Direk konuya girmek istiyorum çünkü muhtemelen yazacaklarım oldukça uzun olacak:
Mevcut kolleksiyonumda yaklaşık 7-8 saat var. Elimdeki saatleri de satmayı/elimden çıkarmayı pek sevmediğimden dolayı gittikçe artıyor bu sayı. Galiba ben de bu "hastalığa" yakalandım. Şifasını aramıyorum yanlış anlaşılmasın.

Aklımda olan ve alana kadar beni rahat bırakmayacak bir kaç saat var. Ancak bunların bir çoğuna Türkiye'de, hatta daha da spesifik olmak gerekirse Ankara'da ulaşmam ve satın almam çok zor. Forum'da ikinci elleri bazen çıkıyor ancak ikinci elde de açıkçası bana aynı heyecanı vermiyor. Bu yüzden ikinci el de almak istemiyorum. Yurtdışına da yolculuk şu sıralar görünmüyor. Bu yüzden ben de yurtdışından almak istiyorum. Ancak nasıl yapılır, gümrükte kalınca nolur, nasıl vergisi ödenir, kargosu nasıl teslim alınır, hani kargo şirketleriyle çalışılmalıdır vs. gibi bir çok soru var kafamda. Daha önce bu konuda deneyimi olan, işlemleri detaylı olarak açıklayabilecek kişilerin yardımını bekliyorum.
Ayrıca almak istediğim saatleri de sıralayıp görüşlerinizi almak istiyorum.
1- Steinhart Apollon Automatic: Bezellerinin kolaylıkla değişmesi sayesinde bir çok kıyafetle giyilebilen bir saat. Titanyum oluşu da saati çok hafif yapıyor. 300 metreye kadar da su geçirmemesi çok iyi. Kolunda saatle denize girmeyi seven insanlardanım. Üzerine bir nato geçirip denize/havuza gireceğimden eminim. Koluma takıp deneme şansım ne yazıkki olmadı. 45mm'lik çapı da gözümü korkutmuyor değil. 43mm'lik Victorinox Maverick kullanıyorum. Oldukça iyi duruyor. Ancak 45mm saat hiç deneyimlemedim.
Uzun süredir sitesinde, yabancı forumlarda, youtube'daki videolar aracılığıyla vs. inceliyorum. Ancak nasıl satın alacağımı, ithal edeceğimi hala çözebilmiş değilim. Gümrükte takılacağı kesin sonuçta. Ancak gümrükte takıldıktan sonra ne yapacağımı hiç bilmiyorum. 450 euro gibi bir parayı da gümrükte kalıp teslim alamayacağım bir ürüne gömmek istemiyorum. Bu noktada yardımlarınızı bekliyorum.
2- Christopher Ward C60 Trident Pro 600 (Çelik bilezik): Bu saati ben daha hiç bu forumda görmedim. Uzun süredir bu forumu takip ediyorum. Pek mesaj yazmıyorum ancak ziyaretçi olarak hemen her gün bakıyorum ve daha Christopher Ward adını görmedim. Yabancı forumlarda çok övülen ve sevilen bir saat. Benim de çok hoşuma gidiyor. Seamaster homage'ı gibi duruyor. Ancak ben Seamaster'dan farklı bir havası olduğunu düşünüyorum. Özellikle kasasının işçiliği ve kadrandaki CW markasına has detaylar gerçekten bambaşka bir saat yaratıyor. Sırf o saniye kolundaki çatal yüzünden bile alabilirim.
Bu saati de yine Türkiye'de nereden alacağımı bilmiyorum. CW'nin sitesinden almaya kalkarsam da nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. Fiyat açısından da ayrıca bu saat oldukça yüklü bir fiyata çıkıyor. Vergileri de işin içine katarsak 3.5 civarına ulaşacağını düşünüyorum maliyetin. Bu kadar para vermişken de biraz daha verip Oris Aquis de alabilirim. Longines Hydroconquest'in de fiyat bölgesine giriyor. Hatta bunların hepsinin yerine STEINHART "OCEAN Titanium 500 Premium" gibi muazzam bir saat de alabilirim.
3- Hamilton Navy Pioneer Auto Small Seconds Gümüş Kadran: Bu saati Türkiye'de bulabileceğim onlarca yer var. Direk gidip Ankara'da distribütöründen de alma şansım var. Fiyat olarak 2200-2300 civarına alabileceğimi düşünüyorum. Yurtdışı fiyatları da hemen hemen aynı. Swatch grubu saatlerini Türkiye'ye TL üzerinden getiriyor anladığım kadarıyla. Bu yüzden fiyatlar çok uçuk değil. Hatta distribütörle bir kaç ay önce görüştüğümde saati istersem sipariş verip direkt olarak fabrikadan da yeni üretimden alabilirmişim. Ama bu saate bu kadar para vermeli miyim bilmiyorum. Elimde 1 adet aviation 1 adet de type a pilot saati var. Marine de eklemek istiyorum ama bundan önce aslında çelik bilezikli bir saate ihtiyacım var.
4- Seiko SKX007/SKX009: Yurtdışı forumlarında incelediğim kadarıyla güzel koleksiyonu olan herkeste bu saatlerden mutlaka 1'er tane var. F/p olarak oldukça iyi. Ancak satın alacak bir adres bulamadım Türkiye'de. Diğer diverlara bakana kadar aslında f/p nedeniyle direk buna yönelmek daha mantıklı duruyor.
Kendimi bir kaç ayda 1 saatle sınırlandırmaya çalışıyorum. Bu yüzden çok acele etmiyorum. Ancak Apollon şu an satın alma sıramda tepede gibi görünüyor. Dediğim gibi ithalat konusunda ve saatler konusunda önerilerinizi bekliyorum. Biraz karışık olduğunun farkındayım. Affınıza sığınıyorum.