1.Gün ve tarih olmasını çok istiyorum ancak bu tür saatler genellikle çok sıradan oluyor. Diğer türlüsü ise ya beğenmiyorum yada bütçemi aşıyor. Beğenmiyorum dediğim de tarihi ibre olarak yapılmış saatler. 31 tane sayı yada çizgiyi okunaklı bulmuyorum. O yüzden tarihi küçük bölmede göstersin istiyorum. 2si olmasa bile tarihi mutlaka istiyorum.
2.Safir cam veya titanyum kasa olmasını istiyorum ancak kadranı okunaklı ve istediğim özelliklere sahip olduktan sonra olmasada olur.Titanyum kasa ağırlıktan dolayı yorucu olmaz diye düşünüyorum.
3.Bezelin spor bir görünüm kattığını düşünüyorum. Mesela bezelsiz sadece gün ve tarih olan saat klasik saat görünümü verirken bezellisi daha spor bir görünüm veriyor diye düşünüyorum. Birde bezelin kullanışlılığı var tabi.
4.Bunu iyi araştıramadım o yüzden bu konu hakkındada bilgi verirseniz sevinirim.Konu fosfor. Gece uyandığımda saati okumak istiyorum. Sanırım bazı fosfor türleri gücünü yarım saate kaybediyor. Yada sürekli yanması imkansızmı bilmiyorum. Mavi fosfor ile yeşil fosforun farkını bilmiyorum. Mesela citizenin beğendiğim bir çok modelinde mavi parlıyor.
5.Çap en az 42 olsun maks 46-47. Bu konudada görüşlerinizi söylerseniz sevinirim.
6.Bezel yoksa kronograf olsun istiyorum. Kronografın 24 saat göstergesi olmasa onun yerine gün göstergesi olsa tam istediğim saat olacak.
7. Saatte hiçbir zaman kullanmayacağım özellikler olsun istemiyorum.Kadranın karışıklıktan uzak olması önemli. Kadranda 0 dan 60 a dakika göstergesini istemiyorum. Şahsen saatten soğutuyor.
8. Bütçem 300 dolar. Bütçeyi yükseltemem hatta az olsa daha iyi olur.
Beğendiğim saat modelleri
1.Citizen AN9000-53H eco drive değil. Tarif etmek istediğim bu şekilde birşey.

2.Citizen CA0350-51A Titanyum kasa. Safir cam.

3.Citizen CA0021-53E Titanyum kasa. Safir cam.

4.Citizen AT0660-64E Titanyum kasa.Mineral cam.

5.Citizen EW3130-55A Satışı yok ama model olsun diye koydum

6.Citizen CAT053

Citizen baktım genelde. Çünkü eco drive özelliği diğerlerine kıyasla daha hoşuma gitti. Bütçeye uygun safir cam ve titanyum kasada çekicilik kattı.