TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Günlük Kullanıma Uygun Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Günlük Kullanıma Uygun Saat Önerisi

Mesaj Star » 28 May 2016, 14:41

Arkadaşlar selam.

Günlük olarak kullanacağım bir saat almayı düşünüyorum bu aralar.

Diber olarak Seiko SRP777 (Turtle), SRP653K1 ya da SKX007 düşündüklerim Arasında.

Diğer taraftan Tissot Visodate ya da Mondaine Tarzı saatler de olabilir diyorum, karar veremedim.

Bunlar genel olarak kabul gören saatler gerçi. Yine de Sizin de önerebileceğiniz farklı alternatifler olabilir diye düşünerek fikirlerinizi almak istiyorum.
Do something instead of killing Time. Because Time is killing you !!!
*Paulo Coelho*
Kullanıcı avatarı
Star

Re: Günlük Kullanıma Uygun Saat Önerisi

Mesaj KKarakuş » 28 May 2016, 15:18

Merhaba,

Tissot Visodate ve sunduğunuz Seiko farklı kategorilerde olsa da her iki model ve saatte günlük kullanım için gayet ideal saatler. Bunların yanına 5 kez alıp sattığım Orient Mako Blue Dial'i de öneririm.

Ama gel gelelim günlük kullanım için en uygun saat sanırsam bu olacaktır ; Beyaz kadrana güzel bir croco kayış alındı mı tadından yenmez ;)

Resim
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj kethuda57 » 28 May 2016, 15:30

Yanlış hatırlamıyorsam sizde nomos ve ancon var. Yani bir tane diverwatch şart bence :thumbup:
Nomosunuz varken visodateye gerek yok.
Srp777 bence güzel bir tercih olur ama zaten siyah kadranlı saatiniz var srp773 de düşünülebilir :thumbup:
srp653 yerine srp639 u tavsiye ederim bayağı keyifli bir saat :thumbup:
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj Khan » 28 May 2016, 16:11

İyi bir günlük Diver, eğer bulabilirseniz Orient Mako Pepsi. Fiyat artarsa biraz, longines hydroconquest :)

ResimResim
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj Star » 28 May 2016, 16:42

KKarakuş yazdı:Merhaba,

Tissot Visodate ve sunduğunuz Seiko farklı kategorilerde olsa da her iki model ve saatte günlük kullanım için gayet ideal saatler. Bunların yanına 5 kez alıp sattığım Orient Mako Blue Dial'i de öneririm.

Ama gel gelelim günlük kullanım için en uygun saat sanırsam bu olacaktır ; Beyaz kadrana güzel bir croco kayış alındı mı tadından yenmez ;)

Resim

Kerim selam. Kararsız kaldığım için sordum zaten :) yoksa hepsi güzel tabi. Bunun dışında Orient mako beğendiğim bir model ama oris TSF Edition geleceğinden tercihlerim arasına koymadım. Visodate iyi hakikaten. Fiyatını hakediyor :champ:
*Paulo Coelho*
Kullanıcı avatarı
Star

Mesaj TSayiR » 28 May 2016, 16:46

Eğer günlük kullanımdan kastınız f\p'si yüksek olan yani fiyatı uygun, her anınıza uyacak ve yıpransa da zorunuza gitmeyecek bir saat demekse sorun yok. Ancak günlük kullanımdan kastınız visodate ya da mondaine gibi şık ve minimal tercihlerse orada sorun var demektir çünkü elinizde Nomos gibi mükemmel bir saat var ve nomos varken ne visodateye ne de mondaine'ye gerek yok :thumbup:
Birde günlük kullanıma önerilen tercihler hep diver olmuş, ben burada tercihde bulunan arkadaşların sizin nasıl bir yaşam tarzınız, günlük stiliniz olduğunu sormadan tercihde bulunmalarını yadırgadım, keza yine aynı şey sizin içinde geçerli. Günlük kullanıma uygun saat önermem için sizin de nasıl bir gündelik rutininiz var; klasik mi spor mu, hep toplantı mı yoksa relax mı? bunları söylemeniz gerekirdi diye düşünüyorum.
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj Star » 28 May 2016, 16:48

kethuda57 yazdı:Yanlış hatırlamıyorsam sizde nomos ve ancon var. Yani bir tane diverwatch şart bence :thumbup:
Nomosunuz varken visodateye gerek yok.
Srp777 bence güzel bir tercih olur ama zaten siyah kadranlı saatiniz var srp773 de düşünülebilir :thumbup:
srp653 yerine srp639 u tavsiye ederim bayağı keyifli bir saat :thumbup:

Evet kethunda NOMOS ve Ancon mil var. Bir de emektar seiko kinetic var siyah :) mlm'de de var aynısından. Her birini severek kullanıyorum. Visodatei yazmamın nedeni de sürekli Kullanım açısından. Nomosu her gün kolumda taşımamak için. Diğer yandan 639un bezelindeki sarı detaylar çok Hoşuma gitmiyor yoksa güzel saat :thumbup: bu yüzden onun yerine Srp777yi yazdım daha klasik ve reissue bir model olduğu için
*Paulo Coelho*
Kullanıcı avatarı
Star

Mesaj kethuda57 » 28 May 2016, 18:10

Pr 516 da çok güzeldir :D
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners