TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Mesaj Muhendis » 13 May 2014, 15:29

Herkese merhaba,
Bu sene hayırlısıyla üniversitemi bitiyorum. Ailem mezuniyet hediyesi olarak dilediğim bir saati alacaklarını söyledi.
Butce 10.000 Dolar'a kadar çıkabilir. Yani 25.000 TL civarı. Fakat bütçenin tamamını kullanmak zorunda değilim. Eğer içime sinen daha uygun fiyatlı bir saat bulursam onu alabilirim. Saatten beklentilerim şunlar:
1) Kesinlikle saati satmayı düşünmüyorum. Yani ikinci değeri benim için önemli değil. İleride değer kaybettirecek bir marka olabilir. Yatırım amaçlı almıyorum.
2) Şuan 23 yaşındayım ve bu yaşa uygun bir saat bakıyorum. Bu yaştaki birinin daha çok spor tasarımlara yönelmesi gerektiğini düşünüyorum. Master'dan sonra işe başlayacağım duşunulduğunde takım elbiselerle de uyum saymalı. Çok sade tasarımlar hoşuma gitmiyor.
3) Rolex almayı düşünmüyorum çunku babamda ve amcamda Rolex Submariner mevcut. Hatta bazen onları kandırıp onların saatlerini kullandığım da oluyor.
İnternette dolaşırken gozume çarpan ve en çok beğendiğim saat IWC Porteguese Perpetual Calender oldu. Ancak fiyatının çok tuzlu olması nedeniyle direk eledim.
Resim

Onun dışında yakın bir arkadaşım Ulysse Nardin'in bir modelini aldı. İstediğim tarza benzer bir saat olduğundan dolayı belirtme ihtiyacı duydum. Acaba bu marka hakkındaki görüşlerinizi nedir?

Resim

Bu arada rastlantı sonucu iki tane mavi kadran arka arkaya geldi ancak önereceğiniz saatler mavi kadranlı olmak zorunda değil.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Muhendis

Re: 10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Mesaj Ozgur » 13 May 2014, 16:47

Tagheuer yada hublot modellerine bütçeniz limitlerinde bakın derim. Limitinizi aşan beğendiğiniz bir model olursa forumdan da referans alabileceğiniz güvenilir ikinci el satıcılarada bakmanızı tavsiye ederim
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj ermansire » 13 May 2014, 16:48

IWC 7 Days derim ben. Panerai hastası da çok forumda.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj Muhendis » 13 May 2014, 16:56

Onerileriniz için çok teşekkür ederim. Forumu incelerken DRK 'nin bir mesajı dikkatimi çekti: Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe Chronograph Flyback Saati biraz araştırdım ancak satan bir yer bulamadım. Yani fiyatı hakkında bir bilgim yok. Butcemin üzerinde olduğundan eminim ancak size fikir vermesi açısından beğendiğim modelleri yazıyorum. Ayrıca bu saat hakkında detaylı bilgi veren biri olursa çok memnun olurum.
Kullanıcı avatarı
Muhendis

Mesaj onatozer » 13 May 2014, 17:04

Blancpain ve JLC ozellikle ikinci el degeri gozonune alınmayacaksa benim önerim olur. Fifty fathoms hakkında da özel mesaj yolladım :thumbup:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj razz » 13 May 2014, 17:05

Yaş, kıyafet seçimi, tarz, bulunulan ortam vb. kriterlerin üzerinde olmasının yanısıra aile fertlerinde de hali hazırda bulunması nedeniyle aşina olunan ROLEX Submariner'ın bütçe ve beğeni dahilinde modern bir versiyonu bence yerinde bir tercih olur.. :thumbup: Örnek olarak; 114060 veya 116610 LN verilebilir.. Yine bütçenin biraz yukarı doğru esnetilmesi ve gray market ürünlerin tercih edilmesi halinde 116613 LB veya LN de seçenekler arasına girebilir.. ;)

Edit: watch1907 'nin mesajını okuyunca fark ettim;
Muhendis yazdı: 3) Rolex almayı düşünmüyorum çunku babamda ve amcamda Rolex Submariner mevcut. Hatta bazen onları kandırıp onların saatlerini kullandığım da oluyor.

Bu durumda diğer üyelerimizin yorumlarını dikkate alarak devam edelim ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj justdoctor » 13 May 2014, 17:08

mcco yazdı:Blancpain ve JLC ozellikle ikinci el degeri gozonune alınmayacaksa benim önerim olur. Fifty fathoms hakkında da özel mesaj yolladım :thumbup:

bende bu iki markayı söyliyecektim geç kalmışım. :D tabi yine de Rolex de düşünülmeli bence :thumbup:
Kullanıcı avatarı
justdoctor

Mesaj Cct » 13 May 2014, 17:16

Bathyscaphe'ın Chronograph'ını görmedim ama Chronosuz versiyonunu inceledim, çok etkileyici bir saat.

Darth Vader diver alsa heralde tercihi bu olurdu :D

8500 Dolar civarı bir rakam söylemişlerdi yanlış hatırlamıyorsam.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 123 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners