TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Nomos Metro Datum Gangreserve Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Nomos Metro Datum Gangreserve Bilgi

Mesaj zafeer » 28 Oca 2015, 16:09

Nomos metro hakkındaki yorumlarınızı alabilir miyim?
Gorselliğin yanında mekanizma ve teknik özellikler hakkında da bilgî sahibî üstadlardan yorum alabilirsek sevinirim

Resim

Metro Datum Gangreserve
Makine DUW 4401 (Kurmalı Nomos makine)
Kasa çapı 37 mm
Kasa Paslanmaz çelik
Kasa arkası Safir cam
Cam Safir
Göstergeler Küçük saniye, tarih ve güç rezervi
Kayış/Bilezik Deri kayış
Fiyatı 8.040.-
Kullanıcı avatarı
zafeer

Re: Nomos Metro datum gangreserve

Mesaj Clk » 28 Oca 2015, 16:35

Zafeer, Nomos "Tangente" ile hali hazirda klasik halini almis bir marka.

Yalniz benim Nomos ile ilgili üzerinde durmak istedigim konu bambaska. Swatch Group'un kendi grubundan olmayan firmalara mekanizma saglamayacagini biliyorduk. Bunun yaninda Nivarox, mekanik bir saatin olmaz ise olmazi balanslari da tedarik etmeyi zaman icerisinde durduracak. Kabak gibi ortada olan bu probleme karsi hic bir önlem almayan saat endüstrisinin yaninda bir de Nomos gibi bir marka var.

Nomos, balans isine 11 milyon Euro'dan fazla para yatirarak Dresden Üniversitesi'nin de yardimlari ile kendi balansini üretmeye basladi.

Kisacasi, Omega gibi "komsu gördügünde Omega oldugunu anlasin" mantigi ile degil saat sektörünün gercek bir oyuncusu gibi düsünen, yatirim yapan ve ileriyi gören bir firma Nomos.

Dizayn tamamen sahsi tercih (bana hitap etmiyor) ama marka olarak saygi duyulasi bir isletmedir Nomos. Bu arada benim sahsi tercihim Ahoi Atlantik olurdu!
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj zafeer » 28 Oca 2015, 17:01

Gorsel olarak yapılacak degerlendirme tabiki herkese gore degîşecektir.zaten bu nedenle agırlıklı olarak teknik özelliklerle ilgili yorum istedim.
Degerli yorum için tesekkürler
Bu arada 2. Alternatifte tangante datum gangreserve
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj zafeer » 28 Oca 2015, 17:25

Birde daha önce nomos arkadaşlar t.aydında veya yurt dışında alabildikleri indirimi paylaşabilrilerse sevinirim
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj onatozer » 28 Oca 2015, 18:11

Nomos benim çok beğendiğim, takdir ettiğim ancak kıymeti gerekli reklam-pazarlama çalışmaları yapılmadığı için geri planda kalan bir marka.
Danışılan modellerin ikisi de DUW 4401 kodlu inhouse mekanizmaya sahip, bu nedenle teknik olarak birbirlerinden farkları yok. Metro benim görsel zevkime daha yakın geldi, tangante power reserve göstergesi ile en önemli özelliği olan sadeliğini kaybetmiş diye düşünüyorum.
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Bg17 » 28 Oca 2015, 18:31

Clk bilgilendirme icin tesekkurler, etkilendim.

Glashutte grubun parcasi dimi nomos?
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Cct » 28 Oca 2015, 18:52

Zurich Blaugold'da benim favorim, deneyin derim :champ:

Nomos gerçektende çok özel bir marka. Özeliikle mekanizma işçiliği bu fiyat seviyesinde rüya gibi :thumbup:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Tolgi06 » 28 Oca 2015, 19:06

Nomos favori markalarimdan biridir benim de. Abartili fiyaflara kacmadan alabilecegiz nn house mekanizmali markalardan biri ayni zamanda. Bauhaus dizaynini da cok guzel uygulamis modellerinde. Sahsi tercihim ise Club serisi olurdu sanirim. Ozellikle krem rengi kadranli ve kirmizi agirlikli ibresi club datum hayallerim arasinda.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: MacGyver ve 65 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners