1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Stowa

MesajGönderilme zamanı: 14 May 2010, 00:12
Bilo
Son zamanlarda bu marka, özellikle Marine modeli ilgimi çekmeye başladı. İnternette yorumlar iyi, fiyatı da güzel (650€'ya otomatik COSC sertifikalı saat başka nerde var?), fakat bu saatler sadece internet üzerinden satılıyor.

Aranızda bu saatlerden almış olan varsa gümrük vs. işlemlerinin nasıl halledildiğini anlatabilir mi? Benim merak ettiğim şirketin güvenirliği değil gümrük işlermleri olduğu için Sinn, Archimede gibi başka Alman saatleri getirtmiş olanların tecrübeleri de aynı derecede değerlidir.

Bir tanıdığım mevzuatı bilmeden internetten teleskop sipariş etmek gibi bir hatada bulunmuştu, 2 hafta uğraşıp dünya kadar masraf yaptı. Benzeri benim başıma gelecekse saat bedava olsa değmez...

Re: Stowa

MesajGönderilme zamanı: 14 May 2010, 11:03
sedir
100 euro üzerinde alışta ithalatçı muamelesi görüyorsun. Bu rakam yılbaşı, bayram gibi dönemlerde yanılmıyorsam 300 euro'ya çıkıyor ama üzeri yine aynı uzun ve masraflı işlemlere tabi. Dışarıdan bir tanıdığın alıp getirirse böyle bir sorun olmaz.

Re: Stowa

MesajGönderilme zamanı: 14 May 2010, 15:03
safir
son zamanda bayramda 300 euro durumunu kaldirıldığı ve sınırın 150 euroya yükseldiği söyleniyor,benimde aklımdaki 2 marka stowa ve steinhart ,güzel ve daha önemlisi dayanıklı modelleri çok makul fiyatlarla sattıklarını düşünüyorum,düz kalibreli sade saatlerini aynı özelliğe sahip hamilton tissot fiyatına bazen modele göre daha düşük fiyata bile satarken kalibre iyileştirmesi bakımından onlardan biraz daha iyi diye biliyorum ,umarım doğru biliyorum

150 euro üstü için yüzde 10 ya da 20 gibi bir vergi alıyorlar ,aslında 10 olması gerektiği ama gümrüğün 20 lik vergi uygulandığını okudum bir yerde,asıl önemlisi fedex gibi kargolarla yolluyor stowa ve özel kargolar depo parası vb diye 300 tlye yakın masraf lıyor deniliyor yani %20 gümrük vergisi +300-400 tl depo ve ordino masrafı ve bu işleri size yaptırmazlarsa + müşavir parası
,en iyisi almanyada bir tanıdık olmalı ona getirtmeli,almanyada bir tanıdığım olsa stowa yada steinharttan bir model getirttirirdimve şu saat alımı işine nokta koyardım ama malesef tanıdığım yok

Re: Stowa

MesajGönderilme zamanı: 02 Haz 2010, 00:21
2fast4u
Resim
stowa prodiver i hıc konusmadık
Resim
Resim
Resim

Re: Stowa

MesajGönderilme zamanı: 02 Haz 2010, 00:32
sosyalcan
Bu saatler gelirken hediye ibaresi yer alınca vergi alınmıyormuş benim ki sadece söylenti veya bablar günü vs günlerde gümrük hakkı gibi şeyler olabiliyor mu?

Re: Stowa

MesajGönderilme zamanı: 02 Haz 2010, 08:03
Clk
Sosyalcan, sahistan sahisa gelen ürünlerde hediye yazildigi zaman vergi alinmama gibi bir durum söz konusu ancak bir aliveriste karsi taraf genellikle bir sirket ve özellikle EU disina gönderilen ürünler EU gümrüklerinden cikiyor ve evraklarin üzerinde malin gercek degerinin yazmasi mecburi. Dolayisi ile bu tip bir alisveriste hicbir firma ürünü hediye olarak gönderemez.

Ancak su sekilde olabilir. Ürünü alirsin ve EU icerisinde yasayan bir tanidigina gönderirsin, o kiside sana ürünü evraksiz olarak hediye seklinde sana gönderir o zaman vergi verme durumu ortadan kalkar/kalkabilir.

Re: Stowa

MesajGönderilme zamanı: 02 Haz 2010, 12:00
Eterna
Efendim bende nacizhane bildiğimi ekleyeyim.



Artık gümrüklerde gift işaretli olmuş olmamış bir anlamı yok. Çünkü tüm insanlar bunu işaretlettiriyorlar satıcılara. Memurlarda artık bakmıyor bile hediyemi diye. Eskiden 100 olan baraj şu anda 150 Euro. Özel günlerde ki (bayram, yılbaşı) uygulamalar kalktı. Malın değerini düşük yazdırmak ise bir aksilik olduğunda ve paypal belgesi istendiğinde başınızı ağırtabiliyor.Eğer gümrükte takılsa bile İstanbul da ptt gümrük müdürlüğünden % 20 vergisi ödenerek teslim alınmasında çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum.



Sevgiler,

Re: Stowa

MesajGönderilme zamanı: 02 Haz 2010, 12:04
sosyalcan
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Hollanda da tanıdığım var. Clk dediği gibi yapabilirim ama saatin orjinalini görsem koluma taksam nasıl durduğuna baksam daha iyi olur. Çünkü bileğim biraz ince iyi durmaz mı acaba ? diye düşünüyorum.