TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seramik Kronograflar IWC Topgun & Omega DSOTM

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sizin Seçiminiz Hangisi Olurdu?

Omega Dark Side of the Moon
30
91%
IWC Topgun Miramar Chronograph
1
3%
IWC Topgun Chronograph
2
6%

Toplam oy : 33

Seramik Kronograflar IWC Topgun & Omega DSOTM

Mesaj drk » 05 Oca 2014, 01:47

IWC hali hazırda epeydir piyasada olan bir saat, gerçi bu versiyonlar yeni sayılır. Son zamanlarda Omega Speedmaster Co-Axial Chronograph Dark Side of the Moon(bir daha yazamayacağım çok uzun ismi, kısaca omega diyelim :))'un bolca fotoğrafını görmeye başladım. Eskiden seramik kronograf denilince aklıma bir tek topgun gelirdi(bir de jlc master compressor ceramic vardı ancak limitli üretim olduğundan bulmak bir hayli güçleşti, kıyaslamaya bu yüzden katmıyorum) ancak omega da fena değilmiş gibi görünüyor. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Re: Seramik Kronograflar IWC Topgun & Omega DSOTM

Mesaj Cct » 05 Oca 2014, 01:56

Omega'ya çok büyük zaafım var!

IWC Topgun'da mühtiş bir model ama o kadar para edecek kadar değil.

Ben kesinlikle Omega diyorum hatta kurmalı versiyonunuda yapsınlar, şahane olur.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Cct » 05 Oca 2014, 02:01

Ayrıca IWC çok büyük.

Sağlam bilek istiyor.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj drk » 05 Oca 2014, 02:03

Özelliklerini de yazalım saatlerin, tam olsun.

Omega, 44.25mm seramik kasa, ön&arka safir kristal cam ve 50m su geçirmez. Swiss otomatik in-house kalibre 9300, 60 saat güç rezervi, cordura kayış, seramik toka. Liste fiyatı: 8900€

IWC, 46mm seramik kasa, safir kristal cam ve 60m su geçirmez. Swiss otomatik in-house kalibre, 68 saat güç rezervi, tekstil kayış, titanyum toka. Liste fiyatı: 11300€
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj sercankaf » 05 Oca 2014, 02:05

Siyah kadranli IWC Topgun bence muhtesem ama sanirim alacak olsam fiyatini da dusunerek Omega DSOTM tercih ederdim :thumbup:
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Kullanıcı avatarı
sercankaf

Mesaj Tolgi06 » 05 Oca 2014, 02:06

Açık konuşmak gerekirse Omega'ya bu saatte kızdığım nokta lansman fotoğrafı ile gerçek hali arasındaki farktı. Yine de kendi segmentinde düşünülebilir. IWC ise alınmamalı kanaatindeyim. Fiyatını hak etmediğini düşünüyorum.

Yani kıyaslama sadece Omega ve IWC arasında ise Omega derim. Başka alternatiflerde düşünürsek Blancpain'in çok güzel bir seramik saati vardı. O da düşünülebilir. Super Trafeo muydu yoksa başka bir şey miydi tam hatırlayamadım.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj drk » 05 Oca 2014, 02:11

Super Trofeo, ilk göz ağrım :D O alkantara kayışı yok mu, ama çok bahtsız modeller, markanın geri kalanı gibi, maalesef hak ettikleri yerleri yakalayamayacaklar, belki de hak etmiyorlardır :? Blancpain'de seramik model yok ama, hepsi dlc kaplama ve fiyatlar bunların en az 2 katı.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Cct » 05 Oca 2014, 02:15

Modellerden bağımsız olarak bu tarz seramik, titanyum vs alternatif malzeme saatlerden hiç hoşlanmıyorum.

Tuhaf bir hafifliği oluyor, rahatsız hissettiriyor. Tabi bu çok kişisel bir şey.
Kullanıcı avatarı
Cct

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 127 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners