TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İlk Mekanik Saat Olarak Seiko 5 SNXA131 Bilgi ve Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

İlk Mekanik Saat Olarak Seiko 5 SNXA131 Bilgi ve Öneri

Mesaj YafezDiham » 31 Ara 2015, 23:26

Merhabalar , başlıktan da anlaşılacağı üzere heves ettim ve bir mekanik saat almaya karar verdim . Seiko 5 Snxa13k1 ürününü gördüm ve beğendim , ancak pek bilgi sahibi olmadığım için sizlere danışayım dedim ve bazı sorular sormak istedim :

1- Seiko 5 Snxa13k1 f/p açısından filan olsun iyimidir (340 tl) , parasını hakeder mi , önericeğiniz "onu alma da bak bu daha iyidir" diyeceğiniz bir başka ürün var mıdır ?
2- Mekanik saatlerin bakımı çok tutuyor diyorlar , ne kadara mal oluyor ve ne kadar sürede bakımı gerekiyor ?

şimdilik aklıma takılan soralar bu kadar , daha neleri bilmem gerekir beni aydınlatırsanız sevinirim , şimdiden teşekkürler ..
Kullanıcı avatarı
YafezDiham

Re: Çaylak bir saat severe ilk mekanik saati için yardım

Mesaj Kabamsi53 » 01 Oca 2016, 17:53

ustadlar zaten sorulariniza cevap verirler.. ben ilk mekanik icin kucuk butceli saatlerle baslamanizi oneririm. seiko veya orient markalari sizi f/p oranlariyla tatmin edecektir. soylediginiz model biraz yasli isi sanki yasinizi bilmiyorum 40 uzeri icin olabilir. ayrica benim ogrendiklerime gore 5 yilda bir bakim yeterli eee bu sure icindede masraf ne olabilir ki dokunmaz diye tahmin ediyorum.
Kullanıcı avatarı
Kabamsi53

Mesaj YafezDiham » 01 Oca 2016, 18:41

Fikirleriniz için sağolun , umarım üstadlar detaylı cevaplar verirler . Yaş meselesi için söylemek gerekirse bu forumda da olan bir üstadın bloğunda okuduğuma göre ( http://mekaniksaat.blogspot.com.tr/search?q=seiko+5 ) seiko 5'ler her kesime hitap ediyor , ama heralde siz benim belirttiğim model için dediniz , peki ya SNK607 sizce daha iyi mi olur daha genç göstermesi açısından ?

*Orient'i ilk defa sizden duydum ve baktım ki o da pek iyi bir firmaymış , seiko 5 ile kıyasla nasıldır filan bu konuda da bilgi edinebilirsem sevinirim
**edit: orient daha pahalı geldi ürünleri seiko 5'i okyanus saatte 250 lira ya alabiliyorken seiko 5 tarzı orient SEM5A00XBH 320 lira aynı satıcıda. seiko- http://www.okyanussaat.com/seiko-5-snk6 ... saati-2471 / orient- http://www.okyanussaat.com/orient-sem5a ... saati-2282 . Ama sonuçta tam bilmiyorum da hani , belki de orient'e verdiğim fazladan 70 liraya gerçekten de değer ve daha üst kalite bir ürün olucaksa seiko 5 e göre tabi ki orienti es geçemem.
Kullanıcı avatarı
YafezDiham

Mesaj khef » 01 Oca 2016, 20:17

Forumda bir kaç gün geçirin, bu konulara ilişkin yüzlerce başlık var. Okuyun, zihin açıldıkça açılacaktır. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj YafezDiham » 01 Oca 2016, 20:28

teşekkür ederim , ben forumda takılırım ancak yine de ben burada bilginizden istifade edebilirsem sevinirim :D
Kullanıcı avatarı
YafezDiham

Mesaj Kabamsi53 » 01 Oca 2016, 20:38

oncelikle seiko 5 bendede var var ama ben belirttiginiz model icin konustum yoksa tabiki her yasa hitap eder. klasik seiko 5 lerin fiyatlari dusuk sports olanlar nispeten daha yuksek. o yuzden eski kasa klasikleri yeni orientlerle karsilastirmamak daha iyi.450-500 arasi bir nakit butce cikartabilirseniz ; http://aslansaat.com.tr/index.php?Kid=41 burdaki modelleri inceleyin fiyatiylada goruntusuylede kalitesiylede size eslik eder.. ha sıkılirsanizda alicisi cok olur elden cikarmakta kolay
Kullanıcı avatarı
Kabamsi53

Re: İlk Mekanik Saat Olarak Seiko 5 SNXA131 Bilgi ve Öneri

Mesaj YafezDiham » 01 Oca 2016, 21:07

verdiğiniz linkte baktım da en ucuzu 643 liradan başlıyor , bütçemi 300-400 den yukarıya çıkartmam beni zorlayacağından daha ucuz olan ürünlere bakıyorum , ama eğer derseniz ki bunlar ömürlük felan bütçeyi çıkartmanız size uzun vadede daha avantajlı olur o zaman ayrı . Buarada SNK607 nasıl o da yaşlı(17 yaşındayım) mı duruyor , yoksa genel olarak seiko 5 in tüm klasik olanları mı yaşlı gösteriyor ?
Kullanıcı avatarı
YafezDiham

Re: İlk Mekanik Saat Olarak Seiko 5 SNXA131 Bilgi ve Öneri

Mesaj Kabamsi53 » 01 Oca 2016, 21:16

onada baktim oda yasli duruyor tabi bu benim gorusum. etiket fiyatlarina bakmayin nakitte 450 ve cevresi bi fiyata rahatlikla alinabilir ve kesinlikle butcenizi arttirip uzun vadede kazanip omurluk kullanirsiniz bunu aksini soylucek birini gormedim henuz ayrica kullandigim icin tavsiye ediyorum bikac gun once bu seriden 3. kez saat aldim memnun kalmasam almazdim
Kullanıcı avatarı
Kabamsi53

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: MacGyver ve 64 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners