TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Tavsiyesi

Mesaj pureman » 06 May 2010, 12:47

Tanışma forumunda da belirtmiştim bir saat almak istediğimi.. Okumayanlar için kısa bir özet yaparsam 22 gün önce doğan kızımı bana her an hatırlatsın diye bu yıl içinde bir saat almayı istiyorum..

Şu an aklımda iki tane model var ve ben bunlardan birini ya da sizin önerebileceğiniz benimde beğeneceğim bir modeli 6 ay içinde almak istiyorum..

Bütçe burada belirttiğim saatler için oluşturduğum bütçeyi aşmamalı.. Bunlar bile bütçemin üzerinde ama belki bir fırsat çıkar makul fiyatlara alırım diye bir temennimde yok değil..

Saatlere geçersek birincisi Omega Seamaster Planet Ocean
Resim
Resim
Resim

İkincisi ise Omega Seamaster 300M Chronometer
Resim
Resim
Resim

Tasarım olarak mavi kadranı ile Omega Seamaster 300M Chronometer beni cezbediyor ama PO'nun da ünü cezbediyor..

Karar için vaktim bol.. Alternatiflerede açığım.. Ama beğeni şeklim aşağı yukarı belli olmuştur zihninizde sanırım..

Şimdiden tüm saat dostlarına teşekkür ederim..
Kullanıcı avatarı
pureman

Re: Saat Tavsiyesi

Mesaj polemik » 06 May 2010, 13:26

Ben de kısa zaman öncesine kadar ciddi şekilde PO almayı koymuştum kafama.

Bence çok güzel bir saat. Makinesi gayet iyi, şık ve kullanışlı bir saat. Tek kusuru biraz ağır olması, ama saati mutlaka denemeniz lazım zaten.

300M Chronometer ise daha eski bir saat. Bond Seamaster olarak da bilinir. Çapı daha ufak PO'ya göre, WR olarak da PO 600 metre ile daha üstün.

İki saatte de ETA 2892 bazlı ve Omega modifiyeli Co-Axial 2500 kullanılıyor.

Forumumuzda PO kullanan bir arkadaşımız var: Double0Seven. O size benden daha detaylı bilgi verebilecek konumda.
Kullanıcı avatarı
polemik

Mesaj 2fast4u » 06 May 2010, 13:39

planet ocean... fotograflar her seyi anlatiyor ;)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj nickynick » 06 May 2010, 13:50

Polemik bir takım bilgileri vermiş, Kaan'da fikirlerini belirtecektir zaten Eğer seçim bu iki saat arasında yapılacaksa bileğe göre 42 ya da 45mm PO benim tercihim olurdu.
Saati aldıktan sonra böyle bir fotoğraf bekliyoruz :)

Resim
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj darknight » 06 May 2010, 14:09

Pureman foruma hoşgeldin.
Kızınız hayırlı uğurlu olsun, Allah analı babalı büyütsün.
Seçeneklerin ikisi de güzel. PO daha klasik bir saat olsa da benim tercihim 300M olurdu.
Bence mavi rengi çok şık ve Bond karizması var.
Bir de önerim olsun. Tabi ki Tag Heur'den:

Resim
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj pureman » 06 May 2010, 14:23

Ben bu iki saati sadece tavsiyede bulunacak arkadaşlara bütçem ve zevkim konusunda fikir versin diye belirttim..

Hem klasik hem de casual giyindiğimde sırıtmayacak gerek kalitesi gerek şıklığı ile beni bir ömür götürecek bir saat istiyorum..

PO çok beğenilen bir saat kesinlikle bu beğeniyide hakediyor.. Ama 300 M'nin o mavi şıklığıda mükemmel ve ben gözlerimi alamıyorum..

Ben bu saatlerin fiyatında ya da daha aşağısı bu kalitede ya da daha kaliteli farklı markalardan saatlerede açığım.. Bu başlığı açmamdaki gayede o zaten..

Saatler hakkında okumaktan çok hoşlanıyorum.. Resimlerine bile bakmak beni cezbediyor.. Ancak kendimi bu konuda kendine yetecek kadar bilgili dahi görmüyorum.. O yüzden lütfen tavsiye ettiğiniz saat ile ilgili kısa bilgi verirseniz müteşekkir olurum.. Tabi bilginiz dahilindeyse Türkiye fiyatınıda yazabilirsiniz..
Kullanıcı avatarı
pureman

Mesaj polemik » 06 May 2010, 14:34

Sıfır tercih edecekseniz 5.000 TL civarı önerebileceğim iki marka Tag Heuer ve Omega.

Ama ikinci el de düşünürüm derseniz iş o kadar çok karışır ki inanamazsınız.

6.000 TL civarına ikinci el Rolex (Sub, Exp 2 ya da GMT 2), JLC, Panerai, Zenith, IWC vs de dahil olur işe.

Bence öncelikle tarzınızı belirleyin, ki zaten belirlemişsiniz. Spor ve şık bir saat istiyorsunuz. Dalgıçlar çok ideal istediğiniz kombinasyon için.

Bence ardından markaları inceleyip model beğenin.Mutlaka sofor alacaksanız PO bence çok güzel olur.

Ama ikinci el de bakarım derseniz markaları tek tek taramanızı öneririm.
Kullanıcı avatarı
polemik

Mesaj herofb » 06 May 2010, 15:24

PO gerçekten klasik ve ömrülük bir saat.

Bu arada Nicky Nick'in fotografı karambole gitmesin.Süpermiş nazar değmesin
Kullanıcı avatarı
herofb

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 29 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners