TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

襤kinci El Rolex Al覺m覺 襤癟in Dan覺manl覺k

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

襤kinci El Rolex Al覺m覺 襤癟in Dan覺manl覺k

Mesaj kocabasoglu » 26 Au 2016, 09:46

Selamlar. Esim icin ikinci el bir Rolex saat almak istiyorum. Saati ikinci el satis yapan bir firmadan buldum. Saatin faturasi ve sertifikasi mevcut degil. Ancak saatler konusunda hic bir fikrim olmadigi icin ucreti mukabili bana danismanlik yapacak konunun uzmani bir arkadas veya firma ariyorum. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
Kullan覺c覺 avatar覺
kocabasoglu

Kay覺t: 14 May 2013, 13:45

Re: 襤kinci el Rolex al覺m覺 i癟in dan覺manl覺k

Mesaj MertYe » 26 Au 2016, 13:52

Rolex servis bu hizmeti veriyor mu bilmiyorum ama sonu癟ta para kar覺l覺覺 hizmet alaca覺n覺z d羹羹n羹lunce neden biyle bir hizmet vermesinler ki
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

Mesaj Khan » 26 Au 2016, 13:55

Rolex bile olsa, kutusuz sertifikas覺z almamanizi 繹neririm.
God is good! Eski Kullan覺c覺 Ad覺 Nethuistr
Kullan覺c覺 avatar覺
Khan

Kay覺t: 25 Mar 2016, 12:17

Mesaj Bg17 » 26 Au 2016, 14:21

Iki satir yazmazsam icim rahat etmez.

Ikinci el saat almak gene olarak riskli bir istir. Dusunulmeyen akla gelmeyen bir dolu sorun cikabilir. Genel olarak dusuncelerimi yaziyim.

Kutusuz sertifikasiz saat satin almadan mumkun oldugunca kacilnilmadir, ikinci elde elden cikartma zorlugu, fiyatdaki dususten daha cok calinti olup olmadigi konusunda bir nevi garantidir.

Satici cok onemlidir, daha sonra ulasilabileceginiz, yeri, dukkani belli kisiler tercih edilmelidir, cantaci esnaftan uzak durulmalidir.

En onemli kriter referanstir.

Saate gelirsek, replika olup olmadigini anlamak cok zor degildir, hic bir replika gercegi gibi olmaz. Almak istediginiz saatin orjinalini iyice incelediyseniz, ve bir gorme/dikkat sorununuz yoksa anlarsiniz.

Saatin genel durumunun iyi incelenmesi gerekir, darbe almis, ezilmis, camincizilmis saat ilerde sorun cikarma ihtimali olan saatdir.

Mumkun mertebe polisaj gormemis saatler tercih edilmelidir. Polisaj gormus saat, normalden biraz daha fazla prlar, ama hatlari keskinligini kaybetmistir, bir nevi orjinal kasa zarar gormustur.

Saatin icinin acilip acilmadigi, tamir gorup gormedigi onemlidir, yetkili servis kayitlari sorulmalidir. Degisen parca varsa, makenizmada oynama ihtimali mevcuttur. Hatta makenizma tamamen hasarli veya sahte bile olabilir, anlasilmasi guctur.

Uretimden kalkmis modeller alinirken ekstea dikkat edilmelidir.

Yetkili servis bile olsa, bilginduzeylerinin oldukca dusuk olabilecegini gozlemledim, hele hele satis elemanlarina kesinlikle otorite gozuyle bakilmamalidir.

Her alisveris gibi basit bir satis sozlesmesi imzalamak ilerisi icin oldukca koruyucu olur, odemeleri banka uzerinden yapmaniZi da oneririm, kayit olmasi manasiyla.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj mturann » 26 Au 2016, 14:43

Bg17 bilgiler i癟in teekk羹rler.
Hakikaten Rolex gibi ikinci eli i癟in bile ciddi para 繹denecek bir saat i癟in bu 繹nerilere dikkat etmek gerekir diye d羹羹n羹yorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
mturann

Kay覺t: 13 Kas 2014, 18:00

Mesaj Khan » 26 Au 2016, 14:52

Bg17

M羹kemmel!
God is good! Eski Kullan覺c覺 Ad覺 Nethuistr
Kullan覺c覺 avatar覺
Khan

Kay覺t: 25 Mar 2016, 12:17

Mesaj Emirr » 26 Au 2016, 15:08

Bg17, abi arivlik bir a癟覺klama olmu :super:

Abi araya ben de bir soru s覺k覺t覺rmak istiyorum. zellikle 16710 model numaral覺 Gmt Master i癟in sormak istiyorum. Bu modelin al覺nd覺ktan sonra Rolex servisine g繹nderilmesiyle ilgili ne d羹羹n羹yorsun? Sonu癟ta orda da polishing ilemi yap覺l覺yor. Bu orijinallii bozan bir durum mu?
Emirr

Ya: 31
Kay覺t: 10 May 2016, 18:26

Mesaj Baran » 26 Au 2016, 18:29

Bg17,abi sen benden rak覺 sofras覺nda Rolex ald覺n ahahahahah :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullan覺c覺 avatar覺
Baran

Ya: 40
Kay覺t: 02 ub 2011, 23:10

Sonraki

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 121 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners