Bir süredir forumu takip ediyorum. Sizlerin paylaşmış olduğu bilgilerden bir şeyler öğrenmeyi amaçlıyordum. Öyle de oldu Forum saat konusuna bakış açımı tamamen değiştirdi. Elimde bir adet diesel ve Fossil olmak üzere iki saat var. Diesel çok spor Fossil ise daha klasik bir model. Bunlar saat merakımın ilk başladığı zamanlarda görünüşüne aldanıp aldığım saatler. Artık bir otomatik saat sahibi olmayı çok istiyorum.
Gelelim konuya önümüzdeki 1 ay içerisinde evlilik aşamasının ilk adımı olan nişanım olacak. Kız arkadaşım bana saat takabileceklerini söyledi.Benim de kafamda quartz ve otomatik birkaç model olmasına rağmen kalıcı ve değerli olması bakımından da otomatik bir saati uygun gördüm. Ancak şu 3 saat arasında seçim yapmakta zorlanıyorum ve kendime 2000 TL civarında bir sınır koydum fazlası hoş kaçmaz diye. Gerekirse üstünü kendimde inceden tamamlayabilirim ve sınırı 2500 e çıkarabilirim. Yaşım 27 aslında genel olarak spor saatler sevsem de takım elbise giymek zorunda kalacağımdan klasik modellere de çok uzak değilim. Şehir olarak da izmir'de yaşıyorum.
ilk olarak Tissot T-Lordu görüp çok beğendim ama internetten saat hakkında pek bir bilgi edinemedim. Yani fiyatı nedir nereden bulabilirim gibi konular hep muallak. Marka algısı giriş seviyesi bir saate göre yüksek ve gözüme hoş geldiğinden bu modeli tercih ettim.

Daha sonra Hamilton H32756731 gördüm ve aklım bir anda karıştı, sanırım içlerinde görüntü itibariyle de en çok beğendiğim saat bu oldu. ancak fiyatı biraz yüksek gibi içimden nedense bu saat geçiyor şimdilik. Sanırım hem şık hemde spor çizgiler taşıyor oluşu beni etkiledi. Ancak yine fiyatı bir muallak nette 3000 TL ye yakın rakamlar da var 2400 civarı da eğer 2400 civarına bulabilirsem birazda pazarlıkla bu saati alabilirim diye düşünüyorum.
http://www.amazon.com/Hamilton-H32756731-Jazzmaster-Secret-Chronograph/dp/B00264GM3C

Ve son olarak Seiko Premier... Markayı çok sevsem de seiko saatlerin içinde en çok sportura snaf37p1 i beğeniyorum ve mutlaka alacağım bir ara. Aynı markadan 2 tane saat kullanmak yerine sporturayı tercih etmeyi düşünüyorum seiko'dan ilerleyen zamanlarda. Bu yüzden premiere biraz uzağım. Ancak diğer iki saat maddi olarak sınırlarımı geçerse başka seçeneğim kalmayacak gibi.
http://www.aydinsaat.com/p-5751-premier.aspx

Size sorum...
Siz olsanız bu 3 saatten hangisini alırdınız? Veya bu fiyat aralıklarında önerebileceğiniz başka marka model var mı? İzmir de yaşayan arkadaşlar bu saatleri bulabileceğim yerler konusunda beni bilgilendirebilir mi?
Teşekkürler yardımlarınız için...