TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot PR516 GL Modeli Vb. Saatler Hakkında Yorum ve Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot PR516 GL Modeli Vb. Saatler Hakkında Yorum ve Öneri

Mesaj huan8 » 09 Eki 2014, 22:36

Tüm TSF'ye merhaba.

Forumda epeydir dolanıyorum ve bütçeme uygun bir otomatik saat arayışındaydım. Hem klasiğe yakın hem de günlük kullanıma uygun bir model için PR516 GL'yi epeydir düşünmekteyim. Siyah kadranlı versiyonu hoşuma gitti. Saati, forumda tanıtan ve övenler olduğunu gördüm. Merak ettiğim modele yakın olabilir/olmayabilir, yaklaşık fiyatlarda başka saat önerileriniz var mıdır? Türkiye'de şu an Tevfik Aydın ve birkaç yerde gördüğüm kadarıyla 1400 civarına yakın bir fiyatla satılıyor. 2. eli de 750-1000 arası değişiyor.

Steinhart'ı yurtdışından getirtebilme biraz meşakatli gibi geldi ama kolay bir yöntemi varsa önerilerinizi bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
huan8

Re: Tissot PR516 GL Modeli vb. Saatler Hakkında Yorum-Öneri

Mesaj eraslani » 09 Eki 2014, 23:18

Bence tissot yerinde bir seçim olur.
Biraz pazarlıkla daha düşük fiyatlara gelirsede şahane olur..
Prs516 için 1000 tl nin altında fiyat alabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj SeRxx » 10 Eki 2014, 14:17

Merhabalar,

PR516 GL çok yerinde bir seçim olur :thumbup:

Sıfır Steinhart'ı yurt dışından getirtmek dışında pek bir yol yok. Uğraşmak istemiyorsanız ikinci el olarak alabilirsiniz :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj huan8 » 10 Eki 2014, 19:23

PR516 GL'yi çok beğeniyorum, ekşi duyuru'da fikir alayım diye sordum. Çöp diyenler bile çıktı :D Haftasonu metal bilezikli olanını görüp bakmak istiyorum. Kadranı mavi ama belki daha hoş duruyor olabilir diye incelemek için gidip bakıcam, tabi Antalya'da bulabilirsem.
Kullanıcı avatarı
huan8

Re: Tissot PR516 GL Modeli Vb. Saatler Hakkında Yorum ve Öne

Mesaj Thevenin » 29 Eki 2014, 23:43

huan8 bu baraj sorusunda Thevenin jokerini kullanmis, buradan cevaplanasi :D

Merhaba Thevenin

PR516 GL almak istiyorum da, forumda incelemeni görmüştüm. Sanırım saati sattın, geçenlerde ikinci el ilanlarından birinde görünüyordu. Sattığın kişi de satmış oldu galiba. Neyse.

Merak ettiğim, saatin en olumsuz tarafı nedir acaba? Henüz deri kayışlı modeli haricinde göremedim. Metal kordonu rahat deniliyor ama pek emin olamadım. Fikirlerinizi iletirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Ben saati hem celik hem deri kayisiyla beraber satin almistim.

Saat kullandigim surede benim icin deri kayisli ve cok amacli saat ihtiyacini giderdi. Celik kayisli guzel bir saatim oldugu icin, genelde deri kayisla kullandim.

Panerai edindikten sonra da " deri kayisli saat " hususuna bir sureligine nokta koymus oldugumun farkina vardim :D

Celik kayisla da rahat; ama deri kayisla daha rahat tabii ki, arka direkte kendini unutturabiliyor. Tamemen bilek yapisi ile alakali, kesinlikle denemeyi oneririm.

Fiyatini hak ettigini dusunuyorum. En cok kullandigim saatlerden birisi oldu. Ozellikle icinde bulundugumuz mevsimde zaman zaman ozledigim bir saat. Hatta Sonbahar/Kis resmi saatim oldugu kanaatine varmistik arkadaslarla, renk renk brushed flannel gomleklerle falan gideri baya yuksek; ama Panerai bunlari unutturuyor :D

Onun disinda saniyorum bilinen seyler, teknik acidan gayet iyi idi. Yaklasik 5-6 saniyelik bir sapmasi vardi son olarak. Benim icin herhangi bir saatin 1 haftada 1 dakikadan fazla sapmamasi yeterli. Tarih ve gun 11.55'te cat diye atiyor. Luminova kollarda var; ama vasat sayilir. Genel olarak cok okunakli bir kadran, en guzel tarafi da kadran zaten saatin.

Ek olarak, caminda AR kaplama olmasini isterdim mesela. Bir de kasanin birkac mm daha ince olmasini. Yine de tum bunlar saatin retro havasina dahil.

Sonuc olarak spor-klasik arasi cok is goren bir saat oldu benim icin.

Muadili ne olabilir diye dusununce, cok daha yukarida ama yine de Tudor Black Bay olabilir, kayis secenekleriyle superversatil bir model; ama o da kalinliktan muzdarip maalesef. Fiyat da >USD 3K tabii. Tudor maalesef kullanilan mekanizmalar ve ilave problem olusturabilecek kronograf modulleri dolayisiyla kalinliktan kurtulamiyor. Yoksa coktan bir BB, bir de Heritage Chrono @Thevenin olurdu :D

Dolayisiyla PR 516GL bulundugu fiyat seviyesi nispetinde gayet basarili.

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj scudetto » 30 Eki 2014, 00:12

Saati Thevenin'den satın aldığımda maddi durumum çok iyi değildi ama ona rağmen aldım çünkü saati Thevenin'in yaptığı incelemeyle sevdim. Hoş şu ana kadar aldığım saatlerin hepsinde maddi sıkıntılar içindeydim ama gönül ferman dinlemiyor işte. Kesinlikle tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
scudetto

Mesaj huan8 » 30 Eki 2014, 00:22

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Dediklerinizi dikkate alacağım. Kısmetse saati alıcam. Forum sayesinde daha bir sevdim saati. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
huan8

Mesaj Cct » 30 Eki 2014, 01:05

Bence kaçırılmayacak çok güzel bir model :thumbup: Çöp diyenler artistler ne takıyor çok merak ediyorum..

Bu arada modelin bileziği yapısından dolayı her bilekte rahat durmuyor. Ben denediğimde kenarlarda çok fazla boşluk kalmıştı, biraz bileğinizin şekliyle alakalı. Deri kayış ise muazzam :champ:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 77 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners