1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Metal Kordon Kısaltma

Gönderilme zamanı:
09 Kas 2015, 09:31
mturann
Merhabalar.
Saatin metal kordonunun hem kendimize bakan yönünde hem de dışa doğru bakan yönünde eşit sayıda 6'şar bakla bulunuyor.
Kısaltma yapmak istediğimizde dışa doğru bakan taraftan mı yoksa içe doğru bize bakan taraftan mı bakla eksiltmek daha iyi olur?
İki tarafta da bakla sayısı eşitse aşağıdaki resimde örnek olarak gösterildiği üzere 1. kısmında mı yoksa 2. kısmında mı kısaltmaya gitmek gerekir?
Bu konuda doğru davranış hangisidir?
Selamlarımla.

Re: Metal Kordon Kısaltma

Gönderilme zamanı:
09 Kas 2015, 09:59
eyimen
Güzel bir başlık, benim de hep kafama takılan bir konudur. Kendi tecrübelerimde kordonun saat 6 yönüne bağlı tarafından eksiltmenin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Tabi bilek yapısına göre değişebilir gibi duruyor. Bu şekilde yapınca saatin bileğime dikey salınımı azalıyor.
Re: Metal Kordon Kısaltma

Gönderilme zamanı:
09 Kas 2015, 10:35
mturann
Hem estetik hem de fonksiyon olarak hangisi daha sağlıklı acaba?
Re: Metal Kordon Kısaltma

Gönderilme zamanı:
09 Kas 2015, 10:47
afl
Bu aslında klipsin kapanışına da bağlı bir durum. Bir çok klipste baklaları klipsin içine doğru alabileceğiniz ayar delikleri de mevcut. (Rolex in yenilerinde bu işi için aparat gerekmiyor elle yapabiliyorsunuz) Saat bileğinizde değil ve klips kapalı halde iken bir bakın. Bakla yerine klipsin içine giren kısmı daralta bilirsiniz, ya da bakla çıkarıp bilek dengesi için klips kısmından tekrar genişletme yapabilirsiniz. Her durumda tek bir bakla çıkartmak gerekli görünüyorsa, eyimen ile aynı fikirdeyim saat 6 tarafı daha uygundur.
Re: Metal Kordon Kısaltma

Gönderilme zamanı:
09 Kas 2015, 13:17
mturann
Klipsteki ayar yerlerinden yapılacak düzenleme yeterli olmayacak mecburen bir bakla çıkartacağız.
Ama konu genel.
Yani benim gibi ikilemde kalanlara da yardımcı olsun diye bu konuyu açtım.
Eşit uzunluktaki bir kordonda saatin koldaki duruşu, estetiği açısından ve kullanım açısından kısa kalacak olan hangi taraf olmalı?
Teşekkürler
Re: Metal Kordon Kısaltma

Gönderilme zamanı:
09 Kas 2015, 15:18
tt59
Bu durumda önemli olan kaç adet bakla çıkaracağınız,tek bakla çıkarmayı düşünüyorsanız saat 6 yönündeki kısımdan çıkarmak mantıklıdır,saat 12 yönündeki kısım klipsin içine girebiliyor ve ayar yapılabiliyor.ayrıca böyle yaptığınızda saati kolunuza takınca klipsin bileğinizin tam ortasında durduğunu görebilirsiniz,saatin kolda rahat duruşu ve estetik açıdan da önemli olan budur.kaç adet bakla çıkarırsanız çıkarın saat 6 yönünden 1 adet fazla çıkardığınızda sorun olmaz diye düşünüyorum
Re: Metal Kordon Kısaltma

Gönderilme zamanı:
16 Kas 2015, 00:43
bengisaat
En önemlisi saat 6 yönünden kısaldığında klips bileğinizde iç taraftan kemiğe yaklaşacaktır buna dikkat edin kemiğe baskı yaparak rahatsız etme durumu varsa 12 yönünden kısaltmak daha mantıklıdır.
Bu durumda dikkat edilmesi gereken durum ise klips sustalı kısımdan sonuna kadar içeri alınmış ise o zaman 6 yönünden kısaltmak gerekir .
Re: Metal Kordon Kısaltma

Gönderilme zamanı:
16 Kas 2015, 12:18
mturann
Ustam çok teşekkürler bilgi için.