TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Japon veya Swiss Otomatik 2. El Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Japon veya Swiss Otomatik 2. El Tavsiyesi

Mesaj Salute » 14 Ara 2015, 15:15

Merhaba arkadaşlar. Forumda yeniyim ve bu benim ilk gönderim. Bu yüzden muhtemel hatalarım varsa şimdiden affola.

650 TL - 900 Tl (+-100) arasında sıfır (belki japonlarda) veya 2. el (belki swisslerde) saat bakmaktayım.
Aradığım kriterler beni taşıyabilecek :lol: olmasının yanı sıra
Otomatik mekanizma (kurmalı ya da her ikisi birden olabilir)
42-45 mm arası kasa çapı
Çelik veya deri kordon
Günlük sapması +-5 civarı
Rezervi en az 40 saat civarı saat almak istiyorum.

Japon alacak olursam sadece Orient istiyorum.
Swiss olursa Allah ne verdiyse :roll:

Bir de merak ettiğim bir sorum var Orient kullanıcılarına bilhassa;
En sağlam ve en istikrarlı otomatik Orient saat mekanizması hangi modelde bulunuyor?

Değerli forum üyeleri kıymetli tavsiye ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür eder,
saygılar sunarım.

Not: Vintage kurmalı saatlerden çok hoşlanıyorum. Bu saatlerin bir felsefesi olduğunu düşünüyorum. Bu tarz saatleri Ankara'da temiz ve güvenilir satan ve bakımlarını yapabilecek yeterlilikte usta tavsiyeniz varsa yardımınızı beklerim.
Ölümün "Saat"i Yok...
Kullanıcı avatarı
Salute

Re: Japon veya Swiss Otomatik 2. El Tavsiyesi

Mesaj Salute » 16 Ara 2015, 11:39

Teşekkürler hozburun. Peki en sağlam orient mekanizma hangi modelindedir?
Ölümün "Saat"i Yok...
Kullanıcı avatarı
Salute

Mesaj emrerd » 16 Ara 2015, 13:18

4 adet orient sahibiyim.
48K40 ve 48K41 kalibreler +9 ile +14 / gün zaman tutuyor.
46B46 kalibre ise +11 ile +18 arası zaman tutuyor.
40S62 orient star saatim ise -1 ile +2 arası zaman tutuyor.Günlerce denedim.Diş hekimiyim ve günlük motosiklet kullanıyorum.Gece bazen çıkarıp bazen takıyorum.Orient star ın zaman tutması işçiliği ve malzeme kalitesi oldukça başarılı.Diğer saatimdeki eta 7750 +16 ile +23 arası zaman tutuyor.etanın rezervi 53-54 saatken orientlerin 41-46 saat rezervi var.inhouse olmadıktan sonra bana göre swiss anlamsız malesef.o paraya da inhouse olmaz.
Kullanıcı avatarı
emrerd

Mesaj hozburun » 16 Ara 2015, 13:45

emrerd :champ: Bence de bu bütçe ile Orient Star :thumbup:
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj Salute » 16 Ara 2015, 14:15

emrerd yazdı:4 adet orient sahibiyim.
40S62 orient star saatim ise -1 ile +2 arası zaman tutuyor.Günlerce denedim.Diş hekimiyim ve günlük motosiklet kullanıyorum.Gece bazen çıkarıp bazen takıyorum.Orient star ın zaman tutması işçiliği ve malzeme kalitesi oldukça başarılı.Diğer saatimdeki eta 7750 +16 ile +23 arası zaman tutuyor.etanın rezervi 53-54 saatken orientlerin 41-46 saat rezervi var.inhouse olmadıktan sonra bana göre swiss anlamsız malesef.o paraya da inhouse olmaz.

Kusuruma bakmayın saatlerle uzun zamandır ilgili biriyim ama ilk defa bu forum sayesinde derinlemesine bilgi imkanı buluyorum. Sayın emrerd, size göre tissot le locle veya visodate'nin günlük sapması orientstardan daha fazla mı?

Bir de uzun süre kullanım açısından değerlendirecek olursak orient ile orta-giriş seviye bir swiss arasında fark var mıdır?

Alacağım saatin torunlarıma kalmasını isterim açıkçası...
Ölümün "Saat"i Yok...
Kullanıcı avatarı
Salute

Mesaj emrerd » 16 Ara 2015, 14:53

Salute yazdı:
emrerd yazdı:4 adet orient sahibiyim.

Kusuruma bakmayın saatlerle uzun zamandır ilgili biriyim ama ilk defa bu forum sayesinde derinlemesine bilgi imkanı buluyorum. Sayın emrerd, size göre tissot le locle veya visodate'nin günlük sapması orientstardan daha fazla mı?

Bir de uzun süre kullanım açısından değerlendirecek olursak orient ile orta-giriş seviye bir swiss arasında fark var mıdır?

Alacağım saatin torunlarıma kalmasını isterim açıkçası...

bahsettiğiniz tissot modelleri ile ilgili deneyimim yok malesef.Bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.Ben Eta ya da benzeri bir mekanizma ile satılan swisslere ciddi ücretler ödenmesinden yana değilim, ama bu tabii benim fikrim.Tam aksini düşünenler de var.
El yapımı, saniye durdurma ve elle kurma özelliklerine sahip, çok iyi sapma değerleri veren ön arka safir kristal camlı bir orient starın açıkçası etiketinin çok daha fazlasını hakediyor ama sonuçta imaj ve prestij diye bir olgu var.Bu da bir gerçek.
Ayrıca myota mekanizmalı citizenler de yabana atılmaz,28800 vuruşlu 24 taşlı 9012 kalibre bende -7 ile -2 arası sapıyor ve 52 saat civarı güç rezervi var.
Kullanıcı avatarı
emrerd

Mesaj eyimen » 16 Ara 2015, 15:16

Orient Star tabi ki fiyatina gore oldukca iyi bir saat ama in house kullanmayan Swiss alinmaz demek cok yanlis.
Asagidaki basligi bir inceleyin:
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=49&t=595#axzz3uU6ltIpc

Kisaca ozetlemek gerekirse saatinizin makinasi ETA oldugunda verdigi degerler makina seviyesi ile ilgili. Tissot standart seviye kullanirken, orta-ust seviye markalar top seviye kullaniyor. Malzeme farkliliklari ne kadar etkiliyor bilmiyorum ama en onemlisi saatin kac pozisyonda ayarlandigi. Standart'da 2 pozisyon icin ayarlanirken, top'da 5 pozisyon icin ayarlaniyor. O yuzden standart makina kullanan saatlerde sapma degerleri cok farklilik gosterebiliyor. Kimi kullanici 2sn derken kimisi 10sn diyor. Bunun sebebi muhtemelen kullanicinin gun icerisinde saati hangi pozisyonda kullandigi oluyor. Tesadufen saati genellikle ayarlanan pozisyonda kullananlar dusuk degerler alirken, digerleri daha yusek sapma ile karsilasiyor. Yani aslinda daha pahali swiss'lerde saatinizin calismasi daha iyi optimize edilmis oluyor. Haliyle ne pozisyonda kullanirsaniz kullanin birbirine yakin performans aliyorsunuz.
Mesela emrerd'nin ornegini verdigi 7750 ne marka bilmiyorum ama makinanin kendisi oldukca guvenilirdir. Omega ve Tag Heuer gibi markalarin bazi modellerinde de kullanilir. Sapma degerleri oldukca dusuktur top seviye icin.
Kullanıcı avatarı
eyimen

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 118 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners