TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Takım Elbise İçin Saat Önerileri / Jaeger LeCoultre Piaget

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Takım Elbise İçin Saat Önerileri / Jaeger LeCoultre Piaget

Mesaj orakay » 20 Eki 2014, 13:30

Takım elbise için takılacak saat önerilerinizi bekliyorum. Birinci kriter bence saatin ince olması. Şu modellere baktım ben. Başka önerisi olan varsa belirtebilir.

Birincisi fiyat olarak en makulu. Kasa inceliği 8.3 mm. In-house calibreye sahip, saniye kolu olmayan bir saat:
http://www.frederique-constant.com/watch-finder/automatic-slimline/slimline-automatic-fc-306s4s6/

İkincisi fiyat olarak daha yüksek. Kasa 7.6 mm. Fazla birşey demeye gerek yok
http://www.jaeger-lecoultre.com/TR/en/watches/master-ultra-thin/1278420#55click=version

Üçüncüsü fiyat olarak biraz fahiş. Kasa 5.25 mm. Söyleyecek birşey yok.
http://int.piaget.com/watches/white-gold-ultra-thin-self-winding-watch-g0a35130
Kullanıcı avatarı
orakay

Re: Takım elbise için saat önerileri

Mesaj BarisFB » 20 Eki 2014, 16:11

merhaba,

Oldukça farklı fiyat noktalarında saatler o yüzden öncelikle bütçeye karar vermeniz önemli bence.

Eğer bütçeniz FC seviyesindeyse ben aynı zamanda Nomos'a da bakmanızı öneririm.

JLC zaten FC ile çok çok - hatta 2 tane yetmez, çok farklı kategoride bir saat. Fiyattan ziyade tarihçesi, dünyanın en çok kalibre üretmiş şirketi olması, PP / VC / AP gibi markalara vakti zamanında kalibre vermiş olması, efsane AP 15202 Jumbo'nun içindeki kalibrenin JLC bazlı olması vb.

JLC'de master ultra thin çok güzel bir saat. Bunun dışında tüm dresswatch'ların atası diyebileceğimiz Reverso'ya da bakmanızı öneririm.

Piaget'in fiyatından çok emin değilim ama US$15,000+ civarında olduğunu varsayarsam bu parada Piaget almak ne kadar doğru olur bilemedim. Piaget benim için her zaman tarihçesi / kalibresi / finishing'i ile öne çıkan bir horology markasından ziyade taşlı bayan saatleriyle öne çıkmıştır.

Bu fiyat seviyelerinde çok daha klasik olan JLC gibi bir markanın komplikasyonlu (Master Calendar, Reverso Duo) ve altın modellerinin tercih edilmesi daha doğru gibi geliyor.

Hatta bu paralara incelikte bu saatlerin altında kalmayacak AP 15202 Jumbo, A. Lange & Söhne Saxonia ve Patek Philippe Calatrava gibi her açıdan Piaget'ye çok üstün saatlerde alınabilir. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Aynı cümle içinde Jumbo, Saxonia ve Calatrava yazınca heyecanlandım o derece :lol: :lol: :lol:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Re: Takım Elbise İçin Saat Önerileri / Jaeger LeCoultre Piag

Mesaj Cant » 20 Eki 2014, 18:07

BarisFB haklı.

Her açıdan 3 ayrı ligten bahsediyoruz.
Bu noktada bütçe önemli, oransal olarak en basit 1:5:10 gibi görünüyor.
Bu oran aralığı içinde yüzlerce seçenek var.
Ayrıca Piaget beyaz altın, fiyatı en az ikiye katlayan bir unsur. Piaget'i bende mücevher kategorisinde görüyorum, bunca yıldır tek beğendiğim modeli xxl protocole oldu.

Bütçenin ne olacağı konusunda kafanız net olursa, o zaman o bütçeden yola çıkarak birkaç öneri yapmak mümkün.
Yok bu 3 modelden biri olacak diyorsanız, benim tercihim tartışmasız JLC olurdu.
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Bg17 » 20 Eki 2014, 20:06

Baris ve cant cok dogru yorumlarda bulunmuslar. Tek ekleyecegim, denemeden kolunuzda gormeden kalinlik, cap gibi teknik degerlere takilmayin.

Butceden bagimsiz bu kategoride Jaeger ultrathin ile pp calatrava yarisir. Butik bana ozel kimsede olmayan bir saat istiyorsaniz Moser de bakabilirsiniz, kesinlikle basarili. Tabii bu kategoride yakindan inceleme sansi buldugumuz arnold and son da olabilir.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Thevenin » 20 Eki 2014, 22:00

Bu arayistaki kafa karisikligina Cartier Tank & Santos eklenebilir :thumbup:

Resim
Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj onatozer » 20 Eki 2014, 22:03

Ben de değerli forumdaşlarımızın yazdığı gibi üç ayrı kategori şeklinde öneri sunmanın daha doğru olacağını düşünüyorum.

İlk fiyat aralığında Frederique Constant bence de doğru bir tercih. Bunun yanında incelenebilecek marka Maurice Lacroix olabilir. Fiyatlarına göre oldukça hoş dress watch üreten bir firma. :thumbup:

İkinci fiyat aralığında bu dönem benim de analizimde olan JLC Ultrathin serisi kesinlikle en doğru tercih. :super: başka forumdaşlarımız tarafından IWC gibi rakipler sunulabilir ancak bu siklette JLC kesinlikle rakipsiz. Ultra Thin'e tek alternatif BarisFB'nin de söylediği gibi Reverso olabilir ancak Reverso malesef her saatseverin zevkine hitap etmeyebiliyor. :(

En yüksek kategoride ise Cant'ın değindiği gibi beyaz altın faktörü fiyatı ciddi şekilde etkilemekle beraber Piaget'in aslında zayıf olduğu bir lig. Yakın fiyat aralığında aklıma ilk gelenler Patek Philippe Calatrava ve Vacheron Constatin Patrimony serileri. Her iki marka da incelediğiniz klasmanda yıllardır kendilerini kanıtlamış, tabiri caiz ise macera aramaya gerek kalmadan yakın seçenekler. Ancak daha az rastlanan butik markalar da bu siklette oldukça güzel modellere sahip. Bg17'nin belirttiği gibi H.Moser&Cie ve son zamanlarda bence olduçka iyi modeller çıkaran Arnold&Son güzel butik alternatifler. Tarz olarak biraz daha spor gözükebilir ancak dress watch konusunda en beğendiğim markalardan biri olan F.P.Journe giriş seviyesi modelleri bakılabilir. :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj SeRxx » 21 Eki 2014, 12:29

Kesinlikle Jaeger LeCoultre :thumbup: Hatta mümkünse Master Ultra Thin Moon Ref. Q1368420 :champ:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj ermansire » 21 Eki 2014, 13:06

JLC moonphase düşünmez misiniz?
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 76 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners