Klasik giyindiğim için klasik saatlere ilgi duyar oldum ve bir çok yeni üye gibi ilk olarak hedefi tissot visodate lere çevirdim ve o esnada araştırmalara devam ettim ve geldiğim noktada tissotun 1500-2000 bandındaki saatleri malesef beni tatmin etmez oldu. longines, tag ve omeganın çeşitli modellerine hayran olup beğensemde malesef kalitenin bedelide ağır oluyor . 4000 tl ve üzeerinden başlıyor o güzel markaların beğendiğim modelleri.
En sonunda forum sayesinde seikonun Japon pazarı için ürettiği saatleri keşfedince ki (1000-2000 bandındalar ve swess made lerde benzer ürünler daha pahalı gibi geldi bana) başka saatlere bakamaz oldum. ilgi uzakdoğuya kaydı. Aslında hala swess madelere hayranlığım devam etmekte ama bi la locle almaktansa daha farklı, az bulunan bir jdm almayı istiyorum.
Bu süre zarfında forumda işin duayeni diyeceğimiz bir çok arkadaşa fikir danıştım ve sağolsunlar ellerinden geldiğince mesajlarıma açıklayıcı bilgiler ile geri dönüşler yaptılar.
Şuan iki model arasında kararsız kaldım. ilki başlıktaki SDGM003 modeli ki kendileri işçilik dehası bi ürün;

bu ürün ve fiyat olarak 600 usd + 25 usd kargo civarı fiyatında.
diğer ürün ise SARB033;

ki bu ürün daha mütevazi ama mekanizma olarak diğeri ile aynı ve yeterince kaliteli bir ürün ve kargo ile birlikte yaklaşık 330 usd civarı.
şimdi sizlerin görüş ve bilgilerine ihtiyacım var. SDGM003 modelinin işçilik kalitesi olarak sizce hangi aşamadadır ve diğer model ile mukayese edildiğide ki mekanizmaları aynı arada işçilik ve kasa farkı var sizce değermi. saati alırsam muhtemelen uzun süreli kullanacağım(tabi nasip olursa inşallah 10-15 sene takmayı düşünüyorum) ikinci el olarak uzun kullanımlarda haliyle yıpranma ile doğru orantılı değer kaybı yaşanıyor.siz olsanız uzun süre alıp kullanacaksanız hangini tercih edersiniz. ve 1250-2200 tl bandında bu kalite ve işçilikte alternatif bi swess made ürün varmıdır (tissotun modelleri hariç.

bu ara okadar model değiştirdimki monitöre bakmaktan kafam dönüyor resmen.
şimdiden teşekkür ediyorum.