TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sert Koşullar İçin G-Shock?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sert Koşullar İçin G-Shock?

Mesaj ioz » 05 Kas 2016, 14:22

Merhaba arkadaşlar,

Çoktandır sitede aktif değildim ancak son zamanlarda aklımdaki bir mevzuyu sizlerle paylaşmak istedim.

Çoğumuz gibi bende mekanik saatlere (kurmalı - otomatik) meraklıyım ve yıllardır hiçbir kuartz saate gözümüm ucuyla bile bakmadım :)
Ancak geçenlerde farkettim ki saatleri darbe alabilecekleri bir durum olduğunda takmıyorum. Mesela ormanda yürüyüşe çıkarken yada ağır bavul taşımak zorunda olduğumda güzelim saatlerin darbe alması riskine giremiyorum. Düşümdüm bu şartlarda kullanmak için dayanıklı bir saat alayım dedim. Dayanıklı saat denince akla G-shock lar geliyor, ancak yıllardır G-shock ların abartılı tarzlarından hiç hoşlanmam. Bende biraz saade bir model varmı diye bakmaya başladım. 5600 serisi var ancak biraz basit mi duruyor bilemedim. Çok dükkan gezdim gözümlede göremeyince emin olamadım. "Tough solar serisi" (G-shock olmayan) hoş saatler var, adlarında anlaşılacağı üzere oldukça sağlam olsalar gerek. Tabi mekanik saatlerden gelen pil ile uğraşmama alışkanlığı da olunca güneş enerjisi çekici geldi. G-shock ların güneş enerjili modelleri var ancak genelde çok kabalar, sade olanlarının fiyatları hoşlanıp hoşlanmaycağımı bilemdiğim bir saate vermek için biraz yüksek. Casio Sgw-100 (G-shock değil, outgear serisi) var, pusulalı termometreli, görümüşü abartılı da olsa işlevselliği güzel. Ancak iki yıl pil ömrü hoşuma gitmedi. Senede bikaç kere takacağım pili bitmiş olacak. Bende g-shock ların uzun pil ömürlü olanlarına yöneldim. Zaten pilin genelde Casio nun belirttiğinden daha uzun gittiği söyleniyor. 5-7-10 yıl ömrü olanlar var. Bunların içinden sade-ekonmik ve 5 yıl ömürlü 7710 serisi dikkatimi çekti. Başka birşey bulamaz isem bunu almayı düşünyorum. Analdığım kadarı ile ışığını ve alarmını fazla kullanmaz isem 10 yıl yada daha fazla dayanır gibi. Pile niye taktın kardeşim demeyin taktım işte :) Eğer bu tip saatler hoşuma gider ise ileride tam siyah G-9300 düşünebilirim. Tam siyah olunca sade gözüküyor ve hem güneş enerjili, hemde pusula, termometre ve birde G-shock dayanıklılığı olunca oldukça çekici geliyor.

Konuyla ilgili görüşlerinizi bekliyorum. Bu arada burada geçen tarzda saatleden ikinci el tekliflere açığım :) Uzun yazdım hatam varsa affedin.
Kullanıcı avatarı
ioz

Re: Sert koşullar için G-shock?

Mesaj rtalhaustun » 05 Kas 2016, 15:55

Merhaba ioz, ben de diğerlerinin kabalığını göz önünde bulundurarak DW-290 aldım, hem çok kaba durmuyor hem de farklı ve dayanıklı bir saat. Ama fazla dağ-taş aktivitem olmadığı için saat şuan yatıyor. 2. el ilanlarında satışta şuan bir bakın isterseniz?
in love w/ Cartier
Kullanıcı avatarı
rtalhaustun

Mesaj Srhtdry » 05 Kas 2016, 16:20

47mm çaplı G-Shocklar 41mm çaplı bir diverdan daha büyük ve kaba durmuyor. Bende 112'de çalışıyorum, ister istemez darbe alıyor saat. Önceleri otomatik diver kullanıyordum ama 1 yılda saat yıprandı. Son 1 yıldır da gw5610 sonrasında da gw2000 kullanıyorum. Çok memnunum. Ve gw2000 47mm çapında. Ancak luglar arası mesafe fazla olmadığından standart bir 41mm diver kadar görünüyor.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Srhtdry

Mesaj EnderE » 05 Kas 2016, 16:53

Ben 99 da mak muh okurken G shock almıştım . O zamanlar bir arkadaşla sağlamlık hakkında iddalasmistik. Üzerinden TIR geçirip 3. Kattan aşağı atmıştık . O testlerden sonra 2 yıl daha kullandım saati :)

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ender Erdogan / Eski Kullanıcı Adı Forestsoul
Kullanıcı avatarı
EnderE

Re: Sert Koşullar İçin G-Shock?

Mesaj darksider » 05 Kas 2016, 18:51

Bence bulabilirseniz sizin ihtiyacınızı tam olarak karşılayacak saat bu.
Resim
Nothing lasts forever, and we both know hearts can change...
Kullanıcı avatarı
darksider

Mesaj ioz » 06 Kas 2016, 12:08

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

rtalhaustun DW-290 pek bana göre değil, teşekkürler.

Srhtdry GW2000 çok güzelmiş, daha önce karşılaşmadım. Satan pek biryer göremedim internette. Güle güle kullanın.

EnderE evet, çok sağlam saatler. İnternette test videolarını görünce etkilenememek elde değil.

darksider protrek serisi çok güzel. Ancak onların darbe almasına kıyabilir miyim bilmiyorum :)
Kullanıcı avatarı
ioz

Mesaj tugberk » 06 Kas 2016, 13:20

Dw5600 derim.
Kaba değil, kült bir model. Kolda duruşu da iyi, ışık alarm krono timer da var.
Fiyatı da süper hesaplı, amazon da 45 dolar olmalı.
Kullanıcı avatarı
tugberk

Mesaj Masterport » 06 Kas 2016, 14:42

Resim

Göründüğü kadar büyük değil, kült bir model, ben de var, tavsiye ederim

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Masterport

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 100 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners