TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Certina DS Caimano vs Orient Disk

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Certina DS Caimano vs Orient Disk

Mesaj zgnclskn » 27 Oca 2015, 13:10

Gün geçtikçe saat seçmek daha da zorlaşmaya başladı :) Bütçeydi quartzdı otomatikti derken otomatik konusu kafamda netleşti artık. Şimdi de ufak ufak Japon alternatifleri de değerlendirmeye başladım. Orient alternatiflerimi paylaşmadan önce son tahlildeki f/p kararım olan Certina şöyleydi;

Resim

Araştırmalara devam ederken Orient'in Disk modeliyle karşılaştım ve bayaca ilgimi çekti. Hem klasik hem de spor olarak kullanılabilecek bir saat, tasarımını da beğendim, farklı bir duruşu var. Fakat kombinasyonlar konusunda emin olamıyorum. Rainbow versiyon dress watch olarak kullanımda fazla mı spor durur acaba ki kendisi şöyle;

Resim

Daha ziyade siyah kadran üzerine gidiyordum bu sebeple serinin diğer alternatiflerinden mat siyah kaplamalı modeller de düşünülebilir. Fakat bunların da hem görünümünden hem de kaplama olayından çok emin olamıyorum. Sizce bu kaplama daynıklı olur mu yoksa tercih edilmemeli mi? Siyah matlardan bir örnek de şöyle;

Resim

Aslında Disk modeli için bana en uyan kombinasyon şu gibi, bundan ise bulamadım;

Resim

Modelin son alternatifi olarak, hem daha az renkli hem de kaplamasız olarak şu var, bu da kadran rengi tercihimi başka yöne çekmek demek :)

Resim

Tabi Disk'i de Caimano'yu da kolumda görmedim, normal koşullarda 40 mm nin üstüne çıkmayı pek istemiyordum, belki de Disk alternatif olmaktan çıkacak deneyince.

Orient'ten alternatif çıkarma işine girmişken bir de şu Symphony hoşuma gitti;

Resim

Biraz bol görselli bir gönderi oldu :) Hem yazdıklarım çerçevesinde, hem de genel manada yorumlarınızı bekliyorum. Saat tercih etme serüvenimin önceki gönderilerinde isteklerim hakkında bilgiler olduğu için onları da dipnot olarak ekliyorum.

Bu başlangıç başlığımdı
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=62&t=17956#axzz3Q0cAWxbq

Bu da ikinci aşama
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=62&t=18046#axzz3Q0cAWxbq
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Re: Certina DS Caimano vs Orient Disk

Mesaj MaLi » 27 Oca 2015, 13:52

Hatırladığım kadarıyla bütçeniz 1000 lira gibiydi orient tahminen 400 gibi bir fiyata alınabilir bu certina ise saat&saat %50 indirimle 410 lira yani ikisinide alıp birini klasik giyimle orientide rainbow olarak alırsanız spor giyimle kullanabilirsiniz. Yok tek saat derseniz certina diver baya güzel bi fiyata satılıyor.
https://www.saatvesaat.com.tr/saat/Certina/C0134074708100/PD
Kullanıcı avatarı
MaLi

Mesaj zgnclskn » 27 Oca 2015, 14:13

Evet bütçeyi 800 gibi tutmaya çalışıyorum, olsa olsa 1000. Sanırım Caimano'nun quartz versiyonundan bahsediyorsunuz 410 derken, Orient Disk ise Aslan Saat'te havaleli 525, öyle düşünüldüğünde dediğiniz gibi bir tercih yapılabilir bir ihtimal. Fakat saatin düğün hediyesi olacağı düşünülürse tek tercih daha mantıklı duruyor. Yani aslında Caimano otomatiği alıp belki daha sonra Orient'i kendim alsam daha iyi gibi. Certina'nın otomatiğini kaptirmam.com da 790 a buldum, asıl bahsettiğim oydu açıkçası. Sitenin güvenilirliği hakkında pek fikrim yok ama çok da güvensiz hissettirmedi ilk izlenimde. Diver ise pek düşünmüyorum sanırım. Mesajınız sonrası konuyu tekrar değerlendirince Disk pek de düğün hediyesi saati değil gibi zaten :) Ama ikisini de almak konusunda fikriniz için teşekkürler, nedense öyle bakmamışım konuya :thumbup:
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj zgnclskn » 27 Oca 2015, 14:22

Disk rainbow 400-450 civarında bulunurmuş bu arada dediğiniz gibi. Ben en temizi onu kendim alayım :) Zaten müstakbel eşim de İsviçre taraftarı
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj raven » 27 Oca 2015, 22:29

Symphony gayet başarılı ve dayanıklı bir modeldir :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj zgnclskn » 27 Oca 2015, 23:11

Peki bu iki Orient'in ve Certina'nın zaman tutmaları falan nasıldır? Japonlar hakkında daha yeni yeni bilgi sahibi olmaya başladım biraz da olsa. Çok üst düzey bir beklentiye girmemek lazım sanırım, sonuçta bunlar baz mekanizmalar sayılır ama Eta 2824-2 li Certina'nın biraz daha önde olabileceğini tahmin ediyorum, stabil ve güvenilir bir mekanizma olduğuna dair yorumlar okuyorum hep. Çok kullanılan bu Eta ile Seiko kalibrelerin tartışıldığı bir başlığı incelemiştim ama Orient mekanizmaların bahsi geçmiyordu. Orient'lerin kolay ulaşılabilir inhouselar oluşu ise bana çekici gelmeye başladı. Bir de şu logoya falan bir el atsalar :) Sanırım bir İsviçre bir de Japon edineceğim gibi duruyor yakın zamanda, forumla tanışan bir çok insan gibi benim de saat hevesim canlandı zira :)
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj raven » 27 Oca 2015, 23:18

Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj zgnclskn » 27 Oca 2015, 23:25

Bunu gözden kaçırmışım :) Zaten Orient'i henüz yeni incelemeye başlamıştım, teşekkürler :thumbup:
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 73 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners