Bu sene hayırlısıyla üniversitemi bitiyorum. Ailem mezuniyet hediyesi olarak dilediğim bir saati alacaklarını söyledi.
Butce 10.000 Dolar'a kadar çıkabilir. Yani 25.000 TL civarı. Fakat bütçenin tamamını kullanmak zorunda değilim. Eğer içime sinen daha uygun fiyatlı bir saat bulursam onu alabilirim. Saatten beklentilerim şunlar:
1) Kesinlikle saati satmayı düşünmüyorum. Yani ikinci değeri benim için önemli değil. İleride değer kaybettirecek bir marka olabilir. Yatırım amaçlı almıyorum.
2) Şuan 23 yaşındayım ve bu yaşa uygun bir saat bakıyorum. Bu yaştaki birinin daha çok spor tasarımlara yönelmesi gerektiğini düşünüyorum. Master'dan sonra işe başlayacağım duşunulduğunde takım elbiselerle de uyum saymalı. Çok sade tasarımlar hoşuma gitmiyor.
3) Rolex almayı düşünmüyorum çunku babamda ve amcamda Rolex Submariner mevcut. Hatta bazen onları kandırıp onların saatlerini kullandığım da oluyor.
İnternette dolaşırken gozume çarpan ve en çok beğendiğim saat IWC Porteguese Perpetual Calender oldu. Ancak fiyatının çok tuzlu olması nedeniyle direk eledim.

Onun dışında yakın bir arkadaşım Ulysse Nardin'in bir modelini aldı. İstediğim tarza benzer bir saat olduğundan dolayı belirtme ihtiyacı duydum. Acaba bu marka hakkındaki görüşlerinizi nedir?
Bu arada rastlantı sonucu iki tane mavi kadran arka arkaya geldi ancak önereceğiniz saatler mavi kadranlı olmak zorunda değil.
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.