TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega Aquaterra vs. Rolex Explorer I (Mid Size Black Dial)

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Omega Aquaterra vs. Rolex Explorer I (Mid Size Black Dial)

Mesaj xamrax » 28 Nis 2010, 14:37

Merhaba,
Omega Aquaterra (Mid Size Black Dial) ve Rolex Explorer I 'in karşılaştırması konusundaki fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Her ikiside hemen hemen aynı boyutta (36mm) benzer tasarıma sahipler (Rolex'te date yok)
(Üzgünüm, fotograf ekleme imkanım şimdilik yok)

Her iki saat hakkında;
Teknik özellikleri, malzeme ve işçilik kalitesi, hassasiyeti,
Minimum ilk el fiyatları (USA, EU veya TR)
İkinci elde değeri (ne kadar kaybederler)
ve hagisini hangi sebeple tercih edeceğinizi paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler
Hüseyin
Kullanıcı avatarı
xamrax

Re: Omega Aquaterra vs. Rolex Explorer I (Mid Size Black Dial)

Mesaj xamrax » 28 Nis 2010, 22:18

Tekrar Merhaba,
imageshack sanırım şu an çalışmıyor. Fakat başlık ile ilgilenen herkes ile aşağıdaki linki paylaşmak istiyorum.
Omega Aqua Terra ve Grand Seiko karşılaştırması. Başarılı bir inceleme.
http://www.pmwf.com/Watches/REVIEWS/Aqu ... mpared.htm

Sağlıcakla kalın
Hüseyin
Kullanıcı avatarı
xamrax

Mesaj nickynick » 28 Nis 2010, 22:30

Hüseyin bey, rüzgar gibi gelip geçtiniz :)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Clk » 29 Nis 2010, 08:47

Aquaterra Omega markasinin güzel serilerinden bir tanesi. Co-axial Cal. 2500 ve uygun fiyati ile güzel bir secenek. 2390 Euroluk liste fiyati.

Rolex Explorer ise gercek bir klasik. Rolex 3130 mekanizma kullaniyor. Kalite ve fiyat anlaminda Omega Aqua Terra'nin cok üstünde. Liste fiyati 3885 Euro.

Inceledigim icin gayet rahat bir sekilde yazabilirim ki Omega, fiyati kadar kalite veren bir marka. Kasa ve kadran üzerinde ki detay isciligi kabul edilebilir düzeyde ama bilezikleri cok cok kötü. Bir Rolex ise A'dan Z'ye kaliteyi saatin her noktasina tasiyan bir saat. Bir cok saat severe göre celik celiktir. Yani bu arkadaslar 316 celik ile 904 arasinda bir fark olmadigini iddia ederler :) Ben arada özellikle finishing isin icine girdigi zaman cok büyük farklar oldugunu iddia ediyorum. Rolex kullandikca güzellesen bir malzemeye sahip iken Omega kullandikca eskimis bir hal alir.....

Dizayn anlaminda ise Aqua Terra; Explorer karsisinda biraz zayif kaliyor. Bunun nedeni Explorer üzerinde kullanilan 3-6-9 rakamlarinin saate getirmis oldugu sportif hava. Saati kolda denediginiz zaman ne demek istedigimi gayet iyi anlayacaksiniz. Altin rakamlar ve akrep, yelkovan ve saniye kollari yine saate pariltisi ile ayri bir hava katiyor.

Mekanizma olarak iki saati karsilastirirsak, %51-%49 Rolex diyebiliriz. Arada cok fark olmamasina ragmen Cal.2500 Co-axial mekanizmalarin atasi ve en baz modeli. Cal.3130 ise senelerin kendisini ispatlamis ve yüksek hassasiyeti ile saat dünyasinda isim yapmis bir mekanizma.

Deger kaybi konusuunda Rolex'e rakip olabilecek saat markasi yok denebilir. Limited edition'lar haricinde buna bütün markalar dahil. Arz/talep orani en yüksek marka Rolex. Ikinci el degerleri yeni saatlerin cok yakininda oynar. Omega'lar ise cok fazla deger kaybeder. En güzel örnek son aldigim saat yeni fiyati 7000 CHF ben 1800 Euro'ya aldim. Bugün ikinci elde iyi durumda bir explorer'i 2500 euro altinda bulmak zordur.

Sonucta bütün teknik, dizayn ve kalite ibreleri Rolex derken fiyat ve tarih yönünden Omaga öne cikiyor. Ben (normal olarak) Rolex derdim ama secim sizin :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj xamrax » 30 Nis 2010, 16:17

Merhaba clk,
Bu kalitede bir yorumu yapabilmek için ayırdığınız zamana çok teşekkür ediyorum.
Çeşitli başlıklarda forumun ağır ilerlediğini okumuştum ama cevaplar gülle gibi geliyor ve 904'den yapılmış olsa gerek :)

Sanırım nihayi tercihim her halükarda Rolex olacak fakat oraya daha çok var. Belki de hiç hareketlenmem ve varamam, şimdiden kestiremiyorum. Zira henüz "saat" kavramını tüm yönleri ile algılayamıyorum ve öğrenmek, sahip olmaktan daha zevkli geliyor.
Fakat son bir ayda, birisi eşime, 4 saat almışım (bu sabah kendime ABD'den bir Tissot Carson siparişi verdim) ve ortalıkta erişebildiğim ne kadar saat varsa toparladım. (toplamda 11 olmuş :)

Kısaca algımın sizlerin de tücrübesiyle gelişeceğini görüyorum.
Tekrar teşekkürler.
Hüseyin
Kullanıcı avatarı
xamrax

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 140 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners