Arkadaşlar herkese merhaba, forumun yeni üyelerinden sayılırım. Başlıkta da belirttiğim gibi bu markalardan birinin saatini eylül ayı sonuna kadar almayı düşünüyorum. Ancak kafamdaki soru işaretleri modellerden ve fiyat aralığından ziyade marka kaliteleriyle ilgili.
Mont Blanc markası her ne kadar aksesuar üreticisi - özellikle kalem - üretici olsa da ( hali hazırda kullandığım mont blanc kalem 2 kuşaktır ailede ) ürettikleri saatlerle ve genel olarak sade modelleriyle çok hoşuma giden bir marka. Longines için zaten bir şey söylemeye dahi gerek yok sanırım, 200 yıla yakındır saat üzerine çalışan bir marka ve yine tasarım olarak sadeliği hoşuma gidiyor. Maurice Lacroix bana göre çok güzel saatler üretip değerini yeterince göremeyen bir marka, üst sınıf saatlerinde bu değeri fazlasıyla karşılıyor olabilir ama 5000-10000 TL aralığındaki saatlerde en az tercih edilen markalardan birisi sanırım. Bu 3 markadan birini bahsettiğim gibi eylül sonuna İsviçre'den, doğrudan yerinden alıcam. Marka olarak hangisini tercih etmeliyim? yardımlarınızı bekliyorum...