TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Zenith El Primero vs. Rolex Datejust

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Zenith El Primero vs. Rolex Datejust

Mesaj serhatyal » 17 Nis 2016, 22:37

Gunluk kullanim (casual) icin bir saat bakiyorum. Cok spor olmayan kiyafetlerle de kullanabilmek istiyorum.

Iki saati onceliklendirdim: Zenith el primero chronomaster power reserve ve Rolex Datejust

Tarzlari pek benzemiyor, farkindayim. Sizlere sorum da daha cok bununla ilgili. Iki saatin kullanim alanlari nasil olur?

Titiz biriyim, saatlerime iyi bakarim. Rolex'i gunluk takabilir miyim, yoksa altin bezel darbe gormesin diye hassas kullanim mi gerekir? Zenith sort ile takilabilecek derecede spor bir saat midir, yoksa agir mi kalir?

Bu saatlerle ilgili teknik yorumlariniza ve baska saat onerilerinize de acigim.

ResimResimResimResim[img]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
serhatyal

Re: Zenith El Primero vs. Rolex Datejust

Mesaj mucadeleci » 18 Nis 2016, 00:10

Madem aklınızdan Zenith geçmiş, kesinlikle ve tüm kalbimle 1969 modelini (Zenith 03.2040.400/69.C494) öneririm. Öncelikle El-Primero modelinin en ikonik ve yıllar içinde karizmasını her daim korumuş bir versiyonu. Mekanizma deseniz, zaten araştırmışsınızdır, tam bir efsane. İstediğiniz tarza, yani "Casual" kullanıma uygun olduğu gibi, takım elbise ile dahi rahatlıkla kullanılabilecek bir saat. Bence bu saatin rakibi datejust olamaz. Daytona derseniz, karşılaştırma olur ama o zaman da fiyat segmentleri farklı oluyor. Emin değilim ama Daytona baz fiyatı El-Primero dan %80 civarında pahalı olsa gerek. Kesinlikle aşağıdaki Zenith'i öneriyorum :thumbup:
Resim
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj serhatyal » 18 Nis 2016, 00:52

mucadeleci yazdı:Madem aklınızdan Zenith geçmiş, kesinlikle ve tüm kalbimle 1969 modelini (Zenith 03.2040.400/69.C494) öneririm. Öncelikle El-Primero modelinin en ikonik ve yıllar içinde karizmasını her daim korumuş bir versiyonu. Mekanizma deseniz, zaten araştırmışsınızdır, tam bir efsane. İstediğiniz tarza, yani "Casual" kullanıma uygun olduğu gibi, takım elbise ile dahi rahatlıkla kullanılabilecek bir saat. Bence bu saatin rakibi datejust olamaz. Daytona derseniz, karşılaştırma olur ama o zaman da fiyat segmentleri farklı oluyor. Emin değilim ama Daytona baz fiyatı El-Primero dan %80 civarında pahalı olsa gerek. Kesinlikle aşağıdaki Zenith'i öneriyorum :thumbup:
Resim

Tesekkurler, bu da alternatifler arasindaydi. Ancak bu model degil, tarih gostergesi saat 6'nin altinda olanini gormustum. Model: 032041405269496. Farki nedir? Fiyat seviyesini biliyor musunuz?

Tesekkurler
Kullanıcı avatarı
serhatyal

Mesaj mucadeleci » 18 Nis 2016, 00:58

Detaylı olarak fiyatlarını bilmiyorum açıkçası, zira bu segmentte saat almayı henüz düşünmediğim için enine boyuna fiyat araştırması yapmadım ama kabaca etiket fiyatı 15-18bin TL arasında diye biliyorum. Aşağıdaki linkteki inceleme de hoşuma gittiği için paylaşmak istedim :) :arrow:
http://www.ablogtowatch.com/zenith-el-primero-original-1969-watch-review/
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mertk » 18 Nis 2016, 01:27

Zenith'ler 30.000 bin tl civarı etiket fiyatı.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj mucadeleci » 18 Nis 2016, 01:32

Edit: 30.000 bin tl civarıymış..
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj zafeer » 18 Nis 2016, 08:45

Zenithlerde indirim oranları cok yüksek %40 hatta daha fazlası alınabilir

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj eyimen » 18 Nis 2016, 09:32

El Primero original muhtesem bir saat. Hem mekanizma, hem tasarim olarak kusursuz bence. Yeterli param olursa listemde ilk sirada yer aliyor :champ:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners