TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Şu TAG'lara Bir El Atalım Arkadaşlar

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Şu TAG'lara Bir El Atalım Arkadaşlar

Mesaj sedir » 28 Nis 2010, 16:44

Aşağıda iki iletide resimlerini göreceğiniz, birbirine yakın fiyatlı, bazıları sadece kadran rengi ile farkeden TAG'lar için tercihiniz ne olurdu?
Eğer tercihinizi etkileyecekse bileziklerin alt kısmındaki rakamlar USD olarak fiyatları.

Şu ilk dokuz resim.
Resim

Uploaded with ImageShack.us
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Re: Şu TAG'lara bir el atalım arkadaşlar

Mesaj sedir » 28 Nis 2010, 16:46

Bu da ikinci dokuz TAG'ın fotoğrafları.
Ben sadece fiyat ve görüntüye göre tercihe çalışıyorum. Makinelerin tümü otomatik olsa gerek. Ama detayları hakkında bir bilgim yok.
Sizin tercihiniz ne olurdu ve mümkünse neden?

Resim

Uploaded with ImageShack.us
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj darknight » 28 Nis 2010, 17:02

Sedir merhaba,
Ben de bir Tag sever olarak fikirlerimi söylemek isterim.
Seçilen modellerden çelik bilezikli bir saat alacağın belli oluyor.
Öncelikle çelik bilezikler içinde link modellerinin bilezik şekline ben bir tülü alışamadım.
O tip bileziği sevemedim de. Dolayısıyla bilezikleri nedeniyle Link serisinin modellerini eliyorum.
Gelelim Carrera ve Aquaracer'a.
Carrera bence çok şık ve çok zarif bir saat. Yalnız bildiğim kadarıyla Carrera ve TwinTime'ın çapı 39mm.
Dolayısıyla minyon yapılı erkeklerde iyi gözükürken, iri yapılılarda küçük kalabiliyor.
Yok 39mm. gayet iyi derseniz 1275 ve 1475 çok güzel saatler.
1475 Twintime özelliğinden dolayı biraz daha pahalıdır.
Eğer özelliğini kullanmayacaksanız 1275 yeterli olacaktır.
Aquaracer serisine gelince.(Ben de şu anda onunla ilgileniyorum:)
Benim de almayı düşündüğüm model 1435.
Gayet şık,gayet spor. Günlük kullanım için ideal bir model.
Üstelik şu aralar reklam kampanyalarında da ön plana çıkarılan bir model.
1275 ve 1435 ikisi de güzel fakat farklı modeller.
Tek saat alacaksanız hem spor hem takım elbiseye uygun 1275'i tercih edin derim.
Yok gündelik takacaksanız kesinlikle 1435 Aquaracer.
Tabiki karar sizin. Dilerim istediğiniz saati alır, güle güle kullanırsınız.
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj Frax » 28 Nis 2010, 17:20

Özür dileyerek soruyorum ama sadece Tag Heuer mi düşünüyorsunuz? Mesela bu fiyatlara Longines ve Baume&Mercier gibi markaların da modelleri var.Örnek olarak eklersek:

ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj sedir » 28 Nis 2010, 18:17

Özür dilemeyiniz lütfen.
Kendime göre bir mantık içinde seçim yapacağım.
Tag içinde bir seçimden sonra başka markalar için de benzer bir eleme yapıp aralarından birine karar vermeyi deneyeceğim.
Şu anda bir Longines'im var. Bir daha olmaz demiyorum ama, bu kez başka markalara bakıyorum.
Rolex'i geçiniz (clk duymasın ;) ) beni kasar :!: Omega da yine fiyat yüzünden biraz yorucu oluyor. Otomatik şartı koyunca fiyat yukarı gidiyor. Baume Mercier için fazla bir fikrim yok. Olabilir. Önerdiğiniz modeller hoşuma gitti.
Şimdilik yukardaki Tag'lar için fikir alalım, sonra devam ederiz inşallah.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj sedir » 28 Nis 2010, 18:24

@darknight
Teşekkürler.
Benim tersime bir fikriniz var.
Ben de Link modellerinin bileziğinden hoşlandım. Diğerleri çok sıradan geliyor gözüme. Ancak saati elime alıp incelemediğim için görünce fikrim değişebilir.
1495, 1544, 1544 ve 1550 arasında düşünmekteydim. Ancak tüm Link'ler bilezik nedeniyle mi başka sebeplerle mi neden bilmiyorum diğerlerinden pahalı.
Yani içlerindeki farkı bilenlerden bu konuyla ilgili bilgi istiyorum.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Frax » 28 Nis 2010, 18:43

Benim mantığıma göre eğer çok sayıda saate sahip değil ise birisi hem deri kordon hem de çelik bilezikle kullanılabilecek bir model tercih etmeli.Bu sayede çeşit imkanı doğmuş olur.Tag Heuer tercih edilecekse benim oyum klasik Carrera'ya.(Sol alttaki). Başka tercih olacaksa Baume&Mercier herhangi bir model :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Clk » 30 Nis 2010, 01:11

2 gün yoktum ne basliklar acilmis burada :) Herkes benim gitmemimi bekledi nedir :)

Bende Dark ile ayni fikirdeyim. 1275 hem klasik hem spor niyetine takilabilecek bir saat ve zarif duruyor. kalite olarak iyi, fiyat olarakta makul bir saat. Aquaracer'a gelince... benim 2009 yilinda piyasaya cikmis saatler icinde en begendigim 2-3 modelden bir tanesi. Hatta eger mali durum el verirse hem celik hem kaucuk kayisini alir (bu biraz maliyetli olabilir cünkü Rolex'lerde ki gibi kasa baglantisi kaucuk bandin üzerinde) her sartta kullanirdim.

Saatin renk kombinasyonu kadar karakter sahibi kasasi ve degisik dizayn edilmis bezel'de dikkat ceken diger unsurlar.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 134 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners