1. sayfa (Toplam 11 sayfa)

İlk Rolex İçin Tavsiye

MesajGönderilme zamanı: 07 May 2014, 03:15
Cct
Merhabalar,

Bu yaz içerisinde aklımdaki bir diğer saatle beraber birde Rolex almayı planlıyorum.
Şimdi derdimi nasıl anlatsam, nereden başlasam bilemiyorum :)

Alma kardeşim zorlama da diyebilirsiniz :)

Emekli memur bir ailenin çocuğu olarak kendi çapımda bir şeyler yaptım, bir yerlere geldim ve artık bu yaptıklarımı gerçek anlamda taçlandırmak istiyorum. Bu yüzden benim için önemli ve uzun yıllar yoldaşlık yapacak bir saat istiyorum. Zaten geri kalan saatleri sürekli Tag Heuer - Omega aralığında (araya çok beğenirsem bir kaç Seiko) alıp satıp dururum.

Bu alışveriş için 5000 - 6000 Dolarlık bir bütçem var. Sıfır büyük ihtimalle olmayacaktır o yüzden temiz ikinci eller tercih edeceğim.

Rolex ağırlıklı bir koleksiyon düşünmediğimden (düşünemediğimden) alacağım bu saat uzun bir süre tek Rolex olarak kalacak.

Alabileceğim saatler ve hakkında düşündüklerim

Submariner No-Date

Resim

Aslında hakkında söyleyecek çokta fazla bir şey yok. Submariner işte :) Olacaksa kesinlikle no date ve yeni kasa olmalı.

Milgauss GV

Resim

Bir mühendis olarak içerisinde barındırdığı Faraday Kafesi ve Scientist Watch havası beni çok heyecanlandırıyor :) Fakat ben sürekli kot t-shirt gezen düğünden düğüne gömlek giyen bir adamım. Milgauss ise çok fazla polished yüzey içeren ve açıkçası fotoğraflara göre daha ağır duran bir saat ya da bana öyle geliyor.

GMT Master II Coke Bezel

Resim

Çok atıp tuttum buralarda bu saat için :D Yok efendim o yaşta saate bu para verilirmiymiş, bilmemneymiş. Ne diyeyim? Oluyor öyle. (Hala klipsinin çok kötü olduğunu düşünüyorum ya neyse)
Tabi ne dersem diyeyim bu çok özel ve büyüleyici bir saat olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Zaten son çıkan versiyonun beyaz altın olmasıyla 0'ı benim için imkansız.
Fiyatları ve neye göre pahalı neye göre ucuz olduğunu hala çözemedim. Yeniler ve temizler daha ucuz eskiler ve yıpranmışlar daha pahalı. Benim tek derdim yıpranmamış ve solid atkılı olması ki gördüğüm kadarıyla son versiyonlar (2007 - 2008) bu şekilde.

Derdimi tüm samimiyetimle anlatmaya çalıştım :) Sizce hangisi daha özel? Hangisini uzun yıllar sıkılmadan kullanırım?

Şimdiden değerli görüşleriniz, tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim :champ:

Re: İlk Rolex İçin Tavsiye

MesajGönderilme zamanı: 07 May 2014, 07:00
serdarfb
Bu şartlar altında düşünecek fazla bir şey yok. ;)

Submariner alınır, konu kapanır. :champ:

Re: İlk Rolex İçin Tavsiye

MesajGönderilme zamanı: 07 May 2014, 07:08
Ozgur
SerdarFB yazdı:Bu şartlar altında düşünecek fazla bir şey yok. ;)

Submariner alınır, konu kapanır. :champ:


+1

Re: İlk Rolex İçin Tavsiye

MesajGönderilme zamanı: 07 May 2014, 07:51
ernest0
Ozgur yazdı:
SerdarFB yazdı:Bu şartlar altında düşünecek fazla bir şey yok. ;)

Submariner alınır, konu kapanır. :champ:


+1


+1


Bende 2 sene once milgauss a tutulmustum cam rengi ve saniye kolu cok cezbetmisti beni, sonrasinda kolumda submariner, gmt master 2 ile birlikte milgauss u deneyince milgauss a hic sans vermemistim.

Milgauss ozel bir saat olabilir ancak ilk alinacak rolex degil kesinlikle...

Re: İlk Rolex İçin Tavsiye

MesajGönderilme zamanı: 07 May 2014, 08:10
leonardo06
Ozgur yazdı:
SerdarFB yazdı:Bu şartlar altında düşünecek fazla bir şey yok. ;)

Submariner alınır, konu kapanır. :champ:


+1


+1

İlk Rolex İçin Tavsiye

MesajGönderilme zamanı: 07 May 2014, 08:27
Orhanbalu
Kesinlikle doğru karar Submariner 114060

Re: İlk Rolex İçin Tavsiye

MesajGönderilme zamanı: 07 May 2014, 08:36
BarisFB
Rolex modelleri konusunda forumdaki arkadaşlar benden çok daha iyi biliyordur o yüzden cahilce bir şey söylüyorsam lütfen beni düzeltsinler :)

Benim bildiğim kadarıyla submariner bileziğinin orta link'i de bileziğin geri kalanı gibi brushed steel yani mat.
Halbuki 116710 LN gibi GMT master II modellerinin orta link'i polished steel.

Çok kişisel zevke giriyor ama ben Rolex modellerinin ortası parlak bilezikle çok daha şık durduğunu düşünüyorum.

Acaba sizin bütçeniz çerçevesinde 116710 LN bulunabilir mi? Tek renk bezel olduğu için Submariner kadar kullanışlı bence..

Resim

Re: İlk Rolex İçin Tavsiye

MesajGönderilme zamanı: 07 May 2014, 08:46
frbld
İlk ve tek Rolex için bence de Submariner alınır. :idea: