TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Philippe vs Richard Mille vs Audemars Piguet Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Patek Philippe vs Richard Mille vs Audemars Piguet Seçim

Mesaj SalihY » 15 Oca 2015, 01:39

Selamlar arkadaşlar ;)

3 adet model var şu an arasında kaldığım, ne yapsam diye bilemedim sizlere de sormak istedim. Finansal olarakta tavsiyelerinizi almak isterim.

Birinci model, Patek Philippe 5960P siyah kadran

Resim

Karar bu yönde olursa, direk nakit alınacak. Siyah kadranın tahmini üretim sayısı 120-125 civarı (1 seneden daha az bir zaman üretimde kaldı), yani oldukça nadir bir model.

İkincisi, Richard Mille RM035 Rafa Carbon

Resim

Hem Richard Mille saatimin olmamasından ötürü, hem iskelet olmasından ötürü (iskelet saatimde yok) hem de carbon case'i ve tasarımı çok hoşuma gidiyor.

Bu alınırsa 5960P'ye verilecek nakit + Audemars Piguet Grand Prix veya Patek Philippe 5164'den biri verilir.

Üçüncüsü, Audemars Piguet GMT Concept Tourbillon Titanium

Resim

Resim

Bu model içlerinde en pahalısı (tercih bu olursa nakit + 5164 & AP Grand Prix Carbon verilir). Koleksiyona tourbillon katılması açısından, boyutunun benim bileğimde güzel durması açısından ve estetik olarak çok beğendiğim bir model.

Aslında tabii her zaman aklımda olan bir model olarak, Rolex'in 6239 Paul Newman modeli de var (6241'de olabilir, nerdeyse birebir aynılar), onun fiyatı tahmini olarak 5960P ile RM arasında bir yerlerde kalıyor, 5960'a daha yakın :) Onu bulmak zor olduğu için şu anlık onu eklemedim, bunlara bakarken şansa çıkarsa değerlendirmeye alırım. Bunun boyutu bileğime göre oldukça küçük (37mm), tertemiz mint ve full set bulmak tabi biraz sorunlu, ancak tam bir koleksiyon parçası ve harika bir vintage model diye düşünüyorum.

Rolex 6239 Paul Newman

Resim

Rolex 6241 Paul Newman

Resim

Teşekkürler şimdiden :champ: :thumbup:

Salih
Kullanıcı avatarı
SalihY

Re: Patek Philippe vs Richard Mille vs Audemars Piguet

Mesaj raven » 15 Oca 2015, 01:48

Richard Mille RM035 Rafa Carbon görüntü olarak çok sıra dışı ve dikkat çekici. :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj Architecte » 15 Oca 2015, 01:55

AP ve Richard Mille hariç diğer saatler bana göre pek özel tasarımlar değil

Özellikle AP eğer fotografta durduğu gibi ise çok çekici bir saat. Richard Mille ise geleceğin dünyasında haber veriyor gibi duruyor :thumbup:

İnşaallah bu akşam bu saatlerden birini rüyamda görürüm çünkü sadece rüyamda görebilirim :D
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj zgnclskn » 15 Oca 2015, 02:04

Bu seviyeye dair bilgi bazlı nitelikli bir yorumum olamaz fakat genel manada tasarımcı gözüyle değerlendireyim. Ziyadesiyle klasik bir saat olan Patek Philippe, sanıyorum sınırlı sayıda üretimi olduğu için listede, zira görebildiğim kadarıyla koleksiyonunuz daha farklı arayışlara yönelmiş durumda. Bence niyetler bu yöne evrilmişken PP yi tercih etmeyin. Millelerin farklı tasarım anlayışını beğeniyorum, bu modeldeki karbon kasanın görselliğindense çok emin olamadım, tabi elinizde olmayan bazı özellikleri barındırmasından dolayı tercihiniz olabilir. Fakat AP yi çok beğendim gerçekten, kasanın poligonal geometrik tasarımı çok hoş. Finansal tavsiye de beni aşar ama sınırlı görüyle AP derim :thumbup:
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj nicholaihel » 15 Oca 2015, 02:52

Ben de bu denli üst sınıf bilgiye sahip değilim ama RM acayip birşey!
Kullanıcı avatarı
nicholaihel

Mesaj Cct » 15 Oca 2015, 03:08

Bu seçenekler arasında Daytona ve Patek'in özel saatler kalanının ise pahalı oyuncaklar olduğunu düşünüyorum.

Tabi günün sonunda SalihY işini bilir :D
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Bg17 » 15 Oca 2015, 06:04

RM biraz zevke kalmis. Ben tasarimi begenmiyorum, ama kalitesi tartisilmaz tabi.

Pp eskimez klasik, hemde ozel bir saat. Ama sizde yeterince bu tarz saat var, sanirim bu seferki koleksiyon degil kullanilmak icin alinacak.

Ap bilekte cok iyo durmus, ozelligi olan bir saat. Ama fiyatinin karsiligi mi emin degilim. Tabi bu seviyede karar mantiktan cok duygusal.

Daytona hele de motorsporlariyla sizin kadar ilgilenen biri icin vazgecilmez olmali. Hem klasik, hem ozelligi olan bir saat. Ben daytona derdim, eger kiyip kullanilabilecekse.

Her ne alirsaniz simdiden tebrikler, zaten bu secenekler arasinda yanlis yok.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Caner1983 » 15 Oca 2015, 08:12

memojan yazdı:AP ve Richard Mille hariç diğer saatler bana göre pek özel tasarımlar değil

Özellikle AP eğer fotografta durduğu gibi ise çok çekici bir saat. Richard Mille ise geleceğin dünyasında haber veriyor gibi duruyor :thumbup:

İnşaallah bu akşam bu saatlerden birini rüyamda görürüm çünkü sadece rüyamda görebilirim :D

bende AP İÇİN YATACAM:))))))))))))))
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 69 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners