huan8 bu baraj sorusunda Thevenin jokerini kullanmis, buradan cevaplanasi
Merhaba Thevenin
PR516 GL almak istiyorum da, forumda incelemeni görmüştüm. Sanırım saati sattın, geçenlerde ikinci el ilanlarından birinde görünüyordu. Sattığın kişi de satmış oldu galiba. Neyse.
Merak ettiğim, saatin en olumsuz tarafı nedir acaba? Henüz deri kayışlı modeli haricinde göremedim. Metal kordonu rahat deniliyor ama pek emin olamadım. Fikirlerinizi iletirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Ben saati hem celik hem deri kayisiyla beraber satin almistim.
Saat kullandigim surede benim icin deri kayisli ve cok amacli saat ihtiyacini giderdi. Celik kayisli guzel bir saatim oldugu icin, genelde deri kayisla kullandim.
Panerai edindikten sonra da " deri kayisli saat " hususuna bir sureligine nokta koymus oldugumun farkina vardim
Celik kayisla da rahat; ama deri kayisla daha rahat tabii ki, arka direkte kendini unutturabiliyor. Tamemen bilek yapisi ile alakali, kesinlikle denemeyi oneririm.
Fiyatini hak ettigini dusunuyorum. En cok kullandigim saatlerden birisi oldu. Ozellikle icinde bulundugumuz mevsimde zaman zaman ozledigim bir saat. Hatta Sonbahar/Kis resmi saatim oldugu kanaatine varmistik arkadaslarla, renk renk brushed flannel gomleklerle falan gideri baya yuksek; ama Panerai bunlari unutturuyor
Onun disinda saniyorum bilinen seyler, teknik acidan gayet iyi idi. Yaklasik 5-6 saniyelik bir sapmasi vardi son olarak. Benim icin herhangi bir saatin 1 haftada 1 dakikadan fazla sapmamasi yeterli. Tarih ve gun 11.55'te cat diye atiyor. Luminova kollarda var; ama vasat sayilir. Genel olarak cok okunakli bir kadran, en guzel tarafi da kadran zaten saatin.
Ek olarak, caminda AR kaplama olmasini isterdim mesela. Bir de kasanin birkac mm daha ince olmasini. Yine de tum bunlar saatin retro havasina dahil.
Sonuc olarak spor-klasik arasi cok is goren bir saat oldu benim icin.
Muadili ne olabilir diye dusununce, cok daha yukarida ama yine de Tudor Black Bay olabilir, kayis secenekleriyle superversatil bir model; ama o da kalinliktan muzdarip maalesef. Fiyat da >USD 3K tabii. Tudor maalesef kullanilan mekanizmalar ve ilave problem olusturabilecek kronograf modulleri dolayisiyla kalinliktan kurtulamiyor. Yoksa coktan bir BB, bir de Heritage Chrono @Thevenin olurdu
Dolayisiyla PR 516GL bulundugu fiyat seviyesi nispetinde gayet basarili.