TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

750 TL Bütçeli Öğrenciye Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

750 TL Bütçeli Öğrenciye Saat Tavsiyesi

Mesaj Essovius » 27 Ara 2015, 01:43

Merhabalar, bir süredir saat arayışı içindeyim, ama elimdeki bütçeye (750 tl) uygun "işte budur" diyebileceğim bir saat bulamadım. İlk defa saat alacağım ve büyük ihtimalle 1-2 sene sadece bu saatle devam edeceğim. Bu sebeple de gündelik kullanıma uygun, aşırı klasik ya da spor olmayan, bileğim ince olduğu için kaba görünüşü olmayan, kadranı tercihen siyah olmak üzere, lacivert ya da beyaz da olabilecek bir saat arıyorum. Kullanım tecrübem olmadığı için kordon konusunda kararsızım. Aslında gönlüm otomatik saatlerde ama bu aralıkta çok fazla seçenek sahibi değilim sanırım. Temiz ikinci el de dahil olmak üzere tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ayrıca saat&saat mağazalarında çoğu markanın distribütörü oldukları için bu markalar başka mağazadan alındığında garantide sorun çıktığını söylediler. Ne kadar doğrudur? Ankara içinde saat konusunda danışılabilecek, alışveriş yapılabilecek yer tavsiyeleriniz nelerdir?

Hoşuma giden saat modellerini de fikir vermesi için şöyle bir kenara bırakayım:
https://www.saatvesaat.com.tr/saat/Seiko/SEISB097P/PD
https://www.saatvesaat.com.tr/saat/Fossil/FFS4813/PD

Çok soru sorduğumun farkındayım, ama kafam gerçekten karışık :oops: . Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :)
Kullanıcı avatarı
Essovius

Re: 750 tl Bütçeli Öğrenciye Saat Tavsiyesi

Mesaj Drobgyn » 27 Ara 2015, 13:57

Yalnız bileğim ince demişsiniz ama bunlar oldukça büyük saattler. Bence önce bir mağazaya gidin. Birkaç modeli bileğinizde görün, tarz ve ebat hakkında bir fikriniz oluşsun. Ondan sonra karar verin. 750 tl az bir para değil. Çok sayıda seçenek arasından, beğendiğiniz, güzel bir saat bulabilirsiniz.
The losers better learn
Kullanıcı avatarı
Drobgyn

Mesaj abice » 27 Ara 2015, 14:20

Gönlünüz otomatikteyse benim tavsiyem seiko SKX007 olur. 150 dolar civarına bulabilirsiniz. Yanına da nato veya zevkinize göre birkaç alternatif kayış alırsanız bütçenizin dışına çıkmadan çok güzel bir başlangıç yapmış olursunuz.
Kullanıcı avatarı
abice

Mesaj GrandTurcoTS » 27 Ara 2015, 17:48

1- Seiko Superior Automatic SSA055J1
2-TISELL Sub 9015 Diver Automatic 200M
3-CITIZEN PROMASTER PROFESSIONAL DIVER
MODEL: BN0151-09L (quartz)

Bunlara bakabilirsin...

saat&saat sitesinden uzak durmanı tavsiye edeyim birde :D
Kullanıcı avatarı
GrandTurcoTS

Mesaj GrandTurcoTS » 28 Ara 2015, 12:07

Yeniden merhaba...
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=202&t=20778#axzz3vbXbQcgT

Çok güzel bir fırsat sana :thumbup:
Kullanıcı avatarı
GrandTurcoTS

Mesaj Essovius » 28 Ara 2015, 19:11

Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler :D

@Drobgyn: Evet, link verdiğim saatlerden biri 46mm hatta. Ama onu mağazada denediğimde abes bir duruşu yoktu. Kaba saatten kastım, Diesel modelleri gibi görüntüsü ve kalınlığı açısından kaba saatler. Buradan aldığım fikirler doğrultusunda, muhtemelen yarın, yine bir mağaza turuyla kolumda deneyeceğim zaten.

@abice, GrandTurcoTS: Diver tipi saatleri aslında düşünmüyordum ama forumda da gördüğüm kadarıyla bu saatlere ekstra bir ilgi ve talep var. Kerameti nedir merak ettiğim için yarın kolumda deneyip ona göre bu saatler konusunda karar vermeyi düşünüyorum. Yalnız TISSEL gerçekten güzel saatmiş de havada kapmışlar, satılmış :D

@Hozburun: Bu ilandaki saat aslında istediğim tarza çok yakın ama kadranının krem rengi olması kafama takıldı. Yaşıma göre fazla olgun duruşlu bir saat olabilir. Bunu da yine bulabilirsem bir mağazada denedikten sonra karar vermeyi düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Essovius

Mesaj SeRxx » 28 Ara 2015, 21:03

Seiko SNDF93 çok güzel bir seçim olur bence.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: doukan1997 ve 114 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners