TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Citizen ve Tissot

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Citizen ve Tissot

Mesaj mrhero » 03 May 2010, 22:42

Merhaba günlük kullanacağım sağlam, spor ve aynı zamanda şık bir saat almak istiyorum. Tercihim quartz olması.
İki tane adayım var. Hem bu adaylar hakkında görüşlerinizi ve hem de varsa önerilerinizi bekliyorum.

1. Citizen Eco Drive perpetual calendar saat. çapı 42 mm Fiyat : 300$

Resim

2. Tissot Veloci-t saat. Çapı 45 mm Fiyat 500$

Resim
Kullanıcı avatarı
mrhero

Re: Citizen ve Tissot

Mesaj Frax » 04 May 2010, 00:27

Fiyat, perpetual ve eco-drive olarak 3+ taşıdığı için benim oyum Citizen'e.Daha önce bu saatlerle ilgili clk çok inceleme yapmıştı.Bence parasını sonuna kadar hakediyor özellikle perpetual olması çok büyük avantaj diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Bond » 04 May 2010, 05:09

Bu iki opsiyon arasında bence Citizen barındırdığı teknoloji, optik yapısı ve fiyatı ile öne çıkıyor. Gerçekten çok şık bir modelmiş. Bu kategoride elbette birçok opsiyon var Seikonun alt grup Sportura serileri örnek vermek gerekirse; incelemelerde Drk'nin detaylı incelemesi olan kendi kullandığı model ve benzeri birçok modeli var. Jacques Lemans F1 serilerinde optik olarak başarılı modellerde mevcut. Biraz üzerinde düşünmek lazım elbette. Ama siz zaten bakmışsınızdır birçok marka/modele. Genede özel bir model görürsem konuya eklemeye çalışırım. Victornox Swiss Army'de de çok hoş ve kaliteli modeller var. Quartz olunca seçenek baya fazla. Bütçe limiti $ 500 gibi sanırım, değilmi?
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj mrhero » 04 May 2010, 09:39

Bütçe 1000 TL ye kadar çıkabilir. Citizen benimde çok hoşuma gitti fakat, çapının 41,5 olması biraz kafamı karıştırıyor. Benim koluma küçük gelebilir. Bana 43-44mm güzel oluyor. Tabii bulursam denemek lazım önce.
İstanbul Avrupa yakasında bol çeşidi olan bir Citizen bayisi biliyor musunuz?
Kullanıcı avatarı
mrhero

Mesaj Frax » 04 May 2010, 17:47

Bir bayi değil de Sirkeci bölge olarak fazlasıyla yoğun saatçi içeriyor.O açıdan daha avantajlı bence.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj marisa » 04 May 2010, 20:00

bildiğim kadarıyla bu model ithal edilmedi. ama emin olmak için www.saatvesaat.com a bakın. eğer yoksa bulabilme ihtimaliniz çok zor
Kullanıcı avatarı
marisa

Mesaj mrhero » 04 May 2010, 21:39

marisa ebay de oldukça uygun fiyatlara var, olmazsa denemeden oradan alırım.
Kullanıcı avatarı
mrhero

Mesaj mrhero » 04 May 2010, 22:13

Şu Jacques Lemans da hoşuma gitti, buna ne dersiniz? Gerçi fiyatı tuzlu 1000 TL civarı :

Resim
Kullanıcı avatarı
mrhero

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 151 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners