

3te 1 derseniz maksimum 600-700 tl ye premier otomatik alabilirsiniz demek oluyor ki bu fiyat için aklıma gelen isviçre alternatifi tissot lelocle olur ama onu beğenmeyende çok çünkü klasik saat ,bu fiyata premier vereceklerini sanmıyorum ,ama olurda dediğiniz fiyata 0 ve sorunsuz premier otomatik verirlerse çok iyi fırsat ben de bu saatten alabilirim ,eğer premier otomatik için kesin fiyat alırsanız beni de haberdar edin
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj vago » 14 May 2010, 19:33

Tabi tabi neden olmasın. Önce ben bi orjinalliğinden emin olayım satıcının kendisini buraya yönlendiririm..
Kullanıcı avatarı
vago

Mesaj Bond » 14 May 2010, 21:24

TSF'ye hoşgeldiniz. Seiko hakkında TSF'de marka değeri, tarihçe ve ürün kalitesi odaklı birçok konu olduğu ve burada arkadaşlarda sorulara cevap verdiği için ek birşey yazarak tekrarlamak istemiyorum ama sorduğunuz Premier modelinin Türkiye ve yurtdışı liste ve indirimli fiyatları bellidir. $ 600/700 US yurtdışı limit indirim fiyatıdır. Ülkemizde ise daha yüksektir ama indirimlerle bu seviyeye + %15/20 ile yaklaşabilir. Bu ürünün sahteleri mevcut internette bu yüzden dikkatli olmanızı tavsiye ederim. GG'de veya başka yerlerde sahte ürün satan veya benzeri satıcıların sitede satış yapması yada ürünlerini toplu olarak sergilemeleri mümkün değildir. Elbette kişisel olarak orjinal ürünler için ilan verebilirler.

Resim

Sorduğunuz Automatic Premier model ile ilgili şahsi düşüncem ise optik olarak oldukça şık olduğu ve ürün kalitesi bakımından ise tartışılacak bir durum olmadığını yönünde. Özellikle Seiko istediğinizi göz önüne alırsak bu fiyat aralığında başka marka tavsiyesi yapmaya gerek yok elbette.

Resim

Saatin özelliklerini zaten araştırdığınız ve bildiğinizi düşündüğümden ek olarak sadece bir kaç ayrıntı yazılabilir belki. Seiko Kalibre 6R20 kullanan modelin mekanizma parçalarının taşları (jewels) hariç tümü Seiko Fabrikalarında üretilmiştir ve montajlanmıştır. 6R20 yeni sayılabilecek bir mekanizma diyebiliriz, Japon iç pazarına yönelik üretilen Sumo Diver ve Spirit serilerinde kullanılan 6R15 mekanizmaya day date ve power reserve komplikasyon modüllerinin eklenmesi ve son finishing olarak bazı dekoreler ile üretilmiştir.

Resim

6R20 Kalibre demo için :arrow: http://caliber.seikowatches.com/

45 saat power reserve süresini ise genelde üst mekanizma serilerindeki modellerde kullanılan Spron 510 alaşımlı zembereğe (mainspring) borçludur. Bu alaşım Seiko tarafından geliştirilmiştir ve Spron 510'dan üretilen zemberek standart 7 serisi mekanizmalardakilere göre daha güçlü, esnek ve paslanmaya karşı çok daha dirençlidir. Spring Drive serilerinde de bu alaşımlı zemberek kullanılıyor. Normalde mekanizma özelliklerine göre 50-72 saat arası bir power reserve süresi sunmasına rağmen bu premier modellerinde Spring Drive'daki Magic Lever sistemi kullanılmadığı ve elle kurmayada imkan tanındığı için power reserve süresi 45 saat civarındadır. Genede bu sayede standart mekanizmalardaki 38-40 saate göre +5/7 saat bir kazanım söz konusudur. Saatin mekanizmasıda dekoreli ve oldukça şık. Detay işçiliği ise kontrast polished ve brushed parçalarla oldukça üst düzeyde. Saatin kasa yan kısımlarında kullanılan sütunlu yapı ise bana göre çok yakışmış. Sanırım son dönemde PVD kasalı versiyonuda mevcut. Şimdiden güle güle kullanın.

6R20 Mekanizma Kullanım Kılavuzu

Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Seiko Premier- Arctura - Velatura - Sportura Tavsiye

Mesaj vago » 14 May 2010, 22:32

Sayın Bond vallahi yazınızı okuduktan sonra daha da iştahım kabardı, bilmediğim birkaç şey daha öğrenmiş oldum çok teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
vago

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Atlasp ve 151 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners