TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Quartz Saatleri Kurma Kolunu Çekerek Durdurma Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Quartz Saatleri Kurma Kolunu Çekerek Durdurma Bilgi

Mesaj artemis » 09 Tem 2014, 01:52

Hayırlı akşamlar arkadaşlar ;) Sizlere bi sorum olacaktı.Fazla saatim olduğu için bazı saatlerimi iki haftada 1 falan takıyorum.Bu süre zarfındada saatlerin pili tüketmemesi için kullandıktan sonra kurma kolunu çekerek durduruyorum :lol: Bu şekilde saati durdurunca yinede saat pili harcıyormu yoksa saati durdurduğum için pili harcamıyormu?Bayadır bunu merak ediyordum :P Şimdiden teşekkürler iyi forumlar...
Kullanıcı avatarı
artemis

Re: Quartz Saatleri Kurma Kolunu Çekerek Durdurma Bilgi

Mesaj SeRxx » 09 Tem 2014, 03:15

Saat pil harcamaya devam eder, hatta daha fazla pil harcar; o yüzden tepeyi çekip durdurmanın faydası yok :thumbup:

Keyifli forumlar :champ:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj artemis » 09 Tem 2014, 04:30

Peki teşekkur ederim :? :?
Kullanıcı avatarı
artemis

Mesaj westbloode » 10 Tem 2014, 03:13

SeRxx yazdı:Saat pil harcamaya devam eder, hatta daha fazla pil harcar; o yüzden tepeyi çekip durdurmanın faydası yok :thumbup:

Keyifli forumlar :champ:

n
Nasıl yapıyor bunu?
Kullanıcı avatarı
westbloode

Mesaj artemis » 10 Tem 2014, 17:57

Bende bilmiyorum ancak Cengiz ustam bize kesin bilgiyi verecektir diye ümit ediyorum ;)
Kullanıcı avatarı
artemis

Mesaj Bond » 10 Tem 2014, 18:48

Bu aslında biraz mekanizmaya göre değişmek ile beraber hemen hemen çoğu standart quartz modelde SeRxx'in belirttiği gibi daha çok pil harcayacaktır. Genel olarak sadece bazı üst düzey quartz modellerde veya özel sisteme sahip quartz kalibrelerde tepeyi çekince pilden veya kapasitörden gelen akımı kesme özelliği olabiliyor. Saat bu özellikte ise tepeyi çekerek pilin akım göndermemesi sağlanabilir.

Tepe çekildiği zaman çoğu standart quartz kalibrede olan işlem mekanik çarkların durdurulması olacaktır. Bu da pilden gelen enerji ile çarkları döndüren step motorun tepe vasıtası ile bloklanması demektir. Elbette elektrik sinyalleri bu aşamada DC motora gelmeye devam eder. Bu şekilde bloklama ile durdurulmuş motor daha çok akım çekeceğinden pilin normalden hızlı bitmesine sebep olur.

Elektrik ve elektronikten iyi anlayan üyeler görürse daha detaylı bilgi ekleyeceklerdir.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Thevenin » 10 Tem 2014, 23:28

Eski basit quartz mekanizmali saatlerde tepeyi cekince disli treni durduruluyor. Bu esnada mekanizmanin calismaya devam edip verimsiz enerji harcadigi dogru.

Guncel mekanizmalarda durumlar farkli. Ornegin su anki hemen hemen butun Ronda quartz mekanizmalarinda tepe cekildiginde 'energy saving mode' mevcut.

:arrow: http://www.ronda.ch/en/technical-info/technical-summary/

:arrow: http://goo.gl/rmGfYr

" Power saving mechanism with pullled out stem: Reduction of consumption approximately 70%. " notu dusulmus.

Bunun disinda farkli prensiplerde calisan bircok mekanizma icin saatin kullanma kilavuzunda belirtilmemisse, kalibresine ait datasheet uzerinden ogrenilebilir.

Son olarak, pil degistirmekten cok daha can sıkıcı neticelerle karsilasmamak icin, quartz, otomatik kurgulu veya kurmali hicbir saatin muhafaza edilirken tepesi kesinlikle acik birakilmayasi. Varsa vidali tepesi sıkılası, bilimum kilitleri de kapatilasi :thumbup: :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj artemis » 11 Tem 2014, 03:55

Bond ve Thevenin çok teşekkür ederim.Meger işler benim sandığım gibi değilmiş :? Tavsiyelerinize uyacagim :) Keyifli forumlar
Kullanıcı avatarı
artemis

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kutukutu ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners