TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Breitling Chronoliner Ceramic

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Breitling Chronoliner Ceramic

Mesaj Clk » 16 Eki 2015, 00:53

Bu saati inceleme sansi bulmus olan var mi? Pro ve contralari sizler icin nelerdir? Bu saate bayagi takilmis durumdayim.

Inceleme sansi yakalayamamis olsaniz da görüsleri zevkle okumak isterim :thumbup:

Bugüne kadar sadece vintage Seiko Lord Matic ile mesh bilezik kullandim/kullaniyorum. Modern meshlerin kullanimi rahatmidir?

Resim

Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Breitling Chronoliner Ceramic

Mesaj MertYe » 16 Eki 2015, 03:03

Pvd kaplı kauçuk kordon versiyonu hoşuma gidiyordu Breitling'in sadece. Model adı blackbird idi yanlış hatırlamıyorsam. Mesh kordona hep mesafeli olmuşumdur ama buna yakıştırdım optik olarak hoşuma gitti en azından. Umarım sadece fotoğraf güzeli değildir canlısı da bu kadar güzeldir.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Bg17 » 16 Eki 2015, 03:14

Hic kullanmadim, ama gorsel olarak bana hitap etmiyor mesh.

Tam ne senin ilgini cekti bilmiyorum ama kisa surmesi olasi bu saatle ilgili.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Baran » 16 Eki 2015, 07:30

Abi ben bikaç ay Superocean Heritage kullandım forumda incelememde olabilir,mesh kolda acayıp fiyakalı duruyor bikeğide rahatsız etmiyor ammavelakin arada kıllarımı yoluyordu :) Ben hernekadar Breitling'lerden cok zarar etmiş olsamda hala begendiğim bir marka.Netice itibariyle al abi yapıştır ahahaha
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Clk » 16 Eki 2015, 08:07

MertYe, daha bulupta kanli canli inceleyemedigim icin sizlere danistim. Fotograflarda cok güzel :champ:

Basar, benim hosuma giden dengeli kontrast ve dizayn ve ezberledigimiz 7750 chrono yerlesimine verilen Panda optik. Yoksa makina Valjoux 7754 ve teknik olarak cezbeden hicbir yani yok! :roll:

Baran, bende de Breitling var ve ilk günden beri severek takarim. Yalniz Breitling fiyatlari bundan 10-15 sene öncesinden cok farkli. Kafamda ki tek soru bu saat bu fiyatlara deger mi? Gray Market fiyatlari bile 5000-5500 Euro arasi. Fiyat aklima yatmis olsaydi simdiye coktan tavana yapismisti :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj sedir » 16 Eki 2015, 08:39

Hasır örgü bilezik severim, ama uygun kasa-boynuz yapısıyla birlikte. Bu saatte bilezik orijinal değil de sonradan alınıp bir de bununla takayım diye düşünülmüş görünümü veriyor. Boynuz yapısı kapalı olsa (o zaman da boynuz denmez ama neyse) güzel olurdu. Ya da kasanın kavsine uygun bir son kısımla birlikte verilseydi. Saatin mekaniği ile ilgili fazla fikir veremezdim ama gerek de olmadığı anlaşılıyor. Görsel olarak burada hasır bilezik olmamış. Hasır bileziğin bilekten kıl koparması durumu da tamamen hasırdaki örgü aralıklarıyla ilgili olsa gerek. Sizin de kullandığınız Seiko'da asla olmaz. Bu bileziğin telleri ve örgüsü kalın ama yine de sıkı gibi. Kıl çekip çekmeyeceğini tahmin et deseniz çekmez derim ama... bilemem.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Clk » 16 Eki 2015, 19:50

Ögretmenim, zaten bu saat icin kafamda birden fazla soru isareti olmasaydi bu soruyu yöneltmezdim. Sizin de belirttiginiz gibi saat mesh ile modifiye edilmis gibi duruyor. Üzerine mekanizma ve fiyat sorunlari da eklendiginde gönül ile mantik catismaya basliyor.

Ben en iyisi bu saati bir yerlerde bulup deneyeyim. Kim bilir belki seytan o an yakinlarda olur :D
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bg17 » 16 Eki 2015, 22:40

Breitling aslinda uzaktan uzaktan sevdigim bir marka ama fiyat politikasini eskiden beri cok cok yanlis bulurum. Tudor ayari kaliteyi rolex fiyatina satmaya calisiyor. Bir de dizayn, makenizma, boyut falan olarak ek bir ozellik goremiyorum. Kotu mu degil, cirkin mi, guzel ama 5500 euro dedigin submariner parasi yahu. Eh insaf.

Bu modele gelirsek, dusunce yaratici denebilir ama orjinal degil, bilezik yan sanayide modifiye edilmis sahin imaji uyandirdi bana...

Tabii sen bilirsin, alirsan tebrik ederim o ayri ;)
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: hellamer, MrPandül ve 55 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners