TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TAG Heuer Carrera 300SLR LE vs Breitling Navitimer Cosmonout

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

TAG Heuer Carrera 300SLR LE vs Breitling Navitimer Cosmonout

Mesaj feanorrin » 02 Oca 2014, 21:56

Arkadaşlar herkese merhabalar ve iyi akşamlar,

TSF forumunda bu ilk mesajım, ilk kez mekanik bir saat alacağım ve iyi bir saat ile başlamak istiyorum. Bu yüzden size danışmak istiyorum.

Aklımda iki adet model var,

1) TAG HEUER 300 SLR CALİBRE 1887 Limited Edition ve ikincisi,
2) BREITLING NAVITIMER COSMONOUT modeli.

öncelikle saatleri ikinci el (az kullanılmış ya da kullanılmamış) almayı düşünüyorum (sıfır - mağaza fiyatları bütçemi epey aşıyor) onu belirtiyim. ikinci el konusunda ne düşünüyorsunuz ?

saatlere gelirsek tasarımların bambaşka olduğunun farkındayım fakat her iki model de görsel olarak beni son derece tatmin ediyor.

Alacağım saati günlük kullanmayı düşünüyorum. sizin bu iki saat hakkındaki yorumlarınızı ve tercihinizi merak ediyorum.
Marka olarak değerlendirirsek birbirlerine artıları eksileri var mıdır ? Ayrıca bu iki saat dışında önereceğiniz başka modellere de açığım.

Şimdiden teşekkürler.

temsili fotoğraflar;
TAG
Resim

BREITLING
Resim
Kullanıcı avatarı
feanorrin

Re: TAG Heuer Carrera 300SLR LE vs Breitling Navitime Cosmon

Mesaj Miriel » 02 Oca 2014, 22:14

Bence kesinlikle Tag :thumbup:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Re: TAG Heuer Carrera 300SLR LE vs Breitling Navitime Cosmon

Mesaj mucadeleci » 02 Oca 2014, 22:20

Forumda çok temiz bir tane TAG HEUER 300 SLR CALİBRE 1887 Limited Edition var, onu almanızı tavsiye ederim. Bu Breitling her halukarda çok karmaşık, yine Tag tercih sebebi...
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Re: TAG Heuer Carrera 300SLR LE vs Breitling Navitimer Cosmo

Mesaj SeRxx » 02 Oca 2014, 22:28

Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj feanorrin » 02 Oca 2014, 22:52

evet teşekkür ederim yorumlar için; bahsettiğiniz ilanı gördüm, inceledim, zaten aklıma da o ilanla girdi 300slr açıkçası, navitimer' ı almayı düşünürken. :lol:

her iki saat de çok hoşuma gidiyor.

bu gün navitimer cosmonout inceleyebilmek için epey dolaştım, bu fotoğraftaki değil ama limited edition, daha farklı bir versiyonunu inceleme fırsatım oldu. saati çok beğendim ama beyaz kadranlı bu versiyon daha da çok hoşuma gidiyor. karışıklığını seviyorum (:

sahibinden' de şöyle bir ilan var; bilgili arkadaşlar bu ilandaki saatin orjinalliği konusunda ilk görünüşte ne düşünüyor, biraz yorum yapabilirse sevinirim.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-breitling-navitimer-cosmonaute-d22322212g527-sifir-145063285/detay
navitimer cosmonout hakkında da bu forumda çok iyi yorumlar okudum aslında, Breitling diyen hiç mi yok ? :D
Kullanıcı avatarı
feanorrin

Mesaj Erdem35 » 02 Oca 2014, 23:04

Tag alınız :champ: :champ:
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj drk » 02 Oca 2014, 23:14

Tag Heuer ilanı bana ait olduğu için yazıp yazmamak arasında gidip geldim ancak amacım sadece bilgilendirmek.

Önce breitling ile ilgili yazayım. İlandaki saat orijinal, o konuda içiniz rahat olsun. 2002-2011 yılları arasında üretilmiş eski bir model. Mekanizması modüler kronograf eta 2894-2. Sırf bu bile benim için uzak durma sebebi. Aşırı sert kronograf butonları, modüler mekanizmanın arıza çıkarmaya yatkınlığı ve servis sıkıntısı. Saat kaç yaşında bilmiyoruz, hiç kullanılmamış olsa dahi muhtemelen servise ihtiyacı var ama yaptırmayı gerekli bulmuyorum. Su geçirmezliği 30m, en fazla el yıkarken veya yağmur yağarken sıçrayacak suya dayanıklı, hiç olmazsa saati yıkayarak temizleyebilseydim, gerçi yapanlar var ama tavsiye edilmiyor. Kadran aşırı karışık ama bu kısım tamamen zevk işi, yorum yapamam.

Tag heuer ile ilgili olarak, yeni model, tümleşik in-house mekanizma, daha uzun güç rezervi, pürüzsüz çalışan kronograf sistemi, 100m su geçirmezlik, en azından denize girebilirsiniz ama deri kayışa yazık olur. Saatin garantisi hala devam ediyor, limitli üretim vs.

Çok yanlı yazılmış bir yazı gibi duruyor fakat saati ben satmıyor olsaydım da vereceğim cevap aynı olurdu. Hangisini alırsanız alın, hayırlı olsun :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj serdarfb » 02 Oca 2014, 23:32

Drk'nin objektifliği ve tarafsız yorumları bizler için her zaman bir kazanç olmuştur. :champ: :thumbup:

Sevmem kendisini ama neyse...
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 133 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners