TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot Orient Parnis Saat Kaliteleri Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot Orient Parnis Saat Kaliteleri Bilgi

Mesaj muuyanik » 12 Şub 2016, 15:39

Biliyorum tuhaf bir konu baaligi oldu heryere cekilir.
Ben saat takmazdim, universite mezuniyet hediyesi Tissot T068.427.16.051.00 aldi. Saati cok sevdim ve daha cok saatim olsun istedim. Ama param yok cok fazla :) sorum su sizlere bana ne onerirsiniz 1 orient mi alayim 1 swatch retrograde quartz mi alayim 2 3 parnis mi alayim?
2 3 saatim olmasini isterim ama cok kalitesiz seylerden hoslanmiyorum cok kalitesiz olacagina olmasada olur. Parnislerin kalitesi nasildir? Kotudur de cok mu kotu? Eline alinca ucuz oldugu belli midir? Otomatik quartz ayrimi onemli midir?
Anliyacaniz rastgele okumalarla biraz bilgi sahibi oldum ama temelkonulardan habersizim
tesekkurler
Kullanıcı avatarı
muuyanik

Re: Tissot Orient Parnis Saat Kaliteleri Bilgi

Mesaj kilimanjaro » 12 Şub 2016, 15:45

Otomatik quartz ayrımı için forumda biraz gezinmeniz yeterli olacaktır ama forumda mekanik saat tutkusu tavan yapmıştır hep.Diğer sorunuz içinde aslında forumda gezindiğinizde yeterli yanıtı alabilirsiniz.Ben yine de söyleyeyim fikrimi.

Seçenekleriniz arasında banko otomatik bir orient ve ayrıca seiko ya bakmanızı öneririm.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj muuyanik » 12 Şub 2016, 16:14

Tesekkurler
ben okudugum kadariyla otomatik-quartz ayriminin son tahlulde zevk meselesi oldugunu cikardim. Benim gonlum de otomatikten yana.
Merak ettigim nokta sudur: cin mali deyince insanin aklina cok kotu urunler geliyor ama resimlerde urunler guzel duruyor. Paslanmaz celik kasa seagull makine(ne kadar iyidir bilmiyorum) gibi ozellikler yaziyorlar. Turkiye de kronen sohne vb var, parnis alpha falan da gumrukten geciyormus. Aldiginiza deger mi? Kastim uzun omurlu urunler olmayacagini tahmin etmek zor degil ama elinize aldiginiz anda off kotuymus bosa gitti 300 lira dedirtirler mi?
teseskkurler
Kullanıcı avatarı
muuyanik

Mesaj Maybek » 12 Şub 2016, 22:03

300 parnis e vereceğine, forumu takip et 2. El çok temiz saatler oluyor özellikle SerkanGS yi takip et kutu açılışlarını :) illa şekil diyorsan bir tane de parnis alırsın 2.el şöyle milgauss veya sub benzeri
Kullanıcı avatarı
Maybek

Mesaj harun » 13 Şub 2016, 00:49

öncelikle eğer mekanik saatlere özel bir ilginiz yoksa quartz saat almanız daha iyi olur, çünkü ne kadar kaliteli olursa olsun bir mekanik saatin zaman tutması pilli saatler kadar değildir, ileride sürekli kurmaktan, telefon, bilgisayar ya da tv'nin saatlerinden ayarlamaya çalışmaktan sıkılabilirsiniz, zaten tissot'tan bilirsiniz. pilli saatleri ise sadece kış saati ve yaz saatine geçişlerde ayarlarsınız, tabi eğer ilgim var diyorsanız mekanik saatler candır.
parnis'in kadran tasarımlarını ben de çok severim (aslında tasarımlar pek de parnis'e ait değil iwc, panerai falan taklit edilmiş) ben hiç kullanmasam da forumlarda genellikle parnisten memnun kalınmış. ancak otomatik saat alacağım derseniz, parnis alacağınıza yakın fiyatlarda orient, seiko alın. bu markalar uzun yıllardır saat üreten, saat sektöründe isim yapmış, emek vermiş, saygın firmalardır.
pilli saat almaya karar verirseniz de yine seiko ve orient, sonra casio, pulsar, lorus, jacques lemans, candino hem sizi üzmez hem de fiyat olarak iyidir.
Kullanıcı avatarı
harun

Mesaj emrerd » 13 Şub 2016, 01:36

Sevdiğinizi alın.
Kullanıcı avatarı
emrerd

Mesaj muuyanik » 13 Şub 2016, 12:52

Tesekkurler :)
Sanirim ilk planda bir orient alacagim. Bir de parnis soyleyecegim aklimda kaldi alet bi elimizde gorelim.
Kullanıcı avatarı
muuyanik

Mesaj kilimanjaro » 13 Şub 2016, 12:59

Mekanik saatlerin zaman tutma konusunda sorunlu olduğu fikrine katılmıyorum.Bir örnekle açmak istiyorum.

Diyelim ki saat 11.53 ve 1000 kişiye saat kaç diye sorsalar ne derler ?

ezici bir çoğunluğun 11.55 yani 12 ye 5 var diyeceğinden eminim.Geriye kalanlarda sanırım 12 ye 10 var der.

Ancak benim gibi zaman tutma konusunda takıntılı olan arkadaşlara tavsiyem cosc sertifikalı saat almaları.Günde 2 3 saniye sapma birşey etmeyecektir.

Tavsiyem hakemseniz , yüzüyorsanız vs pilli saat alın.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: doukan1997 ve 116 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners