TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP038P Bilgi ve Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP038P Bilgi ve Yorum

Mesaj rekliox » 31 May 2015, 11:41

Merhabalar arkadaşlar forumda yeniyim
ve saatler hakkında nerdeyse hicbirsey bilmiyorum forumu okuyarak sayenizde birseyler ogrenmeye çalışıyorum

Uzun süredir baktığım ve dış görüntü olarak cok hoşuma giden seiko premier kinetic perpetual SNP038P modelini almak icin dün kaporasini verdim siparis gectiler çarşamba günü aldigim yere gelecek
1900 tl ye aldim sizce bu saat bu fiyati hak ediyormu?

bazı yerlerde bu mekanizmanin üretimden kalkacagini okudum konunun ustası arkadaşlar bu konuda beni bilgilendirirlerse sevinirim böyle birşey varmi varsa neden ? bu mekanizma nin bir hatası varsa hala vazgecebilirim ve sizlerin önerisince daha iyi bir saat alabilirim
zaman ayırıp ilgilenen arkadaslara teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
rekliox

Re: Seiko premier kinetic perpetual

Mesaj bengisaat » 31 May 2015, 16:06

Dünyada arabadan saate tabiri caizse "At izi it izine karıştı" sözü misali her şey birbirine karıştı.
Geçenlerde ne kadar doğru bilmiyorum Mercedes C serisinin bazı modelleri Renault motor kullanılıyor diye söylenmişti.

Bu karmaşada kendi mekanizmasını üreten bir kaç marka kaldı bu markalardan biri de Seikodur , saygı duyduğum güvendiğim bir markadır.

Uzun ömürlü bir makinadır , olur olmaz her yere kurcalatmayın ,üretimden kalksada parçalarının 10 yıl boyunca tedarik etmek durumundalar.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Re: Seiko premier kinetic perpetual

Mesaj creeindian » 31 May 2015, 16:18

Çok güzel bir saat almışsınız tebrik ederim. Bir süre ben de kullandım, gerçekten çok şık. Fiyat konusuna gelince,1900₺ normal gibi. Ikinci el takıntınız yoksa forumumuza çok temiz ikinci elleri de mevcut sanırım.
Kullanıcı avatarı
creeindian

Re: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP038P Bilgi ve Yorum

Mesaj zafeer » 31 May 2015, 16:24

Bence fiyat yuksek forumda 2.ellerinin 500-800 tl bandında satıldıgını gördüm hatta birinî ben sattım
Sizin yerinizde olsam iptal eder forumda en az 1-2 ay vakit geçirir daha sonra bir tercih yapardım
1900 lira az bir bütce değil
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj rekliox » 31 May 2015, 17:47

Teşekkür ederim arkadaşlar
ikinci el takıntım yok ama bu saatin rengini dış gorunumunu çok begendim, yaklaşık 2 aydır foruma ve internetteki 2. el satan sitelere ancak farklı renklerini gördüm uygun fiyata snp038p Satan birine denk gelemedim keşke 500-800 arasına denk gelsede alsam izmirde heryere sordum 2000 altına inmediler optimum da bi saat mağazası indi ( reklam olmasin isim öğrenmek isteyenlere özel den söyleyebilirim )

saati değişmeli kullanmayi severim mesela ben bu saati haftanın 4 günü kullansam diğer 3 gün farklı saatler kullansam mekanizmasina bi zararı olurmu ömrü azalır mi?
Kullanıcı avatarı
rekliox

Mesaj maiii » 02 Haz 2015, 00:18

Saatin kalitesine laf söyleyemem. Güzel bir seridir. Ama maalesef ülkemizde pahalilar..
Kullanıcı avatarı
maiii

Mesaj eraslani » 02 Haz 2015, 17:18

benzer bir premier modelini uzun süre kullandım..kinetic auto relay ve perpetual takvim bence kullanım açısından mükemmel..kullandığım yaklaşık 6 senelik süre içerisinde hiçbir sorun yaşamadım..
saat kasa olarakta son derece kaliteli bir yapıya sahip..ancak benim yaşadığım sıkıntı gece okumayla ilgili oldu..gözlerimde çok şahin olmadığından karanlık yada az ışıklı ortamlarda saati görmem hiç mümkün olmadı..fosfor hiç kullanılmaması bir yana siyah kadran ve krom iç elemanlar dolayısıyla saat görünmez oluyordu.
ama beyaz kadranlı versiyonlarda bu sorun daha az yaşanabilir diye düşünüyorum..
fiyat olarak biraz dolaşarak 1500 tl gibi rakamlar bulunabilir..
http://urun.gittigidiyor.com/taki-saat/ ... -166666033
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj AKadir » 03 Haz 2015, 23:39

Seiko SNP038 modeli 56D kalibre. 48D kalibre SNP modellerine göre daha fiyatlı. SNP kullanmış biri olarak 56D kalibre bir kinetik saati 1900 TL.sından daha da aşağı almanız biraz zor görünüyor diye düşünüyorum. Bence de temiz bir ikinci el bekleyin.
Saat zaman tutuşu açısından mükemmel.
Saatin pil ömrü 7 yıl. Dolayısı ile saatin raf yaşına da dikkat etmeniz gerekiyor.
Bana göre pil otomatik mekanizmanın hareketiyle şarj olsa dahi sonuçta saatin pille çalıştığını örtbas etmiyor.
Tavsiyem saatin yine 56D kalibre ama metal bilezikli tipini almanız. Deri kayış epeyce fiyatlı ve bir yıl ömürlü. Deri kayış abonesi olabilirsiniz.
Takdir sizin.
Eraslani çok doğru söylüyor. Beyaz kadran. Ama yine 56D kalibre.
Kullanıcı avatarı
AKadir

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: MacGyver ve 61 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners