TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Orient Fossil Seçim Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Orient Fossil Seçim Tavsiyesi

Mesaj Asuleyman » 19 Şub 2015, 21:27

arkadaşlar hekese iyi akşamlar forumu aylardır takp ediyorum neredeyse ama tam soruma bir cevap bulamadım ve konu açmaya karar verdim bir otomatik saat almayı düşünmekteyim deri kordonlu ve 42-44mm çap arasında forumun satılık bölümünü de baya gezmiş bulunmaktayım ama istediğim türde bi saat yok 3 saat arasında karamsar kaldım siz teknik olarak ve mekanizma kaliteleri olarak hangi saati önerirsiniz
birinci tercihim orient FM00005D(kendi sitesi kodu aslan saatte yok ) kodlu saat herhangi bi sitede yok bir magazada buldum 700tl civarında
ikinci tercihim ise seiko SRP577K bunun da fiyatı aynı civarda
üçüncü tercihim ise fossil me 3027 bu da aynı fiyatlarda

işin kısası arkadaşlar bu fiyat katagorisinde kasa çapı dediğim gibi ve içi çok sadece olmayan ve çok da kalabalık olmayan bi deri kordonlu saat aramaktayım görüşlerinize açığım teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Asuleyman

Re: Seiko Orient Fossil Seçim Tavsiyesi

Mesaj raven » 19 Şub 2015, 22:58

Beğendiğiniz orient her tür kıyafetle kullanılırfakat beğendiğiniz seiko spor kıyafetlerle kullanılabilir (bu seiko modelini çok beğeniyorum). eğer birden fazla saatiniz varsa bu seikoyu eğer tek saatiniz olacaksa orienti tercih edebilirsiniz. fossili ise aklınızdan çıkarın :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj khef » 20 Şub 2015, 00:29

Seiko prospex serisinin cok guzel bir modeli, 3 farkli renk secenegi mevcut.
Bu Orient ise begendigim bir model degil.
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj zgnclskn » 20 Şub 2015, 01:18

Kalite olarak fossilin seiko ve orientten her türlü geride kalacağını düşünüyorum, tarz olaraksa seiko diğer iki saatten oldukça farklı raven'ın da belirttiği üzere. Ben Orient'i de beğendim açıkçası, sanırım kullanım kriterlerinizin biraz daha belirginleşmesi tercihinizi ya da olası öneriler geliştirilmesini kolaylaştıracaktır.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj zgnclskn » 20 Şub 2015, 01:21

Bir de rezerv göstergesi gibi fonksiyonel farklar da var tercihler arasında, bu konuda özellikli bir tercihiniz olup olmadığı da önem kazanıyor. Orientin kordon bağlantı detayının spesifik olması da yine bir başka değerlendirme kriteri bence.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj Asuleyman » 20 Şub 2015, 01:38

ilk önce tavsiyeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar bunlar benim beğendiğim modellerdi orientte güç göstergesi beni cezbetti sizin de dediğiniz gibi kordon kısmı aklımda bi soru işareti seiko sade yapısının yanı sıra kadrandaki işlemeleri ile değişik bi hava katmış saate hoş bunlar bunlar beğendiğimiz kısımlar ama illaki bu saatleri alacagım diye de bi önyargım yok bu fiyat noktasında ve söylemiş oldugum özelliklere göre önerebileceğiniz başka marka ve modeli de düşüneblirim birde sizden ricam aslında şudur makina özellikleri olarak (mekanik açıdan) hangisini tavsiye edersinz.
Kullanıcı avatarı
Asuleyman

Mesaj zgnclskn » 20 Şub 2015, 02:24

Seikonun mekanizmasının Seiko otomatiklerde sık kullanılan 7s26 ya göre avantajı elle kurma ve saniye durdurma özelliği sunması, 2010 da piyasaya sürdükleri bir mekanizmaymış. Bu özelliğinin yanında yaklaşık 40 saat güç rezervini standart bir değer olarak görebiliriz bu segment mekanizmalar için. Bu modeldeki bezelin kliksiz olması da bir kriter bence, ne kadar kullanırsınız bilmem ama ben şahsen döner bir bezelin klikli olmasını tercih ederim sanıyorum.
Orientte saniye durdurma ve elle kurma özelliği yok, zaman tutmasının ise gayet iyi olduğu söyleniyor. Başka bir mekanizma olsa da kendi kullandığım orientin de zaman tutmasından gayet memnunum ben. Benimkinde de bu özellikler mevcut değil. Seikonun zaman tutması hakkında kullanıcıları daha iyi bilgi verir elbet. İki mekanizma da 3 hz de çalışıyor.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj zgnclskn » 20 Şub 2015, 02:28

Saniye durdurma hassas ayar için iyi bir özellik, ama bence aşırı gerekli değil, elle kurma olayı ise özellikle saat sürekli takılmıyorsa bence kullanışlı bir özellik. Zaten orient de yeni ürünlerinde bu iki özelliği ürün gamında daha da yaygınlaştırmaya başladı yavaştan.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 73 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners