Uzun süredir forumu seyirci olarak takip ediyorum. Forumda yazılanları takip ettikçe, konu hakındaki bilgimin yetersizliğini
fark ettiğimi itiraf etmem gerekiyor. Bu sebeple forumdaki arkadaşların deneyimlerine başvurmakta fayda olduğunu düşünerek
sizlere danışmak istediğim bir konuyu paylaşmak istedim.
Yakın zamanda ilk mekanik saatim olan Rolex Milgauss modeline sahip olmanın heyecanını da bu vesile ile paylaşmak isterim.

Yaklaşık bir senelik bir araştırma sonucunda bu modelde karar kıldım. Görsel olarak inanılmaz güzel bir saat olduğunu düşünüyorum.
Forumdaki arkadaşların birçoğunun rolex tercihleri genelde submariner veya daytona olduğundan pek rabet gören bir model değil.
Aslında BLNR ile Milgauss arasında gidip geldim. Mühendis olduğum için Milgauss tarihi ve görsellik açısından bu model bana daha yakın
geldi. Saati yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Müsadenizle birkaç deneyimimi paylaşmak isterim.
Öncelikle bu modelin hem sport hem de dress watch olarak değerlendirilebileceğini düşünüyorum. Her iki durumda da kullandım ve
yorumlayabildiğim kadarıyla iki durumda da sırıtmadığını söyleyebilirim. Aslında bu modeli tercih sebeplerimden bir tanesi de bu
özelliğiydi. Forum sayesinde öğrendiğim kadarıyla Submariner da bu tarzda bir saat olarak kullanılabiliyor.
Diğer bir özelliği pek bilinmeyen bir model olması sebebi ile fazla göze batmaması. Etrafımdaki insanların birçoğunun (saatler
hakkında bilgisi olan birkaç kişi de dahil olmak üzere) kolumdaki saatin bir rolex modeli olduğunu fark etmediklerini gördüm.
Benim açımdan bu modelin olumlu özellikleri arasında.
Saat hakkındaki tek olumsuz deneyimime gelecek olursak, PCL özelliği. Maalesef can sıkıcı bir konu ancak bracelet çok
çabuk çizilebiliyor. Çok dikkatli kullanmama rağmen ufak çizikler 1 aylık süre içerisinde kendini göstermeye başladı. Bu açıdan
saatin her gün kullanılabileceğim bir saat olup olmadığı konusunda tereddütler yaşamaya başladım. Maalesef bu tarz konularda
biraz titiz bir insanım

Uzunca bir giriş sonrasında sadede gelecek olursam, Milgauss modelini çok beğenerek ve severek almama rağmen hergün
kullanımına uygun olmadığını düşünüyorum. Saati satmayı düşünmüyorum. Aramızda kalsın ama üniversiteyi kazandığında
yiğenime vermeyi düşünüyorum. (garanti belgesine de onun ismini yazdırdım

edeceğim. Bu sebeple hazır mekanik saat hastalığını da kapmışken, gün içinde rahatça kullanabileceğim bir saat arıyorum.
Denediğim ve görsel olarak hoşuma giden birkaç modeli paylaşmak ve fikirlerinizi almak isterim.
Ofis ortamında çalışıyor olmama rağmen takım elbise kullanmıyorum. Bu sebeple şu aşamada dress watch pek düşünmüyorum.
Omega Speedmaster Moonwatch

Omega çok beğendiğim bir marka. Özellikle Speedmaster serisinin hayranıyım. Bu seride ilk dikkatimi çeken saat Dark Side of The
Moon olmuştu ancak Milgauss'u ona tercih ettim. İlerde aklımdaki diğer saatlerden fırsat bulabilirsem mutlaka Grey Side of the Moon
sahibi olmak istiyorum. Bu süre içerisinde Moonwatch modeli beni fazlasıyla tatmin edebilecek bir model. Özellikle bu modele farklı kayışlar takmak sureti ile elde edilen opsiyonların fazlalığı ilgi çekici. İnternette çok güzel örnekler var. Fotoğrafta denediğim model
safir camlı modeli (30.01.006) ancak almayı düşündüğüm model hesalite camlı olan (30.01.005). Forumda gördüğüm kadarıyla
saat beğenilmesine rağmen pek kullanan yok. Bunun tek sebebi kurma zorluğu mudur? Deneyim ve fikirlerinizi almak isterim.
Sevenfriday P3 ve V3

Sevefriday forumda pek tutulmadığını gördüğüm bir marka. Ben şahsen görüntü olarak yukarıda resimlerini paylaştığımı modelleri
beğeniyorum. Düşündüğüm ilk model P3 modeli idi ancak onu almaya karar verene kadar V serisini tanıttılar. Resimdeki model V2
modeli. Modelin kolumdaki duruşunu göstermesi açısından paylaştım ancak asıl düşündüğüm model V3.

Forumdaki yorumlardan anladığım, saatin görsel ve reklam başarısı olduğu ancak teknik olarak parasını pek haketmediğinin
düşünüldüğü. Bu marka hakkındaki düşünce ve deneyimlerinizi öğrenebilirsem sevinirim.
Tag Heuer Carrera Heuer 01

Tag Heuer in yeni tanıttığı ve kasım ortası gibi piyasaya sunması beklenen modeli. Görsel olarak ben çok beğendim. İnternetteki
incelemeleri de genelde olumlu yönde. Tag Heuer in sıklıkla eleştirilen fiyatlama stratejisini bu model ile değiştirmeye başlayacağı
söyleniyor. Bu model için belirledikleri fiyat 4700 euro civarında ancak 12.000 TL ye alınabileceğini düşünüyorum. Bu fiyatıyla
Omega Moonwatch karşısına geliyor ancak bu iki model rakip olabilirler mi bilemiyorum. Görsel olarak Heuer 01 çok farklı bir saat ve
herkese hitap etmediği aşikar ancak Moonwatch tarihi ve çok farklı kullanım imkanı sunan dizaynı sayesinde ağır basıyor gibi. Bu
model hakkındaki fikirlerinizi ve Moonwatch ile karşılaştırdığınızdaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim.
Yukarıda paylaştığım modeller dışındaki yeni ve 2.el tavsiyelere açığım. Limit olarak 11.000 TL gibi düşünüyorum.
Saygılar