TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient FDB08003W0 Automatic Bilgi ve Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Orient FDB08003W0 Automatic Bilgi ve Yorum

Mesaj hrx750g » 09 Tem 2014, 17:16

Resim

Otomatik Makine
Paslanmaz Çelik Kasa
Kasa Çapı = 41mm
Deri Kayış[/color]
Altın Kaplama
İskelet Kadran
50M Su Geçirmezlik
model:Orient FDB08003W0 Automatic
Öncelikle çok güzel bir forum bu forumu belirttiğim saat markasının araştırırken keşfettim saatler hakkında bir birinden güzel paylaşımlarınız için teşekkürler

Sizden bu saat hakkında bilgi almak istiyoruz tabi mümkünse içerisinde kullanılan mekanizmanın kalitesi gibi konularda pek bir bilgi edinemedik açıkcası sadece köklü bir japon markası olduğunu biliyorum bu saatin artıları ve eksileri konusunda görüşleriniz nelerdir?
not:içılan ilk konu silinecektir
Kullanıcı avatarı
hrx750g

Re: Orient FDB08003W0 Automatic Bilgi ve Yorum

Mesaj hrx750g » 10 Tem 2014, 04:28

Merhabalar forumda bu saat hakkında biraz bilgi alabilirim diye düşünmüştüm ama mağlesef iki gündür açık olan bu konuya pek bir katkı sağlanamadığını gördüm ve tekrardan biraz daha araştırma içerisine girdim ve özellikle bu saat hakkında olmasada bu saatlerin kullanımı ve bakımı hakkında saatin Türkiye Resmi Distribütöründen bu cevabı aldım ve sizlerle paylaşma gereği duydum umarım bir gün birilerinin işine yarar bu bilgiler sitede mevcut olabilir ama yinede bu saat için açılmış bu konu azda olsa açıklığa kavuşmuş olur ve bu saati araştıran insanlar boş bir sayfayla karşılaşmamış olurlar cevabı aynen paylaşıyorum

Ürünlerimiz %100 Japon menşeilidir
Otomatik saatler hareket ile çalıştığı için ilk kullanımlarda yani tahminen 3-4 ay gibi bir zamanda (bu süre uzayabilir, kısalabilir) makinenin alışma durumu söz konusu olduğundan, sıcak soğuk etkisinden ileri-geri gibi bir ayarsızlık yapabilir. O zaman bir ayar yapılması gerekebilir. Daha sonraki 2 -3 sene (kullanıma da bağlı olarak) sonrasında saatinize bir bakım gerekebilir. Eğer özenli kullanıyorsanız bu süre daha da uzayabilir. Otomatik saatler hassasır, çarpmalar darbeler ayarını etkileyebilir. O yüzden kullanırken hor kullanmamaya biraz dikkat edilmesi gerekir. Yalnızca Orient için değil tüm otomatik saatler için geçerlidir bu özellikler. Orient’in sahtesi bildiğim kadarı ile yok fakat piyasaya bizim dışımızda gayri resmi yollarla girişi yapılabiliniyor, biz bunun önüne geçmek için ve müşterilerimizi de uyarmak maksadıyla bizim belirttiğimiz bayilerin dışındaki satış yerlerinden ürün satın almamanızı tavsiye ederiz. Çünkü o yerlerin hem servis hem hizmet imkanı yok, dolayısı ile bizden tedarik edilmeyen ürünün de garanti ve hizmetine bakmıyoruz, bir nevi verdiğiniz parayı çöpe atmak gibi bir durum söz konusu oluyor.
Kullanıcı avatarı
hrx750g

Re: Orient FDB08003W0 Automatic Bilgi ve Yorum

Mesaj Bond » 10 Tem 2014, 20:54

Özel mesaj ile belirttiğim gibi kendi fiyat kategorisinde makul ve kaliteli bir saat. Orient mekanizmaları ve genel otomatik saat kullanımı ile ilgili TSF'de yüzlerce konu var. Benim kişisel tercihim bu tarz çok özel mekanizma işçiliği olmayan bir üründe open heart yerine normal kapalı kadranların alınması ancak bu modelde open heart diğer bir çok baz mekanizmalı modele göre nispeten daha iyi durmuş diyebilirim. Optik olarak beğenilmiş ise alınabilir. Alınması halinde kutu açılışı ve tanıtımını bekliyoruz :thumbup:

Aynı modelin PVD versiyonu için daha önce açılan bir örnek danışma başlığı bir takım yorumlar içeriyor, oranın faydası olabilir. Genel olarak üyelerden olumlu yorum almış. Konulara aramaya saatin model adı olan "Esteem" yazılması ile ulaşılabilir. Bir kaç ek konu daha mevcut ben bir tanesini ekliyorum buraya.

Orient Esteem Automatic FDB08002B Yorum ve Tavsiye :arrow: viewtopic.php?f=62&t=11822#axzz375bZ5UMU
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kutukutu ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners