TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SDGM003 İşçilik Kalitesi / Uzman Arkadaşlardan Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko SDGM003 İşçilik Kalitesi / Uzman Arkadaşlardan Tavsiye

Mesaj maviplnet » 29 Nis 2016, 15:11

Yaklaşık 3-4 aydır forumu takip ediyorum ve 2 aydırda üyeyim. Her yeni üye gibi bende üye olurken saat hakkında bişey bildiğimi sanıp bu forumda vakit geçirdikçe aslında hiçbirşey bilmediğimi anladım. kaliteli saat deyince tissot kelimesine saygı duyanlardandım(hani quarz modelini almaya teşebbüs edip quarz saati saat sananlardandım anlarsınız ya) , ki zaman geçtikçe quarz ın alalade olduğunu öğrenip sizler gibi mekanik saatlere alaka duyar oldum.

Klasik giyindiğim için klasik saatlere ilgi duyar oldum ve bir çok yeni üye gibi ilk olarak hedefi tissot visodate lere çevirdim ve o esnada araştırmalara devam ettim ve geldiğim noktada tissotun 1500-2000 bandındaki saatleri malesef beni tatmin etmez oldu. longines, tag ve omeganın çeşitli modellerine hayran olup beğensemde malesef kalitenin bedelide ağır oluyor . 4000 tl ve üzeerinden başlıyor o güzel markaların beğendiğim modelleri.

En sonunda forum sayesinde seikonun Japon pazarı için ürettiği saatleri keşfedince ki (1000-2000 bandındalar ve swess made lerde benzer ürünler daha pahalı gibi geldi bana) başka saatlere bakamaz oldum. ilgi uzakdoğuya kaydı. Aslında hala swess madelere hayranlığım devam etmekte ama bi la locle almaktansa daha farklı, az bulunan bir jdm almayı istiyorum.

Bu süre zarfında forumda işin duayeni diyeceğimiz bir çok arkadaşa fikir danıştım ve sağolsunlar ellerinden geldiğince mesajlarıma açıklayıcı bilgiler ile geri dönüşler yaptılar.
Şuan iki model arasında kararsız kaldım. ilki başlıktaki SDGM003 modeli ki kendileri işçilik dehası bi ürün;

Resim

bu ürün ve fiyat olarak 600 usd + 25 usd kargo civarı fiyatında.

diğer ürün ise SARB033;
Resim
ki bu ürün daha mütevazi ama mekanizma olarak diğeri ile aynı ve yeterince kaliteli bir ürün ve kargo ile birlikte yaklaşık 330 usd civarı.

şimdi sizlerin görüş ve bilgilerine ihtiyacım var. SDGM003 modelinin işçilik kalitesi olarak sizce hangi aşamadadır ve diğer model ile mukayese edildiğide ki mekanizmaları aynı arada işçilik ve kasa farkı var sizce değermi. saati alırsam muhtemelen uzun süreli kullanacağım(tabi nasip olursa inşallah 10-15 sene takmayı düşünüyorum) ikinci el olarak uzun kullanımlarda haliyle yıpranma ile doğru orantılı değer kaybı yaşanıyor.siz olsanız uzun süre alıp kullanacaksanız hangini tercih edersiniz. ve 1250-2200 tl bandında bu kalite ve işçilikte alternatif bi swess made ürün varmıdır (tissotun modelleri hariç. 8-) )
bu ara okadar model değiştirdimki monitöre bakmaktan kafam dönüyor resmen.
şimdiden teşekkür ediyorum.
Kullanıcı avatarı
maviplnet

Re: Seiko SDGM003 İşçilik Kalitesi (uzman arkadaşlardan tavs

Mesaj TSayiR » 29 Nis 2016, 15:28

siyah alacaksam sarb033 beyaz-cream alacaksam da sarb035 alırdım :thumbup: :thumbup: mekaniğini filan anlamam, onu üstadlar söylesin ben işin görünüşüne, kozmetiğine bakarım SKX007 alayım da sanırım ondan sonra 2 tane sarb JDM bende alacağım..

:super: :super: Baksana şunların güzelliğine emmisi yaa :super: :super:

Resim

Resim
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Re: Seiko SDGM003 İşçilik Kalitesi / Uzman Arkadaşlardan Tav

Mesaj mertk » 29 Nis 2016, 15:54

Bence yakından incelemeden almayın;

İncelemediğim için yorum yapamayacağım bir model ama resimlerden gayet kaliteli gözüküyor.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj maviplnet » 29 Nis 2016, 16:03

:) mertk malesef yakından inceleme şansımız yok. malum Tr de satılmayan bi ürün. ki ben bulunduğum yer itibari ile diğer modelleride (swess made) pek görme şansım yok.
ama zaten quarz bi seiko chrono kullandığım için kasalar birbirine yakındır diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
maviplnet

Re: Seiko SDGM003 İşçilik Kalitesi (uzman arkadaşlardan tavs

Mesaj vollkan59 » 29 Nis 2016, 17:47

TSayiR yazdı:siyah alacaksam sarb033 beyaz-cream alacaksam da sarb035 alırdım :thumbup: :thumbup: mekaniğini filan anlamam, onu üstadlar söylesin ben işin görünüşüne, kozmetiğine bakarım SKX007 alayım da sanırım ondan sonra 2 tane sarb JDM bende alacağım..

:super: :super: Baksana şunların güzelliğine emmisi yaa :super: :super:

Resim

Resim

Şunların bir modellerini de yazsaydın üstadım :thumbup: Ne kadardan başlıyor bunların fiyatları... :?:
Kullanıcı avatarı
vollkan59

Mesaj maviplnet » 29 Nis 2016, 17:59

Üstteki sarb035, alttaki resim sarb 033. Siyah kadrana deri kordon ayrı bir güzel durmuş. Bu saatler ilk mesajımdaki alt resimdeki saatle aynılar. 320 usd civarında fiyarları
Kullanıcı avatarı
maviplnet

Mesaj vollkan59 » 29 Nis 2016, 18:12

maviplnet yazdı:Üstteki sarb035, alttaki resim sarb 033. Siyah kadrana deri kordon ayrı bir güzel durmuş. Bu saatler ilk mesajımdaki alt resimdeki saatle aynılar. 320 usd civarında fiyarları

Hakikaten şu kordon ve resim kalitesi ile çekilen saatler, adama saat aldırır, onu anladım :thumbup:

Yalnız şu neymiş ya bayıldım gerçekten :super: SARX029

https://www.youtube.com/watch?v=QLKYdN7Kf1U
En son vollkan59 tarafından 29 Nis 2016, 19:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
vollkan59

Mesaj priestjudge » 29 Nis 2016, 18:29

Benim tercihima sarb033 olurdu.bende uygun bir zamanda sarb033 sahibi olmayi dusunuyorum.2 side cok guzel saatler.

LG-D855 cihazımdan gönderildi
Kullanıcı avatarı
priestjudge

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: fikrigul ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners