TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Casio ve Suunto Arasında Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Casio ve Suunto Arasında Seçim Önerisi

Mesaj thekinger » 13 Ara 2015, 00:35

Merhabalar.
bir süredir dijital göstergeli siyah renkli bir saat almak istiyorum. Bu konuda sanırım maymunca bir hevesim var :)
aslında birtane casio protrek analog dijital saatim var ama tam dijital saat isteğimi bastırmıyor.
şimdi size 3 adet saat soracağım. Birtanesini diğerlerinden ayıran özelliği hr olması. Aslında spor yapan birisi olmam nedeniyle ve akşımı çeliyor suunto vector.
Diğer suunto ise yakışıklılığıyla ve 3 lü sensörüyle radarıma girdi.
casio ise güneş enerjisi ile çalışması ve diğer rakiplerinden geri kalır yanı olmamasıyla rekabette yer alıyor. Casio sadece daha büyük ve kaba görüntüsü nedeniyle biraz düşğndürüyor.
aşağıya linklerinide koyacağım bu üç saat hakkında bilgilerinizi ve düşüncelerinizi yazarsanız seçim yapmamda yardımcı olursunuz. Saygılarımla.
http://www.casio-intl.com/tr/tr/wat/watch_detail/GW-9400-1/

Resim

http://www.suunto.com/Products/sports-watches/Suunto-X-Lander/Suunto-X-Lander-Military/

Resim

http://www.suunto.com/Products/sports-watches/suunto-vector-hr/Suunto-Vector-HR-Black/

Resim
En son thekinger tarafından 14 Ara 2015, 21:23 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
thekinger

Re: iki digital arasında seçim yapmama yardım edin lütfen.

Mesaj kartal2013 » 13 Ara 2015, 21:09

merhaba. bakıyorum da kimse yorum yapmamış. site müdavimlerinin otomatik olmayan saatlere karşı garip bir allerjisi var. otomatik dışında saat almak isteyenleri de "zenci" gibi görüyorlar. henüz saat konusunda kamil olamamış cahilleriz gözlerinde üstadların. neyse konuya dönelim. benim tavsiyem casio.
Kullanıcı avatarı
kartal2013

Mesaj Bg17 » 13 Ara 2015, 21:27

Allerji ilgisiZlik degilde bilgisizlik diyelim. Sahsen dalis bilgisayarlari disinda cok bilgim yok. Klasik turk hastaligi olan her konuda bilip bilmeden fikir beyan etme hastaligina yakalanmak istemedim.

Suunto guzel outdoor ve dalis bilgisayarlari yapar, military gorsel olarak hosuma gitti.

Bu tarz saatler gunluk kullanim icin alinacaksa, muhakkak denenmesi taraftariyim, boyut ve kullanim konforu beklendigi gibi olmayabilir.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj eraslani » 13 Ara 2015, 21:33

Saatlerin hangi özelliklerinin kullanılacağını bilmediğimden,görüntülerinden yola çıkarak suunto xlander derim.
Uzunca bir süre kullandığım tissot t touch modelinide öneririm..özellikle yeni kasa solar modeller çok şık görünüyor..
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj thekinger » 13 Ara 2015, 22:17

Aslında bu tür saatlerdeki tüm özellikleri kullanmak biraz zor. Ama mesela thermometreyi kullanıyorum ama saat koldan çıkmış ve 15 dk geçmiş olması gerekiyor. Pusula özelliğide pek kullandığım bir özellik değil. Birkaç kez kıbleyi nulmak için çalıştırmıştım. Yüksrklikle zaten hiç işim olmadı dağcı olmadığıö için. Bazen protrekte meraktan bakmışlığım vat. Neyse konuya gelince amacım şık ve yakışıklı bir dijital saat almak. Ama almışkende boş bişey olsun istemedim. Suuntoda hr bandı olduğu için diğerlerinden ayrılıyor. Tissot toucha gelirsek zaten dijital analog bir saatim var o tercih edeceğim bir saat değil.
Birde suunto core all black var aslımda ama bu suuntonum bir huyu var ihtiyaç duyabileceğin özellikleri hep ayrı ayrı saatlere koymuş. Mesela core all black te hr bant koysa ve taouc solar olsa yok satar heralde.
Kullanıcı avatarı
thekinger

Re: Casio ve Suunto Arasında Seçim Önerisi

Mesaj eraslani » 14 Ara 2015, 00:12

İlginizi çeker mi bilmiyorum ama akıllı saatlerde düşünülebilir...ihtiyaç duyulan tüm bilgiler uygulamalar vasıtasıyla karşılanabiliyor..Son çıkan modellerde kasa kalitesi olarak baya iyileşti. SerkanGS birçok modeli kullandı,yardımcı olacaktır.
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj thekinger » 14 Ara 2015, 00:23

Akıllı saatleri takip ediyorum. Hemen hemen bildik bilmedik tüm markaları inceledim. Ancak bence akıllı daatler henüz yeteri kadar akıllı değil :) biraz faha zamana ihtiyaçları var. Gear s3 daha iyi görünüyor ama henüz grlmedi.
Forumda digital saatlere böyle üvey evlat muamelesi yapılmasını bende anlamıyorum. Burası saat forumu otomatik saat fotumu değil ki. Her konuyu zaten bilmemiz imkansız bazen sadece göz zevkimize göre yorum yapmamız yeterli olabiliyor. Beklenyimşzde bundan çok ötede olmamalı diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
thekinger

Mesaj kilicturan » 14 Ara 2015, 00:31

Ben linkleri açamadım, linkleri tıkladığımda sayfa bulunamadı hatası alıyorum. Başkalarının ilgisini beklemeden önce kendimiz de ilgi göstermeliyiz diye düşünüyorum.
Neither have enough watches, nor have enough time!
Kullanıcı avatarı
kilicturan

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: doukan1997 ve 116 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners