merhaba arkadaşlar. nişan için sevdiceğimin ailesi tarafından saat alınacak ve sağolsunlar seçimi bana bıraktılar lakin çok uzun zamandır saat takan birisi değilim. almışken uzun yıllar kullanabileceğim -kim bilir belki bir oğlum olursa o da kullanır- lakin kimsenin bütçesini de zora sokmayacak bir saat araştırmasına girdim. uzun araştırmalar sonucu elemeler yaparak bir kaç saat arasında kaldım fakat işin teknik detayı bir yana bu noktada gerek uzun kullanım üzerine, gerek kalibreler hakkında, gerekse malzeme kaliteleri hakkında sizin bilgilerinizden ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
İlk olarak Bulova BVA 96A136 modelinden bahsedeyim. Miyota 8N24 kalibre kullanıyor bu saat. Sİlikon kordon, 46mm çapında paslanmaz çelik kasa, 100m su geçirmezlik ve mineral cam özelliklerine sahip kabaca.
Bir diğer model ise Orient Guardian FFT03004B0. Orient'in kendi kalibresi olan 46R43 kullanılmış. Deri bilezik kordon, 48mm çapında paslanmaz çelik kasa, güç göstergesi, mineral cam, 100m su geçirmezlik ve vidalı crown özelliklerine sahip.
Bu iki otomatik saat dışında bir de quartz Tisstor T-race chrono serisinden T048.417.37.057.00 var. G10.211 quartz mekanizma, safir cam (gerçek safir mi? sanmıyorum), 100m su geçirmezlik, 45mm iyonize çelik kasa gibi özelliklere sahip.
Saati günlük kullanıma uygun almak istiyorum lakin yeri geldiğinde takım elbise giydiğimde de kullanabileyim. Tecrübeleriniz ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Not: Bileğimin çevresi 19 cm.