TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İlk Rolex Saat İçin Öneri Ve Tavsiyeler

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

İlk Rolex Saat İçin Öneri Ve Tavsiyeler

Mesaj designer » 10 Tem 2014, 01:11

Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar;
Üye olmadan geçirilen uzun süreli okumalardan sonra üye olarak aranıza katılmak istedim.
10'a yakın saati olan fakat bu saatlerin sadece zamanı gösterdiğini bir ruh taşımadığını forumla tanışınca anlamış oldum.
çünkü daha önceden aldığım saatler moda markalarının saatleri olduğu için seri üretim çarkından çıkıp hiçbir tarihsel ve tasarımsal derinliği olmadığını ve buna binaen bir ''saat severi'' mutlu edemeyeceğini anlamış bulunduktan sonra kendi isteklerimi, beğenilerimi, ayırmayı düşündüğüm bütçeyi göz önünde bulundurarak siz değerli forum üyelerinden tavsiye, bilgi ve görüşlerini almak istedim.
Uzun süre aynı saati kullanmak istiyorum bunun için sıkılmayacağım moda olmaktan ziyade kült olmuş bir model tercih etmek düşüncesindeyim. işi gereği(konut üretimi) bazen spor bazen klasik haftasonları şort tatile gidince mayo deniz kum güneş ve tüm bunların yanında kolumdan çıkarmayacağım saat arayışı içindeyim. bazı modeller çıkardım sizce bunlardan hangisi ihtiyacımı karşılar? veya bunlar dışında ya onları değilde şunu tercih etsen daha iyi olur diyebileceğiniz önerinize ihtiyacım var. yardımcı olursanız memnuniyet duyarım. teşekkürler :D

-Çelik rolex submariner no date 114060
-Çelik rolex submariner with date 116610LN
-Çelik altın submariner siyah bezel 116613LN
-Çelik altın rolex daytona 116523
-çelik DJ tırtıklı bezel 116334
-Çelik altın DJ 116333
-Beyaz altın sky-dweller 326939

Begendiğim modeller bunlar sky-dweller haricindeki hepsini rhodium da denedim. hepsi birbirinden güzel modeller gönül ister ki hepsini birden alayım fakat bir taneyle sınırlamam gerekiyor kendimi. eylülün ilk haftası parise gidiyorum o süreye kadar modeli kafamda netleştirip hayırlısıyla alıp gelmeyi planlıyorum. yardımlarınızı bekliyorum. iyi akşamlar.
Parayı koyacağınız yer cebinizdir, kalbiniz değil...
Kullanıcı avatarı
designer

Re: İlk Saat İçin Öneri Ve Tavsiyeler..

Mesaj tiktak98 » 10 Tem 2014, 01:33

foruma hosgeldiniz...

kisisel zevkime va tarif ettiginiz gibi tek saat olmasi babinda siralamam soyle ; no date 114060 , daytona 116523 ve 116613ln...digerlerini gorsel olarak pek tutmuyorum..

umarim istediginiz saate kavusursunuz

forumda cok tecrubeli degerli arkadaslar var , daha faydali bilgiler verecektir size..
Kullanıcı avatarı
tiktak98

Re: İlk Saat İçin Öneri Ve Tavsiyeler..

Mesaj drk » 10 Tem 2014, 01:35

Sky-dweller diğerlerinden fiyatıyla ve özellikleriyle ayrılıyor. Kullanışlılık açısından bence bir adım geride. İşin içine mayo, deniz, kum, güneş gitince ister istemez submariner ön plana çıkıyor.

Öncelikle çelik-altın, çelik ayrımı yapmak lazım. Çelik-altın modeller nispeten daha şık ancak parlak kısımlar çok kolay çiziliyor, gerçi aynı kolaylıkla da çiziklerden arındırılabiliyor. Submarinerlar daha spor, datejustlar daha klasik, daytona ise her ikisi birden. Saatlerin hepsi her koşulda size başarıyla eşlik edecektir. İşin içine deniz kum güneş girince submariner bir nebze ön plana çıkabilir. Tarih özelliğine ihtiyaç varsa geriye tek seçenek 116610/116613 kalıyor zaten.

Asıl önemli olan bileğinizde denediğinizde her model için siz neler düşündünüz, hissettiniz?
Kullanıcı avatarı
drk

Re: İlk Rolex Saat İçin Öneri Ve Tavsiyeler

Mesaj BarisFB » 10 Tem 2014, 09:23

Ben çelik altın Daytona diyorum...beyaz kadran :thumbup:

Altın saat sevmem, çelik altın hiç sevmem, Rolex'te en sevdiğim 3 marka arasında değildir ama nedense çelik altın daytona'ya bir zaafım var...hem spor hem şık çok rahat kullanılıcak bir saat bence... :champ: :champ: :champ:

Vallahi çok güzel :lol:

Resim
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj ermansire » 10 Tem 2014, 10:50

Benim aklıma yatan tek rolex bu.
Resim
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj ernest0 » 10 Tem 2014, 11:19

designer yazdı:Uzun süre aynı saati kullanmak istiyorum bunun için sıkılmayacağım moda olmaktan ziyade kült olmuş bir model tercih etmek düşüncesindeyim. işi gereği(konut üretimi) bazen spor bazen klasik haftasonları şort tatile gidince mayo deniz kum güneş ve tüm bunların yanında kolumdan çıkarmayacağım saat arayışı içindeyim. .

yukarıda yazdıklarınızın karşılığı bence çelik submariner :thumbup: ( date'li date'siz size kalmış artık )
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj Bg17 » 10 Tem 2014, 12:14

Skydweller disinda hepsi olur. Benim siralamam celik daytona 116520, no date sub, date sub seklinde olurdu.

Deniz kum zor sartlar artacaksa sub one cikabilir.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj onboardx » 10 Tem 2014, 13:33

Çelik rolex submariner with date 116610LN :thumbup:
Kullanıcı avatarı
onboardx

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kutukutu ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners