TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

JLC Reverso - AP Jumbo - F.P. Journe Se癟im Karars覺zl覺覺

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

JLC Reverso - AP Jumbo - F.P. Journe Se癟im Karars覺zl覺覺

Mesaj onatozer » 26 Kas 2014, 18:53

T羹m deerli forumdalara selamlar, bir suredir Akl覺m覺 kurcalayan 羹癟 saat hakk覺nda 繹nerilerinizi almak istiyorum.
Farkl覺 tarz ve fiyat aral覺覺nda olsalar da uzun zamand覺r istediim dresswatch format覺ndaki JLC Reverso 1931 duoface, AP Jumbo 15202 ve F.P. Journe Chronometre Bleu modelleri aras覺nda bir turlu karar veremiyorum. G繹n羹l hepsine sahip olmak istese de sadece bir saat alabiliyorum.

1.JLC Reverso 1931 Duoface:
Resim

Reverso uzun zamand覺r beendiim bir model, 繹zellikle 癟ift Tarafl覺 olmas覺n覺n iki saat avantaj覺 salamas覺 ve bilekteki konforu ile cok beenimi kazanan bir model. Fiyat olarak da 羹癟l羹n羹n en uygunu olmasina ramen klasik ve minimalist Tarz覺 ile tak覺m elbise d覺覺nda kullan覺ma uygun olmayabilir diye d羹羹n羹yorum.

2.F.P. Journe Chronometre Bleu:

Resim

Ilk g繹rd羹羹m g羹nden beri hayranl覺ktan g繹zlerimi alamad覺覺m, adeta Bambaka bir ligin en ula覺labilir eleman覺. G繹rsel olarak g繹nl羹mde diger iki saatten 癟ok daha 繹nde, butiklii, enderlii, mavinin tonu, Altin mekanizmas覺n覺n g繹r羹n羹m羹, kollar覺, indexleri, Kordonu... Saatlerce sayabileceim g羹zellikleri olmasina ramen gercek D羹nya'ya d繹nd羹羹m羹zde yukar覺da sayd覺覺m baz覺 avantajlar覺 birden dezavantaj da oluyor. rnein, 繹yle ender ki bileimde deneme ans覺m 癟ok 癟ok az. :( Bunun d覺覺nda bu kadar 繹zel bir mekanizmaya sahip olmas覺n覺n sonucu vida baslar覺 bile 繹zel tasarlanm覺, bir sorun ya da bak覺m i癟in bile Yurtd覺覺ndaki markan覺n 繹zel servisine gidip aylarca beklenmesi gerekiyor. Ikinci el piyasas覺 gibi 繹elere deinmiyorum bile cunku tamamen muamma. :)

3.Audemars Piguet Royal Oak Jumbo:
15202Resim

Forum ahalisinin Aina olduu efsanevi Jumbo :super: uzun uzad覺ya anlatmaya gerek oldugunu d羹羹nm羹yorum, benim i癟in en onemli 繹zellii ortla da Smokin ile de kullan覺labilmesi, bilezikli oluu da tabii ki apayr覺 bir avantaj. Mekanizmas覺yla, tarihiyle, zerafetiyle Eksiksiz bir saat :super: Ancak tek bir dezavantaj var; fiyat覺 :( diger iki saatten ac覺k ara Pahal覺, hatta diger iki saatin toplam ikinci el fiyat覺 ile Jumbo'nun S覺f覺r fiyat覺na eit... Boyle bir durumda birbirinden guzel iki (hatta reverso'nun iki y羹z羹 ile 羹癟 :lol:) saat fiyat覺na tek saat almak ne kadar mant覺kl覺 bilemiyorum :roll:

Sizlerin deerli yorumlar覺n覺 ve olas覺 alternatifleri merakla bekliyorum. Simdiden cevaplar覺n覺z i癟in teekk羹rler :champ:
En son onatozer taraf覺ndan 26 Kas 2014, 19:08 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02

Re: JLC Reverso - AP Jumbo - F.P. Journe Se癟im Karars覺zl覺覺

Mesaj aleamoukht » 26 Kas 2014, 18:59

Benimde s羹rekli akl覺mda olduu i癟in AP :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
aleamoukht

Ya: 41
Kay覺t: 06 Mar 2014, 14:50

Mesaj Cct » 26 Kas 2014, 19:38

FP Journe'yi sadece senden duyduum i癟in yorum yapamayaca覺m :? :D

Reverso'nun sana ne kadar yak覺t覺覺n覺 bizzat g繹rsem de imkan olduu takdirde AP'nin al覺nmas覺 gerektiini d羹羹n羹yorum.

Kendim i癟in de b繹yle d羹羹n羹yorum :D
Her t羹rl羹 saat itinayla tak覺l覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Cct

Ya: 40
Kay覺t: 21 Oca 2013, 20:07

Mesaj apesen » 26 Kas 2014, 19:52

F.P. Journe :champ: :champ:
Do more of what makes you happy, so buy another new watch ;o)
Kullan覺c覺 avatar覺
apesen

Ya: 42
Kay覺t: 20 Tem 2011, 17:58

Mesaj Miriel » 26 Kas 2014, 19:55

AP :champ: :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Kay覺t: 03 Au 2011, 20:08

Mesaj Tolgi06 » 26 Kas 2014, 19:55

FPJ gercekten harika bir saat. Hodinkee de unlu koleksiyoncularin bircogunda adini duydugum, 2.elde kullaniciyi uzmeyip hatta pozitif deger ureten birkac butik markadan biri. Bulunabilirse eger AP yi 2.elde de iscilikte de sollayabilecek bir marka ve model. Bulunabilirse direk FPJ derim.
Kullan覺c覺 avatar覺
Tolgi06

Ya: 35
Kay覺t: 03 Nis 2010, 23:20

Mesaj Bg17 » 26 Kas 2014, 19:58

Nerde hangi amacla kullanmayi planliyorsun, ve koleksiyonda su anda neler var? O kapsamda degerlendirmek gerekir.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj BarisFB » 26 Kas 2014, 19:58

Onat hocam bu bal覺a birey yazmasam ay覺p olur herhalde :lol:

Biliyorsun bu Reverso'nun ayn覺s覺ndan bende var ve ger癟ekten 癟ok severek kullan覺yorum. Neden dersen:
1) ncelikle mavi kadran覺 muazzam...inan覺lmaz renk deitiriyor ve ger癟ekten saatin 繹zel bir saat olduunu belli ediyor kan覺mca.
2) Ayr覺ca kay覺覺 癟ok kolay deitii i癟in asl覺nda 2 deil 4 saat gibi, hem siyah hem kahverengi kay覺la kullan覺labiliyor.
3) Bunun d覺覺nda her ne kadar Reverso asl覺nda "dress watch" olarak d羹羹n羹lse de asl覺nda bu zamanla olmu birey, 癟羹nk羹 asl覺nda tamamen polo'ya y繹nelik bir sport watch't覺. Ve ben hala uygun kay覺lar kullan覺ld覺覺 takdirde (mesela kahverengi eskitilmi deri) yan覺nda bileziklerle falan spor giyimle 癟ok deiik ve tarz olduunu d羹羹n羹yorum :thumbup:
4) Reverso'nun 癟ok "anlayan anlar" bir imaj覺 var bence. Bug羹ne kadar AP tak覺p, Rolex tak覺p, PP tak覺p saatin fiyat覺 d覺覺nda hi癟bir 繹zelliini bilmeyen bir s羹r羹 adamla kar覺lat覺m...ama ne zaman Reverso g繹rsem sahibi mutlaka horology ile ilgili, bilgili insanlar oluyor. Biraz F.P.Journe ve A.Lange & S繹hne gibi asl覺nda.
5) Sade olduk癟a g羹zel olan bir saat bence..yani 1 milyon dolarl覺k saat b羹t癟em olsa evet belki gidip grand complication patekler al覺r覺m, ama o koleksiyonda yine mutlaka bir Reverso bulunur ve o Reverso da en basit modeli olur.
6) Ve son noktam...her saatseverin bence bir JLC'si olmal覺d覺r...ve JLC Reverso'dur :champ:

Resim
Resim
Resim
Resim

F.P.Journe i癟in unu diyorum sadece...癟ok g羹zel ama 2. el saati. Biraz benim AL&S ile ilgili bunal覺m覺ma benziyor...evet 癟ok g羹zel, ama alsan alamazs覺n, satsan satamazs覺n, servis desen 6 ay beklersin. Eer 2. el'de bi tane denk getirirsen zaten yar覺 fiyat覺 olaca覺 i癟in hemen almak laz覺m...ama yan覺lm覺yorsam USD20,000 civar覺 bir fiyat覺 var ve koluna takt覺覺n saniyede onun yar覺ya ineceini bilmek korkutucu bence.

Jumbo i癟in diyecek birey yok...Kii ba覺na d羹en Jumbo konulu post say覺s覺nda 1. olabilirim :lol: :lol: :lol:

O y羹zden bence bu asl覺nda biraz Reverso'mu Jumbo'mu sorusu bence. Reverso fiyat performans tarih癟e 羹癟geninde herhalde Submarinerla beraber en iyi saat. Bence cevap ikisi de...soru hangisinin once gelecei. Mesela bende Reverso var Jumbo bak覺yorum ama Jumbo olsa da Reverso bakard覺m...Koleksiyonda olmas覺 gereken k羹lt saatler bunlar.

Eer i癟ine sinen bir Reverso'yu bulduysan ka癟覺rma derim..癟羹nk羹 modelden modele kadrandan kadrana albenisi 癟ok deiebilen bir saat. Jumbo ise Jumbo...bir g羹n hepimiz insallah Jumbo'yu tad覺caz zaten :lol: :lol:
ex-nick: watch1907
Kullan覺c覺 avatar覺
BarisFB

Ya: 43
Kay覺t: 15 Ara 2013, 15:08

Sonraki

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 80 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners