TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega Speedmaster Sorusu

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Omega Speedmaster Sorusu

Mesaj tuttacromata » 09 Ara 2014, 21:09

Merhaba, foruma yeni üye oldum kafama takılan bir soruyu siz değerli saat severlere sorayım dedim. Omega Speedmaster Professional modelinin birçok çeşidi var hatta dış görüşünüş olarak aynı ancak fiyatı çok farklı olanları var. Bu fiyat farklılıkları neden kaynaklanıyor ? Yarın bir gün para lazım olsa elimdeki saati satmam gerekse Longines, Omega veya Tag Heuer marklarından hangisini en hızlı şekilde paraya çevirebilirim ? Tabi modele göre de değişir ama ben marka bazında soruyorum. Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
tuttacromata

Re: Omega Speedmaster Sorusu

Mesaj Anesthesia » 09 Ara 2014, 22:39

sanırım bazı limitli modeller, veya özel olaylara atfedilen saatler standarda göre daha yüksek oluyor. satan kurumlar da farklı kar oranları uyguladıkları zaman tam bir kaos yaşanıyor fiyatlarda:)

ikinci el olayına tam hakim olmasam da Omega ve Tag Heuer'lerin Longiness'lerden daha hızlı elden çıkarıldığını görmekteyim forum ikinci el ilanlarında.
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj tuttacromata » 09 Ara 2014, 22:56

Anesthesia yazdı:sanırım bazı limitli modeller, veya özel olaylara atfedilen saatler standarda göre daha yüksek oluyor. satan kurumlar da farklı kar oranları uyguladıkları zaman tam bir kaos yaşanıyor fiyatlarda:)

ikinci el olayına tam hakim olmasam da Omega ve Tag Heuer'lerin Longiness'lerden daha hızlı elden çıkarıldığını görmekteyim forum ikinci el ilanlarında.

Peki farklı mekanizma kullanımı fiyatı etkiler mi ? Yoksa hepsi aynı mekanizmayı mı kullanıyor ?
Kullanıcı avatarı
tuttacromata

Mesaj onatozer » 09 Ara 2014, 23:41

Speedmaster'larda mekanizmalarda da fark var. Örneğin geçenlerde co-axial mekanizmalı limitli modeli denemiştim. Sadece kadran görünüş farkı değil içeride de değişiklikler olabiliyor. :thumbup:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Tolgi06 » 10 Ara 2014, 00:07

Omega için konuşursam sınırsız sayıda sınırlı üretim saat üreten marka gibi bir tanım uygun olur sanırım :D
Örneğin sizin verdiğinizi Speedmaster serisin bir hayli fazla sayıda limitli üretim modeli bulunmakta.
Limitli üretimlerde üretilen sayı, Onatozer'in de dediği gibi mekanizma vs gibi konular fiyatta etkili.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj tuttacromata » 10 Ara 2014, 14:05

Siz olsanız Omega Speedmaster'ı mı ? Yoksa Longines Legend Diver'ı mı tercih edersiniz ?
Kullanıcı avatarı
tuttacromata

Mesaj Tolgi06 » 10 Ara 2014, 22:13

Ikisinin kulvarlari farkli,biri dalgic iken digeri kronometreli daha spor bir model. Sizin begeninize bagli,ikisi de ikonik modeller ve ikisini de almak mantikli. Mesela dalgic saatlerini daha cok severim ama speedmasterin da yeri ayridir.
Kisacasi hangisini alirsaniz alin memnun kalirsiniz,sanirim forumun 2.el kisminda da su anda temiz bir tane legend diver mevcut.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Eskimemur » 11 Ara 2014, 10:34

omega speedmaster 357050 klasik mika camlı kurmalı mekanizmalı namı değer moonwatch fiyat kalite olarak en iyi konumlanmış saat. İkinci elde satarken en az değer kaybını yaşatır ve klasik olduğu için hızlı satılır. Dress spor her yerde kullanılır. 50 m su geçirmezlik olduğu için denize girmek için çok tavsiye edilmez. Omega marka olarak longines üstünde konumlanmış bir marka.. Diver olacaksa omega seamaster serilerinde çok güzel saatler var. Bütçeyi az zorlayarak ikinci el rolex submariner düşünülebilir.
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 65 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners