TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Rolex? Tavsiye ve Anket

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

İlk Rolex İçin Hangi Model?

Date Just
9
10%
Day Date
3
3%
Daytona
11
12%
Deepsea
3
3%
Explorer
1
1%
GMT Master
12
13%
Milgauss
15
16%
Submariner
31
34%
Yachtmaster
7
8%

Toplam oy : 92

Hangi Rolex? Tavsiye ve Anket

Mesaj darknight » 23 Şub 2010, 19:18

Forum sayesinde güzel bir Tag Heuer Carrera Day-Date'e sahip oldum. Forumu takip edenlerin bildiği gibi bu benim ilk mekanizmalı saatim ve çok memnunum. Ancak bu saatle beraber saat aşkı dört bir yanı sardı :)

Forumda yeni alınan Rolex saatleri gördükçe almak istediğim 2.saat için hazırlıklara başlamak gerektiğini düşünüyorum. İlk saat olarak Tag - Omega arasındaydım ama ikinci saat için şu anda sadece Rolex'i düşünüyorum. Ancak ilk Rolex'ini almayı düşünen birisi olarak hangi modeli alınabilir?

Ben daha önce de birçok kez söylediğim gibi clk'nın son aldığı siyah bezelli GMTII ' e hayran kaldım. Ama eminim benim bilmediğim birçok modeli vardır. Şimdiden saati araştırmaya başlayayım ki ona göre para biriktirmeye başlıyayım. Evet üstadlar ne dersiniz, ilk ve belki de tek Rolex olarak hangi Rolex alınmalı?

Rolex Full Catalog 2010

Kullanıcı avatarı
darknight

Re: Hangi Rolex Modeli Anket

Mesaj Clk » 23 Şub 2010, 19:27

Welcome to Club....

Zor bir soru biraz düsünmek lazim. Sonucta bir cok secenek var. Spor bir model mi yoksa daha cok klasik mi istiyorsun?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Hangi Rolex Modeli Anket

Mesaj darknight » 23 Şub 2010, 19:28

Çelik bilezikli spor bir model olsun. Nasılsa Rolex'in kendisi klasik değil mi? ;)
Kullanıcı avatarı
darknight

Re: Hangi Rolex? Tavsiye ve Anket

Mesaj razz » 23 Şub 2010, 20:29

" Nasılsa Rolex'in kendisi klasik değil mi? "
That's the spirit..! ;)

Submariner 8-)
Eğer çelik/altın hoşuna gidiyorsa 16613.. Mavi veya Siyah..
Sadece çelik diyorsan 16610..
En uygun fiyatlı alternatif dersen 14060 ( yeni nesil olanlarda COSC kalibre var )

SeaDweller
Eğer Cyclops ( tarih penceresi üzerinde bulunan mercek ) sevmiyorsan eski nesil SeaDweller da bakabilirsin..

Bu arada yukarıdaki tavsiyelerimin tamamı kasa olarak eski nesil Oyster Sports çizgilerini taşıyan modeller.. Dolayısıyla bu modelleri sıfır olarak bayilerde bulabileceğin gibi modele göre değişmekle birlikte yaklaşık 1500-2500 SFR'lik bir fiyat farkıyla yeni nesil ( SuperCase, MaxiDial, GlideLock Bracelet, ParaChrome Hair Spring upgrade'li ) modellere de bakabilirsin.. Benim gözüm yeni nesil dizaynalara pek alışamadığı için önceliği eski nesil modellere verdim..

Zevkine göre bir Rolex'e en kısa zamanda kavuşman dileğiyle..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Clk » 23 Şub 2010, 21:05

Iki saat yazdim hepsi gitti :) Simdi bir daha yazalim ama maalesef bu sefer kisa olacak.

3 saat var. Submariner LV, Milgauss GV ve Datejust

Submariner cünkü klasikten de klasik ama bir o kadar da sportif model. Yesil bezelin Maxi Dial ile uyumu inanilmaz güzel ve Parachrome spring teknik anlamda zaten süper olan makineyi mükemmel yapiyor. Mayo ilede takarsin, takim elbise ile de.

Milgauss GV cünkü klasik cizgiler icerisinde sportiflik teklif ediyor. Kadran renkliligi saate hareket getirirken simsek seklinde ki saniye ibresi saati diger tüm modellerden ayiriyor. Casual ve klasik giyim tarzi icin mükemmel ama plajta takmayi unut :)

Datejust cünkü bu fiyata alinabilecek en iyi Rolex. Klasik ve elegant. Her yerde kolunda üst düzey bir saat oldugunu hissettirecek bir saat. Kadran cesitliligi saati zaman icerisinde istedigin sekilde degistirmene olanak sagliyor. A dan Z ye mükemmel bir saat.

GMT ile ilgili birsey yazmiyorum cünkü sen zaten cok begenmissin :)

Sonuc, kararin ne olursa olsun alacagin saatin bir Rolex oldugunu ve bu saati aldiktan sonra saatinin yerilecegini, elestirilecegini ve bunlarin tamaminin sana zevk verecegini unutma :) Rolex Club'a karsi Looser Club hesabi :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 23 Şub 2010, 21:09

Anket illaki Rolex olunca başka bir seçenek olmuyor tabiki doğal olarak :)

Benim oyum Milgauss.Saniye ibresi ve camı için :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj polemik » 23 Şub 2010, 22:17

Milgauss GV ya da GMT Master 2'yi önüme koyar, sonra da yazı tura atardım.

Hangisini alırsam, diğerini diğerini almadığım için pişman olurdum.

:)
Kullanıcı avatarı
polemik

Mesaj nickynick » 23 Şub 2010, 22:51

Benim oyum Submariner'den (siyah bezel) yana oldu. ;)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 127 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners