Arkadaşlar hepinize selamlar. Forumda yeniyim ve 3-4 gündür sürekli hem bu forumu hemde yabancı forumları inceliyorum. Gördüğüm kadarıyla saat hayranlığı sadece bana özgü değilmiş bunu anlamak güzel

Ben şu ana kadar mekanik otomatik bir saat kullanmadım ama şu an bu tarz bir saat almak istiyorum ve giriş seviyesi için seiko 5 sports (7S36) kalibreyi hem tarz hem kullanım bakımından güzel buldum. Fakat bazı endişelerim var. Bu seiko 5 ler (7S36) günde +-20 sn kadar sapma yapabiliyormuş. Bu da haftada en az 2-3 dakika geri kalma yada ileri gitme demektirki benim için büyük bir sapma. Ama saatide çok beğendim ve şu an ekstra bir saate ayırabileceğim bütçem 400-500 TL kadar ve bu fiyat aralığındaki tek otomatik saat bu. Birde swatch chrono otomatik var oda çok güzel ama hem 30m wr hemde kasa plastik olduğu için ona pek yanaşmak istemiyorum. Forumdan bir arkadaşımız seiko 5 sports almış ve yazıda yazmış hakkında okuyunca çokta hoşuma gitti ama o 1 haftada toplam 20 sn sapma olduğunu yazmış. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarımla...