TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

600 TL Bütçeli Büyük Kasa Çaplı Quartz Model Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

600 TL Bütçeli Büyük Kasa Çaplı Quartz Model Tavsiyesi

Mesaj loutrec » 06 Oca 2015, 03:44

Herkese merhabalar. 350 Tl'lik saat tavsiyesi için konu açmıştım.Ancak forum'u biraz kurcalayınca ve yorumları okuyunca biraz bilgi sahibi oldum (tabi saat konusunda sizlerin bilgileri okyanussa benimki bir damladır). Moda saatlerinin markasından dolayı fiyatlarının biraz abartılı olduğunu bilmiyordum. Şekilleri hoşuma gitse de azıcık soğudum moda saatlerinden. Bu forum sayesinde saatlere olan ilgim arttı ve bütçemi 600 Tl'ye çıkarmaya karar verdim.
Raven nickli abimiz sağolsun bana çok yardımcı oldu. Sizlerden ricam; aşağıda binlerce saat arasından filtreleyip oluşturduğum listedeki hangi saati yada saatleri kesinlikle tavsiye edersiniz? Liste dışında tavsiyeniz var mı? Hangi marka ve modeli daha uzun ömürlü olur. Kolayca tavsiye etmeniz için numara verdim saatlere. Tavsiyeleriniz bu numaralara göre sıralarsanız çok minnettar olacağım.

Bileğim 18 Cm. 44-47 Mm Kasa çapı dışına çıkmak istemiyorum. 46 Mm benim için en ideali. Quartz düşünüyorum fakat Citizen'in Eco Drive özelliği ilgimi çekiyor. Otomatik saate biraz uzağım. Ayrıca ; örneğin 400 Liralık bir saat alırsam 200 Liralık bir saat daha alacağım. Yani 600 Tl her türlü saate gidecek. Fakat 600 Tl'nin üzerine çıkmak istemiyorum (ufak küsüratlar olabilir) Listedeki saatlere yazdığım fiyatlar ilk önüme çıkan online sitelerden alıp yazdığım fiyatlardır. Fiyat araştırması yapmadım henüz. 600 Liralık saat için bu kadar uğraşa yazık diye düşünebilirsiniz. Al birini gitsin diyebilirsiniz ancak cidden çok para kazanan biri değilim. 600 Lira benim için büyük para. Bu yüzden çok araştırıp doğru olan saati almak istiyorum.

Herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Daha önce açtığım Konu silinirse sevinirim: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=62&t=17841#axzz3NwCAxvSf

Resim
En son loutrec tarafından 06 Oca 2015, 04:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
loutrec

Re: 600 TL Bütçe için Yardımınıza ihtiyacım var.

Mesaj Bond » 06 Oca 2015, 04:06

Lourtec moda saatlerine çöp demek doğru bir ifade değil. Bir çok moda saati düşük seviyedeki Seiko Orient vb saat ile aynı yerlerde aynı üretim standartlarına göre üretiliyor. Benzeri saat markalarının kendi gruplarında da bu tarz moda markaları mevcut. Burada önemli olan bu traz giriş seviyesi moda markası quartz saatleri çok yüksek fiyatlara almamak yoksa 200 TL seviyesine beğenilen bir moda markasının quartz saati elbette alınabilir.

Zaten bu saatlerin çoğu ülkemizde yüksek fiyatlarda yoksa dışarıda çoğu fiyat seviyesi düşüktür. Ülkemizde de tüketici bilinçlendikçe yavaş yavaş ithalatçılar ve bayiler buna ayak uydurmaya başladı. Otomatik moda saatlerinde ise genel olarak Çin mekanizmalarda zaman tutma ve uzun vadede kasa kaplama dayanımı konusunda sıkıntılar olabiliyor. Bazı moda markalarında nispeten daha yüksek seviyelerde fiyatını hak eden saatlerde mevcut sadece bu farkı anlamak pek kolay değil. Genel olarak kadın saatlerinde daha sık örneğine rastlanan kaliteli moda markaları mevcut ancak bunlarda estetik ve optik daha öncelikli seçim kriteri olduğundan satış adetleri olarak bir çok kişinin tercih etmesi doğal. Normal saat markalarında kalitesi düşük ürünlerde olduğu gibi bu tip saatlerde de fiyatına göre yeterli kalitede veya düşük kalitede ürünler mevcut tabii.

Genel kanı ve izlenecek yol olarak saat seçiminde detaylar ile daha çok ilgilenen ve meraklı kişilerin gerçek saat markalarından ürünleri almaları kendileri için daha iyi olacaktır :champ:

Bu arada konuları isteğe göre silemiyoruz ancak kurallar nedeni ile uygunsuz içerikler veya cevap gelmemiş konular silenebilir. Altına bir sürü kişi zaman harcayıp yorum yazmış öncelikle onlara saygısızlık olacaktır. Kalmasında bir sakınca yok konunun başka kişilerde okur ve faydalanır zaman içerisinde :thumbup:

Listeye baktıktan sonra yorum yazacak bir çok üye olacaktır ancak genel olarak güzel bir Seiko Quartz almanı tavsiye edebilirim. Orient ve Citizen'den iri kasalı bir diver da olabilir. Diğer saatlerde olur en önemlisi kendin beğenmen :thumbup: Bu kadar çok model arasında kafan karışacaktır bence ilk önce bunların arasında en beğendiklerini seçip sayısını 3-4 adete düşürmen iyi olacaktır ;)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: 600 TL Bütçe için Yardımınıza ihtiyacım var.

Mesaj loutrec » 06 Oca 2015, 04:47

Bond yazdı:Lourtec moda saatlerine çöp demek doğru bir ifade değil. Bir çok moda saati düşük seviyedeki Seiko Orient vb saat ile aynı yerlerde aynı üretim standartlarına göre üretiliyor. Benzeri saat markalarının kendi gruplarında da bu tarz moda markaları mevcut. Burada önemli olan bu traz giriş seviyesi moda markası quartz saatleri çok yüksek fiyatlara almamak yoksa 200 TL seviyesine beğenilen bir moda markasının quartz saati elbette alınabilir.

Zaten bu saatlerin çoğu ülkemizde yüksek fiyatlarda yoksa dışarıda çoğu fiyat seviyesi düşüktür. Ülkemizde de tüketici bilinçlendikçe yavaş yavaş ithalatçılar ve bayiler buna ayak uydurmaya başladı. Otomatik moda saatlerinde ise genel olarak Çin mekanizmalarda zaman tutma ve uzun vadede kasa kaplama dayanımı konusunda sıkıntılar olabiliyor. Bazı moda markalarında nispeten daha yüksek seviyelerde fiyatını hak eden saatlerde mevcut sadece bu farkı anlamak pek kolay değil. Genel olarak kadın saatlerinde daha sık örneğine rastlanan kaliteli moda markaları mevcut ancak bunlarda estetik ve optik daha öncelikli seçim kriteri olduğundan satış adetleri olarak bir çok kişinin tercih etmesi doğal. Normal saat markalarında kalitesi düşük ürünlerde olduğu gibi bu tip saatlerde de fiyatına göre yeterli kalitede veya düşük kalitede ürünler mevcut tabii.

Genel kanı ve izlenecek yol olarak saat seçiminde detaylar ile daha çok ilgilenen ve meraklı kişilerin gerçek saat markalarından ürünleri almaları kendileri için daha iyi olacaktır :champ:

Bu arada konuları isteğe göre silemiyoruz ancak kurallar nedeni ile uygunsuz içerikler veya cevap gelmemiş konular silenebilir. Altına bir sürü kişi zaman harcayıp yorum yazmış öncelikle onlara saygısızlık olacaktır. Kalmasında bir sakınca yok konunun başka kişilerde okur ve faydalanır zaman içerisinde :thumbup:

Listeye baktıktan sonra yorum yazacak bir çok üye olacaktır ancak genel olarak güzel bir Seiko Quartz almanı tavsiye edebilirim. Orient ve Citizen'den iri kasalı bir diver da olabilir. Diğer saatlerde olur en önemlisi kendin beğenmen :thumbup: Bu kadar çok model arasında kafan karışacaktır bence ilk önce bunların arasında en beğendiklerini seçip sayısını 3-4 adete düşürmen iyi olacaktır ;)

Hocam haklısın moda saati çöp demekten ziyade, fiyatları markalarından dolayı abartılı demek daha doğru olacaktır. Bu mesajdan hemen sonra düzelteceğim.
Diğer konunun tabi ki kalmasında sorun yok, ben sadece konu kirliliği olmasın diye silinmesini istemiştim.
Saatlere gelince 3 taneye indirebilseydim keşke. Şu anda listelediğim saatler hemen hemen aynı oranda beğenime sahip. Abartmıyorum binden daha fazla saat inceleyip bu kadara indirebildim. Listedeki saatlerin Bir çoğunu saatçide inceledim, denediğim saatler oldu. Karar vermekte zorlandığım için ihale usulu en çok tavsiye edileni alacağım :) Siz Seikolar'dan hangisini tavsiye ediyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
loutrec

Re: 600 TL Bütçeli Büyük Kasa Çaplı Quartz Model Tavsiyesi

Mesaj Bond » 06 Oca 2015, 05:49

Lourtec burada tavsiyeden ziyade kişinin optik beğenisi öne çıkıyor. Kafan karışmasın diye çok farklı modelleri yazmaya gerek yok yüzlerce bu tip model var çünkü. Şimdi modellere baktım mesela ben olsam şu alttaki modellerden seçerdim diyebilirim. Saati seçerken genel giyim tarzına uygun ve kullanım amacına göre seçmek lazım fakat yüklediğim modellerin çoğu spor seriler ondan diğer tarzları düşünmediğini anlıyorum. Bu segmentte Seikoların fiyatlarını etkileyen faktörler genellikle su geçirmezlik değeri, camın safir olması ve normal quartz / kinetic kalibre farkları ile ek komplikasyon olmasıdır.

Alttaki en son yükleyeceğim saat benim hoşuma gitti ancak fiyat biraz fazla bütçeden artıları GMT özelliği, yeni ve daha üst bir seri olması, arka kapaktan kinetic mekanizmanın görünmesi, genel olarak daha pahalı modellere yaklaşan optiği ve safir camlı oluşu diyebilirim. 800 TL civarı alabilirsin diye düşünüyorum. Bunun dışında daha nispeten uygun bütçeli ( indirimler ile ilki 400 - İkincisi 600 TL seviyesinde ) quartz ve kinetic kalibreli 2 model daha ekledim. Bence oldukça şık duruyorlar işlevleri de yeterli. Her iki modelinde alternatif kasa / kadran detay renkleri ve bilezikli / kayışlı seçenekleri mevcut :thumbup:

İlk ve ikinci modele kendin farklı kayışlarda takabilirsin. Misal ilkine kırmızı dikişli siyah spor bir kayış veya ikincisi için kahverengi deri bir kayış güzel yedek alternatifler olabilir. İlk model kadran ve chrono yerleşimleri estetik ve sade duruyor mineral camlı quartz kalibreli. Biraz luminova alanları ufak tek eksi kısmı bu olabilir, bu özelliği seviyorsan dikkate alınabilir. İkinci model kinetic kalibre luminova kol ve indekslerde daha belirgin genel kullanım için çelik bilezik ve farklı sade kadranı ve güzel bezeli ile iyi duruyor. Üçüncü modeli yukarıda yazmıştım. Önemli olan senin beğenmen ve seçmen elbette. Dediğin gibi 600 TL az bir para değil yazdığın gibi 600 TL'lik saat için bu kadar uğraşılır mı diye düşünebilirsiniz cümlesi söz konusu değil. Bunlardan veya diğer marka modellerden seçimini yapınca kutu açılışını bekliyoruz :champ:

Resim

Seiko SSB121P Quartz Chronograph

Resim

Seiko SKA617P Kinetic

Resim

Seiko Sportura SUN015P2 Kinetic
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj loutrec » 06 Oca 2015, 06:13

Seiko SSB121P Modelini bugün denedim. Saat çok güzel . :) Slikon kordon olması düşündürüyor. Ancak dediğiniz gibi farklı kordonlar alternatif olabilir. Tavsiyeniz için teşekkürler. Sekio önde gidiyor şu anda :)
Kullanıcı avatarı
loutrec

Mesaj MaLi » 06 Oca 2015, 10:56

6-7 yıl oldu alalı geçen hafta pilini ve kayışını değiştirmek için saatçiye bıraktım, belki moda saati ama taş gibi olduğuna kefilim bu saatin tavsiye ederim 46mm çapı deri kayışı ve pilli olmasıyla sizin isteklerinizi karşılıyor :)

Resim
Kullanıcı avatarı
MaLi

Mesaj thekinger » 06 Oca 2015, 12:24

Sizin durumunuzda aslında benimki gibi :) Bu nedenle konuyu yakın takibe aldım. Aslında benim hiç otomatik saatim yok, bir otomatik saat almak istiyordum ve forumun yönlendirmesi ile aldım. Yakında gelecek ve kutu açılışını yapacağım.
Ancak bu saat konusu tamamen zevk meselesi. Her gördüğün saatin ayrı bir özelliği veya detayı çok beğenilebiliyor.
Yukarda paylaştığın resimler içerisinden bazı saatlere bende baktım ve özellikle 2-18 numaralı modelleri çok beğenmiştim. bunlara ek 20 numarayı da koyabilirim. (2-18-20)
Kafanı karıştırmak istemem ama sana 2 model daha önerebilirim;
http://www.bysaat.com/index.php?route=p ... t_id=24256
http://www.bysaat.com/index.php?route=p ... t_id=24970
Kullanıcı avatarı
thekinger

Mesaj eraslani » 06 Oca 2015, 13:36

selamlar
hazır bütçe biraz zorlanmışken az daha bişiler yapıp bir seiko sportura alırsanız sizin adınıza çok sevinirim..
sun015 çok güzel bir model..800 tl gibi alınabiliyor pazarlıkla vs.. safir camlı kinetik teknolojili gösterişli bir saat..yanlış hatırlamıyorsam arka kapağıda camlı olacak..
Kullanıcı avatarı
eraslani

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 65 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners