TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vacheron Constantin

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Vacheron Constantin

Mesaj Bg17 » 20 Mar 2016, 04:05

Bir konuda fikre ihtiyacim var. sorudan once biraz bilgi veriyim.

Tarz olarak genelde metal bilezikli yari spor saatleri seviyorum. Ince ve cok buyuk capli olmamasi ciddi artilar benim icin. Taktigimda gomlek altinda saklanabilecek olmasini seviyorum. Marka degeri, ince iscilik, onem verdigim horolojide onemsedigim konular. Degerli metal (altin, platin vs) oldukca uzagim. Ve genelde ust duzey saat markalariyla ilgileniyorum.

Su ana kadar oldukca fazla saat degistirdim( hikayesi forumda mevcut) ve sanirim uslandim. Elimdeki saatleri degistirmeyi dusunmuyorum. Su anda
1) ap royal oak ultra thin, nami diger jumbo
2) jlc ultrathin moonphase
3) jlc master compresor navy seals
4) omega seamaster bond edition (eski kasa) quartz var

Bir suredir kafami bir saat kurcaliyor, ama marka olarak temsil ettigi degerler nedeniyle hic ilgilenmedigim bir marka. Vacheron Constantin.

Ilgimi ceken saat de

ResimResimResim

Beyaz kadran, ust duzey iscilik, jlc tasarimi makenizma, yari spor. Istedigim her kriteri karsililiyor.

Amma emin olamiyorum, nedenleri :
1) vc ve temsil ettigi iddia edilebilecek malta sovalyeleri tum felsefi alt yapisini turk dusmanligi uzerine kurulmus. Cok milliyetci olmasam bile, o sembolu ustumde tasimak zor gelebili.
2) uretimde kalkan yada yakin zamanda kalkacak bir model
3) ikinci eli hic tutmayan bir model. Marka degeri cok yuksek olmasina ragmen overseas tam vc olarak gorulmuyor.

Sizlerin gorusleri nelerdir?
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Vacheron Constantin

Mesaj mertk » 20 Mar 2016, 04:15

Bg17,

Ben oldsm VC istiyorsam illa, bu modeli almazdım, hele ki elde Jumbo varken bence hiç gerek yok.

Yeni çıkan modeller güzel ama çelik var mı onlarda bilmiyorum tam, bu model pek tutulmayan bir model oldu VC için bildiğim kadarı ile.

Bence bunun yerine bir glashütte gider aslında panomatic'ler falan ama onlarında sporluk görüntüsü yok ama ben yine kot thisrtlada takardım o saati, tercih meselesi.

Jumbo bu saatten çok daha üstün bir saat bana göre.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Re: Vacheron Constantin

Mesaj Bg17 » 20 Mar 2016, 04:29

Mert cok sagol.

Ama deri kayisli bir saat almayi dusunursem, alacagim saat reverso duo ultrathin olur. Nieyse metal kordon istiyorum israrla
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Vacheron Constantin

Mesaj mertk » 20 Mar 2016, 04:33

Abi, Patek al diyicem de, mavi alırsan senin jumbo'dan fazla farkı kalmıyo, aslında beyaz senin bir ara kafandaydı ama ben beyazı o saate pek yakıştıramıyorum açıkcası.

Ama bence Jumbo'dan sonra en iyi tercih Patek olur kanımca.Spor, çelik kayış, ve yüksek işçilik deyince aklıma fazla alternatif gelmiyor malesef.

Gerçi ben bu saati yakından gördüm, hoşumada gitmedi değil aslında VC,ama arka kailbre gözükmemesi kötü olmuş.

Birde gerçekte paylaştığın resimlere göre de çok daha güzel saat.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj hakan1970 » 20 Mar 2016, 08:08

Bg17 bence 1 numaralı sebebi fazlaca kafaya takmayın. Kullandığımız araba, saat vb üreticilerinin çoğunun Türk dostu olduğu zaten söylenemez.
Her insan huzur verir...Kimileri gelince , kimileri gidince.
Kullanıcı avatarı
hakan1970

Mesaj coolfire » 20 Mar 2016, 09:08

Üst düzey saatlerde bence mutlaka alternatif bulunur ama benim uzak olduğum bir segment olduğu için tavsiyede bulunamıyorum. Ama aklınızda bu kadar soru işaretleri bulunan bir saati almanız bana mantıklı gelmedi. Yine de saat listenizde en az bir rolex olsa iyi olur bence, yeni spor modelleri hiç fena değil.
Kullanıcı avatarı
coolfire

Mesaj Caner1983 » 20 Mar 2016, 10:30

Bileziği çok sexi ve beyaz kadran onun dışında bence elindeki saatlerin yanına yaklaşamaz abi
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Clk » 20 Mar 2016, 11:26

Kasinma otur oturdugun yerde :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners