TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Carl F. Bucherer Patravi EvoTec vs TravelTec vs ProPilot

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Carl F. Bucherer Patravi EvoTec vs TravelTec vs ProPilot

Mesaj seruvenci » 13 Ağu 2016, 11:13

Merhabalar,

Geçen günlerde bir arkadaşımın düğününe gittiğimde, aslında şöyle güzel bir takım elbise altına takacak güzel bir saatim olmadığını fark ettim ve bir saat arayışına girdim. Mevcut saatlerim genelde sportif ve outdoor kullanımına uygun saatler. Aslında onlar arasında da takmayı çok sevdiğim saatlerim var ki, bunlardan birisi sayın Hozburun'dan aldığım Steinhart OceanOne GMT... Diğeri TagHeuer Aquaracer... Ancak genede olmuyor bir türlü beğenmiyorum. Suunto ya da Protrek'leri hiç saymıyorum bile.

İlk hedefim Oris ProPilot'lardan bir tane almaktı aslında ama sonradan onlarında amacıma çok uygun düşmeyeceğini fark ettim. En son instagram da gördüğüm Bucherer Patravi EvoTec modelini çok beğendim. Sonra ona bakarken TravelTec gözüme ilişti ancak ulaşabileceğim fiyat olarak EvoTec aklıma daha çok yattı, zaten onu daha çok beğenmiştim. Biraz uğraşırsam TravelTec'te olabilir aslında (2. el güzel fiyatlarının olduğunu gördüm)... Bu yüzden sıralamam şu şekilde;

1. EvoTec (Ref. 00.10625.08.63.01)
2. Oris ProPilot (Ref. 01 111 7711 4163-Set 8 22 19)
3. TravelTec (Ref. 00.10620.08.33.01)

Bu arada Bucherer'i elime alıp inceleme şansım olmadığı için, Cenevre'de yaşayan bir arkadaşıma sormuştum. Aslında saatlerle pek alakalı olmayan biri ancak yine de eline aldığında çok kaliteli olduğunu hissettiren bir marka ve spesifik olarak model olduğunu söyledi.

Gönlüm Propilot'tan yana... Aklım TravelTec diyor, en nihayetinde de cüzdanım EvoTec diyor:) Peki ya siz ne diyorsunuz?...
Siz ne düşünüyorsunuz...
1. EvoTec
Resim
Resim

2. ProPilot
Resim
3. TravelTec
Resim
Kullanıcı avatarı
seruvenci

Re: Carl F. Bucherer Patravi EvoTec vs. TravelTec vs ProPilo

Mesaj kilimanjaro » 13 Ağu 2016, 11:35

Karışı kadranların dresswatch anlayışıyla uyumlu olmadığını düşünüyorum ve bu yüzden TravelTec i eliyorum.

EvoTec de akrep yelkovan kadranla aynı renk ve beyaz olduğu için okuma güçlüğü çekilebilinir.Tecrübe ile sabittir.

amaaa ProPilot bence muhteşem ve kesinlikle o seçilmeli :thumbup:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj creeindian » 13 Ağu 2016, 12:05

Evotec harici saatlerden birini alırsanız bir süre sonra yine aynı arayış içine gireceğinizi düşünüyorum.
Evotec ilk defa görüyorum ama çok güzel bir katalog çekimi yapmışlar, çok beğendim. Ama ele alınıp incelenmesi, kolda denenmesi şart, bir önceki yorumda da bahsedildiği gibi içi fazla beyaz.
Oris ve Bucherer çok iyiymiş. Bucherer amacınızın çok dışında ama güzel bir tasarım, kadran takım elbise için fazla karışık.
Kullanıcı avatarı
creeindian

Mesaj seruvenci » 13 Ağu 2016, 13:03

Aslında bende ProPilot'u çok beğeniyorum. O serideki bütün modeller çok güzel... Oraya doğru dürtülüyorum. Fiyat olarakta önde bir adım...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
seruvenci

Mesaj eyimen » 13 Ağu 2016, 15:12

Ben acik ara ProPilot derim. Tasarim, 10 gun rezerv ve dogrusal olmayan rezerv gostergesi ile gayet kendine ozgu bir saat.
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj khef » 13 Ağu 2016, 16:55

Bence 3 model de dress watch değil. Eğer amaç gerçek bir dress almak ise biraz daha sadelesmek gerekiyor. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj seruvenci » 13 Ağu 2016, 17:37

khef yazdı:Bence 3 model de dress watch değil. Eğer amaç gerçek bir dress almak ise biraz daha sadelesmek gerekiyor. :thumbup:

:) Benim seçebildiğim en dress bunlar :) daha öte olanları takacağıma inanamıyorum... Mesela Tissot Visodate'te güzel bir saat aslında ama takamam ben onu... :)
Kullanıcı avatarı
seruvenci

Mesaj Bg17 » 13 Ağu 2016, 17:46

khef yazdı:Bence 3 model de dress watch değil. Eğer amaç gerçek bir dress almak ise biraz daha sadelesmek gerekiyor. :thumbup:

Tam olarak benim gorusumu yansitiyor. Dresswatch ince, sade ve basit olmali. Bu secrneklerde en dogrusu oris.

Ama biraz da farkli kulvara dogru arastirma gerekiyor.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ErsinGS, Eterna, Majestic-12 [Bot] ve 115 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners