TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Glashütte Original Seçimleri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Glashütte Original Seçimleri

Mesaj fargo » 21 Şub 2014, 17:47

Son zamanlarda aşağıdaki üç saat çok ilgimi çekmeye başladı. Sizlerin de fikirlerini almak istedim.

Artıları:

- Saatte Alman ekolünü çok beğeniyorum, kibarlık-zarafetten çok mühendislik ve işçilik ilgimi çekiyor.
- GO markasıyla ilgili videolar izleyip yazılar okudukça ve saatlere gösterdikleri ilgiyi gördükçe firmanın aşığı oldum.
- Lange modellerini de çok beğeniyorum, ancak hemen hemen aynı efor ve titizlikle üretilmiş GO ürünleri çelik opsiyonun sunulmasıyla da birlikte kalitesine göre oldukça uygun fiyatlı görünüyor. Yine kıyas yapılabilecek VC, Blancpain, JLC gibi markaların çelik versiyonlarına oranla da oldukça uygun fiyatlı.
- Herkestekinden farklı olması fikri çok hoşuma gidiyor, acaba toplamda Türkiye'de kaç tane GO vardır? 1000'i geçmez gibime geliyor ki firmanın toplam yıllık üretimi 5K-10K arasında.
- Beyaz kadran ve mavi kollu saatleri oldum olası çok seviyorum.

Eksileri
- Türkiye'de hiçbir yerde bulamadım. Sanırım eski distribütörü LPI idi, onların sitesi çalışmıyor. Yurtdışı seyahatlerimde ayrı ayrı benzerlerini gördüm ama markanın çok az sayıdaki üretiminden dolayı aynı anda aynı yerde ya da istediğim renk-metal kombinasyonunu görme şansım olmadı. O yüzden bir modele karar verip sipariş vermek ve yurt dışından almak işi biraz zorlaştırıyor.
- İkinci eli kötü deniyor, satmayı düşünmüyorum aslında, ama bu kadar kıymetli ve üzerine titrenerek üretilmiş bir saatin değerinin düşmesi biraz mide bulandırıyor.
- IWC Portuguese 7-day'i de çok beğeniyorum ve aralarında karar vermekte çok zorlanıyorum (fiyatları birbirine oldukça yakın).
- Saatlerin üçü de 40mm. Keşke 42mm olsalardı, PML modelinin XL versiyonu var ama onun dizaynını beğenmediğim için sadece normal PML'e bakıyorum. Bu arada PML'in bezeli dar olduğundan ve kendisi çok kalın olduğundan (12.7mm) olduğundan daha büyük göründüğü söyleniyor.

Daha fazla uzatmadan modelleri ve ABD liste fiyatlarını vereyim:

Panomatic Lunar ($11,000)

Resim

Senator Panorama Date Moonphase ($11,000)

Resim

Senator Panorama Date ($9,800) (aslında moonphase varken bu mantıksız geliyor ama moonphase olmadığından logoyu tepeye koymaları hoşuma gitti)

Resim
Kullanıcı avatarı
fargo

Re: Glashütte Original Seçimleri

Mesaj ernest0 » 21 Şub 2014, 18:24

Merhaba,

Saatlerin ucu de cok guzel gercekten ama sizin de degindiginiz gibi 2.el degeri cok can sıkıcı bir durum.

Sonucta alirken "hayatta satmam abi" derken 3-4 ay sonra "ulan su saat de cok iyiymis bunu satip onu mu alsam" lar basliyor :lol:

Bu sebeple duygusal olarak glasshutte ama mantiksal olarak iwc agir basiyor bana gore...
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj onatozer » 21 Şub 2014, 19:01

GO gibi bir markayı alınca uzun sure satmamak gerekir diye dusunuyorum aynı sizin gibi. IWC bilinirligi daha cok olsa da ben sizin yerinizde olsam GO seciminden vazgecmezdim. Herkeste olanın kıymeti olsaydı Limited Edition kavramı olmazdı :)
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Rdegirmenci » 21 Şub 2014, 19:07

Bir Senator Panorama Date sahibi olarak sadeliği güzelliğini getiriyor diyebilirim. Bendeki kırmızı olduğu için ekileyici görüntü bundan da geliyor olabilir bilemiyorum ama çelik de olsa son derece şık.

Bu arada LPI den daha güçlü bir grubun elinde. Swatch Grup temsil ediyor. Glashütte'ye bir sorumda hemen dönüş yaptılar ve "dilediğiniz her türlü yardımı Swatch Grup istanbul genel merkezden arkadaşlarımız verecekler" denildi.
Kullanıcı avatarı
Rdegirmenci

Mesaj asymptote » 21 Şub 2014, 20:55

Panorama Date çok güzel gerçekten.. :roll:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj raven » 22 Şub 2014, 01:35

Panomatiklunar :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj bentley » 22 Şub 2014, 14:04

Moonphase cok sevdigim icin datr moonphase tercihim olurdu.birde 2. ve 3. unun kadran rengi daha kirik bir beyaz sanirim buda bir tercih sebebi benim icin.lunar daki alttaki yazilar hosuma gitmedi ayrica.
bentley

Mesaj fargo » 23 Şub 2014, 13:50

Fikirleriniz için teşekkürler. Kontağa geçeceğim kendileriyle, belki Türkiye'de de canlı görme şansı olur bir gün.

Yorumlardan anladığım büyük İsviçre endüstrisi ve pazarlama gücü karşısında, Alman olmanın zorluğunu yaşayan marka. Tıpkı ALS vs. PP gibi, bu marka da GO vs. IWC-JLC vb oluyor.

Watchuseek.com'dan aşağıdaki datayı paylaşayım. Çalışan sayısı başına üretilen saat sayısı. Eğer veriler doğruysa Almanlar'ın pazarlamadan çok işlerine odaklandıklarını gösteriyor:

http://forums.watchuseek.com/f2/watch-manufacturer-production-volumes-804639.html

Manufacturer Watches per person per year
A. Lange & Sohne 11
H. Moser & Cie 21
Glashutte Original 29
Vacheron Constantin 29
Dornbluth 30
Audemar Piguet 33
Patek Philippe 33
Bregeut 50
JLC 50
Damasko 57
Genesis 90
IWC 100
Sinn 125
Zenith 125
Seiko 133
Rolex 167
Stowa 250
Panerai 300
Maurice Lacroix 360
Fortis 667
Longines 1000
Frederique Constant 1200
Tag Heuer 1500
Bell & Ross 1800
Tissot 8333
Kullanıcı avatarı
fargo

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: MacGyver ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners