TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Yacht-Master 116622 Mavi Kadran Hakkında Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex Yacht-Master 116622 Mavi Kadran Hakkında Bilgi

Mesaj MertYe » 18 Haz 2015, 01:04

Merhabalar,

Bu saatin kadranını canlı gördüğümde çok beğendim. Açıkçası alınası bir saat bence. Bir arkadaşım göstermişti bir mağazada çok güzel değil mi diye ondan sonra ufak bir takıntı yarattı bu saat bende. Genel olarak forumdaki Rolex açılışlarına bakıldığı zaman en az açılan model YM diye düşünüyorum. Galiba forumda bunu açan tek kişi "Drk" yanlış görmediysem. Aslında onun incelemesi fazlasıyla yeterli olmasına rağmen benim merak ettiğim detay sizce tek saat olarak Rolex Submariner veya GMT 2 nin yerini tutabilecek bir model mi? Özellikle sormamın sebebi siyah kadran siyah bezel olan submariner ve GMT modelleri her an her kıyafet her türlü ortamda kullanılmaya müsait saatler. YM'nin kadranının renginden dolayı sizde bu tip bir kullanıma uygun olur mu?

Şahsi görüşüm YM Blue Dial'ın Submariner a göre biraz daha cesur bir tercih olacağı yönünde. Birde bana bu saati soran arkadaşım biraz fazla hareketli bir arkadaş elini kolunu istemsiz olarak sağa sola vurabilme durumu oluyor. O ciddi olarak almayı düşündüğü için merak ettim böyle vurma gibi bir durumda tabi ki hangi Rolex modeli olursa olsun bi G-shock gibi olamayacak dayanıklılık olarak fakat dayanıklılık anlamında Sub, GMT, YM nin arasında farklı olabilecek bir nokta varmmıdır? Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

Teşekkürler. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
MertYe

Re: Rolex 116622 Mavi kadran YM hakkında bilgi

Mesaj Cct » 18 Haz 2015, 01:50

Çok güzel bir model ama biraz pahalı ama çok güzel.. şeklinde uzar gider :) Clk'da da var YM mutlaka yazacaktır fikirlerini.

Bence 116622 mavi kadran ve 216570 beyaz kadran Rolex'in en güzel ve en hafife alınan spor saatleri.

Genel kullanıma müsait mi? Bence gayet müsait :thumbup:

Dikkatsiz kullanıma uygun mu? Kesinlikle değil. Hadi polished orta baklaları geçtim tüm kasa polished. Ayrıca platin yumuşak olduğundan bezele gelecek bir darbe geriye alınamayacak deformasyonlara neden olabilir, platin altından biraz daha yumuşak bir metaldir.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Re: Rolex 116622 Mavi kadran YM hakkında bilgi

Mesaj Clk » 18 Haz 2015, 08:20

MertYe, bezeli 12'de merkezlenmez, tepesi elinde kalacakmis gibi sallanir,, büyüteci bir büyütür bir kücültür, bilezikleri sakir sakir sallanir :lol: :lol: :lol:

YM herkesin saati degil. Submariner gibi taninan ve 100 metreden Submariner takiyor dedirten bir model de degil.

Kolda platin bezel ve polisajli kasa nedeni ile mücevher gibi duruyor. Tasima konforu en üst seviyede, mavi bezelin sunburst efekti ve tonu piyasada ki en güzel mavilerden birisi.

Cabuk ciziliyor ama belli bir süre sonra saatin tamami cizildikten sonra tekil ciziklerin pek bir önemi kalmiyor. Cünkü tamami ciziklerle dolu kasa farkli bir optik aliyor ama parlakligindan birsey kaybetmiyor.

Teknik olarak birsey yazmaya gerek duymuyorum sonucta YM bir Rolex.

4 kelime ile saati özetlersek : Extravagant, Comfortable, Flashy, Rare
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Rolex Yacht-Master 116622 Mavi Kadran Hakkında Bilgi

Mesaj Yase » 18 Haz 2015, 11:29

Gördüğümde gözlerimi alamadığım ve bileğimde saatlerce izleyebileceğim saattir. Tek beğenmediğim noktası 100 m WR.
Yase

Mesaj drk » 18 Haz 2015, 13:15

Yoğunluğumdan dolayı yazamıyorum, özel mesajın sayesinde haberdar oldum, elimden geldiğince bilgi vermeye çalışayım.

Kesinlikle sub veya gmt ye göre çok daha özel bir saat. Satış rakamları bu iki modele göre bariz bir şekilde düşük olduğu için her yerde bulunamaması bence bir artı. Kadranı tek kelimeyle sanat eseri. Mavinin bütün tonlarını bulmak mümkün, oda ışığında moru yakalamışlığım dahi var :) Parlak kısımların fazla oluşu şıklığı artıran bir diğer unsur.

Platin bezel çizilmelere karşı çok hassas, saatin kalanı gibi, yani saat çizilecek kaçış yok ama vurdulu kırdılı biri bunu eskitirse sub yada gmtnin de bezelini kırabilir.

Benim tek beğenmediğim kısım subdaki gibi hassas ayara imkan tanıyan tokanın olmaması. Bu durum bende konforsuzluk yaratıyor. Saatin güzelliği maalesef konforsuzluğumun önüne geçememişti, belki ilerde daytona ile bu inadımı kırarım. Eğer gmt ile rahat edebildiyse bununla daha çok eder.

Uzun lafın kısası, beğenildiği takdirde, imkan da varsa, fazla düşünmeye gerek yok :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj drk » 18 Haz 2015, 13:17

Avatarın da gözümden kaçtı zannetme, telif alsaymışım keşke zamanında :twisted: :lol:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj kilimanjaro » 18 Haz 2015, 13:39

Dorukcuğum , bak sen rolex yorumu yaptın ya ... ne şirin geldi gözüme şimdi bu marka.Devam et yiğidim :thumbup:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj onatozer » 18 Haz 2015, 13:46

Drk yazdı:Avatarın da gözümden kaçtı zannetme, telif alsaymışım keşke zamanında :twisted: :lol:

Drk,Yaşlandın artık koltuğu devret :twisted: :twisted:

YM benim de kadranını çok beğendiğim, kendine has ruhu olan özel Rolex'lerden. :thumbup:

Denediğimde şahsi tek eleştirim bezel konusunda olmuştu. Kadranın ışıltısı ne kadar güzelse bezelin kalınlığı ve oyuntulu yapısı kadranı küçük-bezeli büyük gösteriyor. Bu sebeple fazla etli bezel optik olarak saatin bütününe bakıldığında orantısızlık oluşturuyor. :( Fiyatının yüksekliği ise ikinci el bakılarak kırılabilir. :thumbup:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: barkodd, Majestic-12 [Bot] ve 147 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners