TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Casio Oceanus ve Seiko Astron GPS Solar

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Casio Oceanus ve Seiko Astron GPS Solar

Mesaj dolunay » 15 Oca 2016, 01:22

Merhaba arkadaşlar,

Uydu üzerinden otomatik saat ayarı yapan ve güneş enerjisi ile şarj olan saatler ile ilgilenmekteyim.

Bu tip saatlar içinde sanırım en iyilerden ikisi "Casio Oceanus" ve "Seiko Astron" serileri.

Resim

Yukarıda fotoğraflarını gördüğünüz "Casio Oceanus" ve "Seiko Astron" modelleri hakkında bilgi ve tecrübesi olan forumdaşlardan bu saatlar hakkında daha fazla bilgi almak ve mümkünse bu iki modelin "birbirine göre daha iyi ve daha kötü olduğu" noktalar hakkında bir karşılaştırma yapılmasını rica ediyorum.

Yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
dolunay

Re: Casio Oceanus ve Seiko Astron GPS Solar

Mesaj dolunay » 16 Oca 2016, 23:01

Casio firması Oceanus modelleri ile oldukça kaliteli üretim yapıyor deniliyor.
Seiko markasının Astron modellerinin de kaliteli olduğunu duyuyorum.

Mekanizmaların kalitesi ve saatlerin dayanıklılığı, üretim kalitesi v.b. gibi temel unsurlar baz alınırsa Casio Oceanus ve Seiko Astron'u bu kapsamda fiyattan bağımsız olarak karşılaştırabilirmisiniz?
Kullanıcı avatarı
dolunay

Mesaj khef » 17 Oca 2016, 13:56

Astronlar seiko'nun pilli serilerinin amiral gemisidir. Arkadaşım titanyum modelini kullanıyor ve cok memnun. Yalnız büyük kasaya sahiptir. Bu nedenle almadan önce denemenizi öneririm. Oceanuslar hakkında ise bir bilgim yok. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj dolunay » 18 Oca 2016, 04:10

Tasarım için de yorum yapabiliriz. Mesela, bana Casio Oceanus kadranı daha başarılı ve daha göze hoş geliyor. Ne var ki, her ikisinin de kadranlarındaki ibre kalabalığından ötürü yeni model Seiko Astron'un iri akrep ve yelkovanı sayesinde daha kısa zamanda saati idrak etmek mümkün.

Ayrıca, Casio Oceanus, GPS dışında karasal yayın ile de saat ayarı yapıyor. GPS yoksa karasal, karasal yoksa GPS gibi. Seiko Astron sadece GPS.

Bir de doğruluğunu sağlayamadığım bir bilgi de; Seiko Astron içindeki şarj edilebilir pilin belli bir süre (kimi 4-5 sene diyor) sonra değiştirilmesi gerekliliği var iken Casio Oceanus için ömür boyu pil değiştirme gerekliliğinin olmaması. Doğru mudur?
Kullanıcı avatarı
dolunay

Mesaj Kabamsi53 » 20 Oca 2016, 22:53

liste fiyatlari yuksek olmakla beraber gayet yakin seviyede. durum boyleyken astron birkac gomlek ustun bana gore. birde su var ben boyle birseye kesinlikle katilmam ama biri begenip fiyatini sordugunda casioya o para verilirmi karsiligini alicaginiz bariz bir gercek. bunu bir dusunun :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Kabamsi53

Mesaj dolunay » 23 Oca 2016, 16:14

Kabamsi53 yazdı:liste fiyatlari yuksek olmakla beraber gayet yakin seviyede. durum boyleyken astron birkac gomlek ustun bana gore. birde su var ben boyle birseye kesinlikle katilmam ama biri begenip fiyatini sordugunda casioya o para verilirmi karsiligini alicaginiz bariz bir gercek. bunu bir dusunun :thumbup:

Bu yorumunuzu sorgulamak lazım.
Peki neden daha üstün? Bilimsel veya teknik bazı şeyler söyleyebilecek misiniz?
Yoksa tamamen marka algılarınız gereği mi böyle bir yorum yaptınız?
Kullanıcı avatarı
dolunay

Mesaj hawkeye5429 » 23 Oca 2016, 17:55

Casio son yıllarda kaliteyi düşürdü
Kullanıcı avatarı
hawkeye5429

Mesaj dolunay » 26 Oca 2016, 02:34

hawkeye5429 yazdı:Casio son yıllarda kaliteyi düşürdü

Bana da Oceanus serisi ile kaliteyi arttırmışlar gibi geldi. Hatta yabancı incelemelerin çoğunda son derece kaliteli olduğuna dair yorumlar okuyorum. Sizin ki ezbere bir yorum olmuş sanki.
Kullanıcı avatarı
dolunay

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 21 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners