TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Marka ve Kac Para F/P Açısından Hangisi Seçilmeli

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hangi Marka ve Kac Para F/P Açısından Hangisi Seçilmeli

Mesaj özgürörnek » 23 Ara 2015, 01:52

Bende aranıza yeni katılmış bir saat sever olarak bir kaç naçizane sorum olacak üstad arkadaşlara,
1.Ortalama 6.000TL bütçeyle iyi bir swiss made saat almak mı mantıklı, yoksa bu meblağı 2ye yada 3e bölerek swiss made leri çoğaltmak mı?
2.Dolabımda olması gereken 5 saat markası nedir? Takım elbise ile uyumlu klasik hangi modeller tercih sebebidir?(çok lüks olanlar hariç)
3.Genel saat markaları olarak türkiyede/istanbulda en uygun saat satan sıkı pazarlık yapabileceğimiz ve sonrasında muhattap alabileceğimiz firmalar nelerdir kimlerdir?
Kullanıcı avatarı
özgürörnek

Re: Hangi marka ve kac para f/p açısından hangisi seçilmeli

Mesaj eraslani » 23 Ara 2015, 20:07

öncelikle hoşgeldiniz :champ:
Mevcut yada daha önce kullandığınız saatlerden biraz bahsederseniz tavsiyelerdeki isabet oranı artar.
Bütçe oldukça iyi görünüyor..birçok alternatif marka ve tarz düşünülür..
Araştırma safhasında TSF edition da şekillenir yavaş yavaş :thumbup:
İstanbul için saat alışverişinde en uygun yer Sirkeci dir..Köklü saat firmalarıyla alışveriş ettiğiniz sürece sıkıntı yaşayacağınızı zannetmem.
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj ermansire » 23 Ara 2015, 23:46

Hocam forumu gez biraz hepsinin cevabını bulursun
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj eyimen » 23 Ara 2015, 23:50

ermansire yazdı:Hocam forumu gez biraz hepsinin cevabını bulursun

Katiliyorum, bir sure gezinin :thumbup:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj olgito » 24 Ara 2015, 00:01

Merhabalar, hosgeldiniz.

Saat alma asamasinda forumda bolca model ve fiyat arastirmasi yapmanizi tavsiye ederim. Acele etmeyin, acele karar vermeyin. Gercekten ne istediginizden emin olmaya calisin. Satarken ya da takas ederken ugrayacaginiz fiyat kayiplarini anlamaya calisin.

Sahsen ben bu butceyle tek bir ikinci el saat almayi tercih ederdim.

Henuz ne tur bi saat almaya karar vermediginize gore dedigim gibi bolca arastirin ve olabildigince markalarin avantajlari ve handikaplarini kavramaya calisin.

Bence ilk etapta es, dost ve forumdaki satis bolumunu takip etmeniz ve saatlerden anlayan yakinlarinizdan yardim almaniz sizin menfaatinize olacaktir diye dusunuyorum.

Tekrardan hosgeldiniz.
Kullanıcı avatarı
olgito

Mesaj manil » 24 Ara 2015, 00:09

Saate merakınız uzun soluklu olacaksa, ki bu foruma üye olanların çoğu öyledir.

Saati elinizde tutmanız uzun vadeli olmaz, satarsınız. O nedenle kafanızda uzun vadeli plan nedir onları netleştirmenizde fayda var.

Tek bi mal alıp uzun süre onu elinde tutan yapınız varsa 6.000 TL'ye tag heuer aquaracer bakabilirsiniz. Longines hydroconquest de hakeza iyi bir tercih olacaktır.

Önemli olan kendi beğeninizi saptayabilmek. Tavsiyem, rolex, tag heuer, moris lacroix gibi firmaların web sayfalarına bakıp beğeninizi netleştirmeniz.

Fiyat olarak 6'000 üstünde kalsalar da benzer şekilde nispeten ucuz model bulabilirsiniz.

Chrono, dress watch, diver, causal vs.. Bence modellere bakın.

Tavsiyem, temiz Swiss ikinci el almanız yönünde.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj özgürörnek » 24 Ara 2015, 01:16

Benim ilk saatim pulsar çelik kasa kordon http://www.alfapoint.ru/catalog/pulsar/PF3745X1
İkinci olarak cerrahi 1881http://watches1881.cerruti.com/montres/homme/formal-chic/montre-homme/170.html
Kendim memur olduğum için hafta içi genelde klasik modeller hafta sonu spor modeller kullanmak istiyorum.
Kullanıcı avatarı
özgürörnek

Mesaj özgürörnek » 25 Ara 2015, 12:01

sitelerde gezerken tissot automatic saat olarak http://www.kosovalisaat.com/urun/tissot ... 16-031-01/
modelini gördüm fiyat olarak güzel geldi ama kullanan yada çevresinde olan varsa modelden yorumları bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
özgürörnek

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: MacGyver ve 56 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners